Szpital Powiatowy w Zambrowie Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg
- Adres: 18-300 Zambrów, ul. Papieża Jana Pawła II 14
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 086 2763608 , fax. 086 2712132
- Data zamieszczenia: 2010-01-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Powiatowy w Zambrowie Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
ul. Papieża Jana Pawła II 14 14
18-300 Zambrów, woj. podlaskie
tel. 086 2763608, fax. 086 2712132
REGON: 45115333200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://portal.szpital.zambrow.bip-gov.info.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Spółka samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa całodobowego żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Zambrowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest usługa całodobowego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym w Zambrowie (wykonywanie posiłków) 2.Średnie miesięczne zapotrzebowanie na żywienie wynosi 1900 osobodni w rozbiciu na poszczególne posiłki: śniadań-1810, II śniadań-526, obiadów-1863, podwieczorków-683, kolacji -1972 (22800 osobodni rocznie). 3.Średnia stawka całodobowa (wsadu do kotła) winna wynosić 6,20 zł. brutto, wyliczona jako iloraz kosztów produktów żywnościowych zużytych do wykonania posiłków w danym kwartale i liczby osobodni pobytu pacjentów w szpitalu w danym kwartale. 4.Wykonawca zobowiązany jest zapewniać standard żywienia obowiązujący w szpitalnictwie z uwzględnieniem możliwości realizacji odpowiednich diet oraz zapewnić odpowiedni skład i kaloryczność posiłków. 5.Odległość miejsca wykonywania posiłków nie może być większa niż 30 km. od siedziby zamawiającego. 6.Transport posiłków od Wykonawcy do siedziby zamawiającego wykonuje zamawiający na własny koszt. 7.Zamawiający zapewnia niezbędną ilość termosów i lodówkę do przewozu posiłków. 8.Mycie i dezynfekcja naczyń i sztućców używanych przez pacjentów realizuje Zamawiający. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2)posiadają wiedzę i doświadczenie zapewniające wykonanie zamówienia; 3)dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; Ocena spełniania warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez wykonawcę dokumentu: a) przedłożenie aktualnego (wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert) odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej; b) przedłożenie oświadczenia, że wykonawca spełnia warunki zawarte w art. 22 ust.1 ustawy i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy (załącznik nr 3 SIWZ) 2.Posiadają aktualną pozytywną opinię /postanowienie/ właściwego dla siedziby wykonawcy Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność gastronomiczną. Ocena spełniania warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez wykonawcę dokumentu: a) przedłożenie aktualnej pozytywnej opinii /postanowienia/ właściwego dla siedziby wykonawcy Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność gastronomiczną.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2.Oświadczenie wykonawcy, że spełnia warunki zawarte w art. 22 ust.1 ustawy i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy (wzór - załącznik nr 3 SIWZ). 3.Aktualna pozytywna opinia (postanowienie) właściwego dla siedziby wykonawcy Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność gastronomiczną.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http:// portal.szpital.zambrow.bip-gov.info.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Wąsosz
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkól im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2016-07-22 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków do stołówki Zespołu Szkół im. E. Orzeszkowej w Sobolewie
Dodano: 2016-06-30 - Przygotowanie i dostawę gorących posiłków do szkół: w Płonce Kościelne i Łupiance Starej na terenie gminy Łapy w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-20 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 3 w Hajnówce, gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z napojem oraz min. 2 razy w miesiącu deseru.
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa obiadów do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-05-18 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2015-12-30 - Codzienne przygotowywanie wyżywienia dla pacjentów Szpitala
Dodano: 2015-12-29 - Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach Programu wieloletniego - Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków (pełne obiady, zupy)
Dodano: 2015-12-10