Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej ogłasza przetarg
- Adres: 24-320 Poniatowa, ul. Fabryczna
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 8204730 , fax. 81 8204832
- Data zamieszczenia: 2020-07-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej
ul. Fabryczna 6
24-320 Poniatowa, woj. lubelskie
tel. 81 8204730, fax. 81 8204832
REGON: 43102196500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanatoriumpg.com.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium w Poniatowej. 2. Zakres zamówienia obejmuje : - przygotowywanie , gotowanie posiłków ; - dowożenie posiłków do siedziby Zamawiającego (w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach zakupionych przez Wykonawcę - dla każdego pawilonu oddzielne); - dostarczanie posiłków na poszczególne pawilony i odbiór termosów ; - wydawanie posiłków w pawilonach “A”i”B” pacjentom Zamawiającego wspólnie z pracownikami Zamawiającego, - mycie -poza siedzibą Zamawiającego- termosów i pojemników . 3.Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę 65 700 posiłków dla hospitalizowanych w dwóch pawilonach , składających się na 21 900 osobodni. 4.Ilość łóżek w poszczególnych pawilonach: Pawilon ,,A” – 65 Pawilon ,,B” - 35 Razem: 100 5.Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia zgodnie z: a) przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018r. poz 1541 ze zm.) i aktami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy , ustawy; b) zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) wchodzącymi , systemu HACAP- Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny. c) wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi oraz zaleceniami Zamawiającego. 6. Wynikające z obowiązujących przepisów prawa wymogi dotyczące świadczenia usług będących przedmiotem postępowania są wiążące dla Wykonawców, a ich nie zawarcie w SIWZ nie zwalnia z obowiązku ich dopełnienia. 7.Wykonawca powinien posiadać odpowiednio wykwalifikowany personel oraz doświadczenie w żywieniu szpitalnym. 8. Opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 1A do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy , którzy: 1) nie podlegają wykluczeniu w oparciu o przesłanki określone w przepisie art. 24 ust.1 pkt 12- 23 ustawy pzp. 2) spełniają warunki udziału w postępowaniu (określone w głoszeniu o zamówieniu i niniejszej SIWZ). 2.Warunki udziału w postępowaniu: 1) kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej: Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że: a) posiada aktualną decyzję dopuszczającą środek transportu do przewożenia żywności wydaną przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego; b) wdrożył obligatoryjny system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności , na który składają się: - GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna; -GHP-Dobra Praktyka Higieniczna, -HACCAP-Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)Załącznik Nr 3 - Formularz - Informacja, czy wybór oferty będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług ze wskazaniem nazwy, (rodzaju) towaru lub usługi , których dostawa lub świadczenie będzie prowadzić do jego powstania 2)Załącznik Nr 5 - Oświadczenie -Zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego –art. 22 a ustawy Prawo zamówień publicznych. 3)Załącznik Nr 6 - Wskazanie części zamówienia , których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom wraz z podaniem firm podwykonawców. 4)Załącznik Nr 7 -Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23. 5)Załącznik Nr 8 - Oświadczenie Wykonawcy ,iż środek transportu przeznaczony do wykonywania zamówienia posiada aktualną decyzję dopuszczającą do przewożenia żywności wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego 6)Załącznik Nr 9 -Oświadczenie Wykonawcy stwierdzające ,że Wykonawca wdrożył i stosuje zasady systemu zarządzania jakością GMP, GHP, HACCP. 7) Załącznik Nr 12 - Oświadczenie Wykonawcy (do III.I.pkt 4 SIWZ) OŚWIADCZENIE WYKONAWCY W imieniu Wykonawcy oświadczam ,że: 1.Przy realizacji niniejszego zamówienia będą zatrudnieni: a)dietetyk - co najmniej 1 osoba , posiadająca wykształcenie wyższe z tytułem magistra lub licencjata na kierunku dietetyka oraz min. 3 lata doświadczenia pracy na tożsamym stanowisku, w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, b)szef kuchni – co najmniej 1 osoba , posiadająca min. wykształcenie średnie gastronomiczne oraz min. 3 lata doświadczenia na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, c) kucharz – co najmniej 1 osoba , posiadająca min. wykształcenie zawodowe gastronomiczne oraz min. 3 lata świadczenia pracy na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, d) pomocnik kucharza – co najmniej 1 osoba posiadająca min. wykształcenie zawodowe gastronomiczne oraz min. 3 lata świadczenia pracy na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, e) kierowca – co najmniej 1 osoby posiadająca prawo jazdy kat.B. 2.Przy realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca będzie zatrudniał przez cały okres obowiązywania umowy pracowników wykonujących czynności związane z przygotowywaniem , w tym gotowaniem, porcjowaniem posiłków na podstawie umowy o pracę.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej obejmującej całodzienne wyżywienie dla uczestników kursów i szkoleń w ramach projektu „Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności w Łukowie”
Dodano: 2024-02-27 - Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Centrum Spotkania Kultur w Lublinie
Dodano: 2024-02-19 - Świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Ośrodka Edukacji Ekologicznej ”Lasy Janowskie” na bazie wydzierżawianych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem
Dodano: 2024-02-01 - "Świadczenie usługi cateringowej podzielonej na części"
Dodano: 2023-12-22 - „Świadczenie usług gastronomicznych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Roba Inja w Świdniku’’
Dodano: 2023-12-18 - Dostawa posiłków – usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Seniorów w Biłgoraju
Dodano: 2023-12-14 - Zapewnienie jednego gorącego posiłku składającego się z dwóch dań i napoju dla uczniów/dzieci objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Chełmie w 2024 roku
Dodano: 2023-12-14 - Prowadzenie stołówki szkolnej poprzez świadczenie usług żywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie.
Dodano: 2023-12-05 - Wybór wykonawcy na świadczenie usług żywieniowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. ks. Stanisława Konarskiego w Lublinie
Dodano: 2023-11-24 - Prowadzenie stołówki szkolnej poprzez świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 18 im. M. Rataja w Lublinie
Dodano: 2023-10-01