Przetargi.pl
Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej.

Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej ogłasza przetarg

  • Adres: 24-320 Poniatowa, ul. Fabryczna
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 8204730 , fax. 81 8204832
  • Data zamieszczenia: 2020-07-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej
    ul. Fabryczna 6
    24-320 Poniatowa, woj. lubelskie
    tel. 81 8204730, fax. 81 8204832
    REGON: 43102196500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanatoriumpg.com.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium w Poniatowej. 2. Zakres zamówienia obejmuje : - przygotowywanie , gotowanie posiłków ; - dowożenie posiłków do siedziby Zamawiającego (w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach zakupionych przez Wykonawcę - dla każdego pawilonu oddzielne); - dostarczanie posiłków na poszczególne pawilony i odbiór termosów ; - wydawanie posiłków w pawilonach “A”i”B” pacjentom Zamawiającego wspólnie z pracownikami Zamawiającego, - mycie -poza siedzibą Zamawiającego- termosów i pojemników . 3.Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę 65 700 posiłków dla hospitalizowanych w dwóch pawilonach , składających się na 21 900 osobodni. 4.Ilość łóżek w poszczególnych pawilonach: Pawilon ,,A” – 65 Pawilon ,,B” - 35 Razem: 100 5.Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia zgodnie z: a) przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018r. poz 1541 ze zm.) i aktami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy , ustawy; b) zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) wchodzącymi , systemu HACAP- Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny. c) wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi oraz zaleceniami Zamawiającego. 6. Wynikające z obowiązujących przepisów prawa wymogi dotyczące świadczenia usług będących przedmiotem postępowania są wiążące dla Wykonawców, a ich nie zawarcie w SIWZ nie zwalnia z obowiązku ich dopełnienia. 7.Wykonawca powinien posiadać odpowiednio wykwalifikowany personel oraz doświadczenie w żywieniu szpitalnym. 8. Opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 1A do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy , którzy: 1) nie podlegają wykluczeniu w oparciu o przesłanki określone w przepisie art. 24 ust.1 pkt 12- 23 ustawy pzp. 2) spełniają warunki udziału w postępowaniu (określone w głoszeniu o zamówieniu i niniejszej SIWZ). 2.Warunki udziału w postępowaniu: 1) kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej: Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że: a) posiada aktualną decyzję dopuszczającą środek transportu do przewożenia żywności wydaną przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego; b) wdrożył obligatoryjny system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności , na który składają się: - GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna; -GHP-Dobra Praktyka Higieniczna, -HACCAP-Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)Załącznik Nr 3 - Formularz - Informacja, czy wybór oferty będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług ze wskazaniem nazwy, (rodzaju) towaru lub usługi , których dostawa lub świadczenie będzie prowadzić do jego powstania 2)Załącznik Nr 5 - Oświadczenie -Zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego –art. 22 a ustawy Prawo zamówień publicznych. 3)Załącznik Nr 6 - Wskazanie części zamówienia , których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom wraz z podaniem firm podwykonawców. 4)Załącznik Nr 7 -Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23. 5)Załącznik Nr 8 - Oświadczenie Wykonawcy ,iż środek transportu przeznaczony do wykonywania zamówienia posiada aktualną decyzję dopuszczającą do przewożenia żywności wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego 6)Załącznik Nr 9 -Oświadczenie Wykonawcy stwierdzające ,że Wykonawca wdrożył i stosuje zasady systemu zarządzania jakością GMP, GHP, HACCP. 7) Załącznik Nr 12 - Oświadczenie Wykonawcy (do III.I.pkt 4 SIWZ) OŚWIADCZENIE WYKONAWCY W imieniu Wykonawcy oświadczam ,że: 1.Przy realizacji niniejszego zamówienia będą zatrudnieni: a)dietetyk - co najmniej 1 osoba , posiadająca wykształcenie wyższe z tytułem magistra lub licencjata na kierunku dietetyka oraz min. 3 lata doświadczenia pracy na tożsamym stanowisku, w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, b)szef kuchni – co najmniej 1 osoba , posiadająca min. wykształcenie średnie gastronomiczne oraz min. 3 lata doświadczenia na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, c) kucharz – co najmniej 1 osoba , posiadająca min. wykształcenie zawodowe gastronomiczne oraz min. 3 lata świadczenia pracy na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, d) pomocnik kucharza – co najmniej 1 osoba posiadająca min. wykształcenie zawodowe gastronomiczne oraz min. 3 lata świadczenia pracy na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, e) kierowca – co najmniej 1 osoby posiadająca prawo jazdy kat.B. 2.Przy realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca będzie zatrudniał przez cały okres obowiązywania umowy pracowników wykonujących czynności związane z przygotowywaniem , w tym gotowaniem, porcjowaniem posiłków na podstawie umowy o pracę.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach