Gmina Pruchnik ogłasza przetarg
- Adres: 37-560 Pruchnik, ul. Rynek 1/1
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 16 6236113 , fax. 16 6236130
- Data zamieszczenia: 2016-05-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Pruchnik
ul. Rynek 1/1 1/1
37-560 Pruchnik, woj. podkarpackie
tel. 16 6236113, fax. 16 6236130
REGON: 00054635400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pruchnik.bip.info.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, wydanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2016/2018 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakres zamówienia obejmuje: 1.Przygotowanie wydanie i dostarczenie posiłków dla dzieci szkolnych dofinansowywanych z OPS, w okresie jednego roku szkolnego dla 286 osób przez 360 dni. 2.Przygotowanie i wydanie posiłków dla dzieci przedszkolnych (Przedszkole Samorządowe nr 1 w Pruchniku) w okresie jednego roku szkolnego dla 102 osób przez 418 dni i 25 osób przez 42 dni. Zamawiający zastrzega, że liczba osób może ulec zmniejszeniu maksymalnie do 20% w przypadku wystąpienia siły wyższej, której zamawiający nie mógł przewidzieć. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 5 do SIWZ. 3.Inne szczególne warunki - klauzule społeczne i ekologiczne Ze względu na specyfikę przygotowywania posiłków dla dzieci od 3-6 lat (żywienia zbiorowego), w tym przygotowywania posiłków wysokiej jakości, doboru smakowego, wyglądu estetycznego a przede wszystkim zachowania bezpieczeństwa przed zatruciem zbiorowym a tym samym zabezpieczenia przed zamknięciem stołówki Zamawiający, zgodnie z art. 29 ust 4 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r-Prawo zamówień publicznych ( Dz.U. z 2015r, poz. 2164, z późn. zm.) żąda: - od wykonawcy zatrudnienia na podstawie umowy o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy jednej osoby przez cały okres realizacji umowy, -oraz użycia do przygotowania posiłków raz w każdym miesiącu co najmniej 15 kg produktów pochodzących z produkcji ekologicznej, przez cały okres realizacji zamówienia. 3)1.Osoba wymieniona w pkt 3) musi wchodzić w skład zespołu, przygotowującego posiłki tj. przedmiot zamówienia. 3)2.Uprawnienia zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań oraz sankcje z tytułu niespełnienia tych wymagań zostały określone w załączniku nr 4 do siwz - wzór umowy 4)Jednocześnie Zamawiający gwarantuje, iż minimalne wynagrodzenie, które zostanie zapłacone z tytułu realizacji przedmiotu umowy dla poszczególnych zadań -3.1,3.2 w rozdziale nr XV- wyniesie min. 80% wartości brutto podanej w formularzu ofertowym. 5) Posiłki należy wydawać z zastosowaniem naczyń ceramicznych (szklanych) i sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia -tj. Dz.U. z 2015r poz 594- - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Klauzule społeczne
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pruchnik.bip.info.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia
Dodano: 2016-07-19 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie
Dodano: 2016-07-13 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa
Dodano: 2016-06-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia.
Dodano: 2016-06-27 - Usługa cateringowa dla wychowanków internatu przy RCEZ w Nisku
Dodano: 2016-06-22 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-05-09 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-04-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2016-03-08 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2015-12-16 - Usługa cateringowa dla wychowanków internatu RCEZ w Nisku
Dodano: 2015-12-04