Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kleosinie

Zespół Szkół w Kleosinie ogłasza przetarg

  • Adres: 16-001 Kleosin, ul. Zambrowska 20
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 6632163
  • Data zamieszczenia: 2015-12-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Kleosinie
    ul. Zambrowska 20 20
    16-001 Kleosin, woj. podlaskie
    tel. 085 6632163
    REGON: 05200670000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zskleosin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kleosinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu codziennie 320 świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, zestawów obiadowych dla uczniów Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży, być sporządzane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej oraz przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego zgodnie z ustawą zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz przepisami zmieniającymi określonymi w: Dz.U. z 2015 r. poz. 1893, od czasu ich obowiązywania. Posiłki muszą spełniać następujące warunki Skład posiłków: - zupa: 250 ml. na osobę, pieczywo - 50g/ w tym pieczywo pełnoziarniste/ - drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 150g, porcja mięsa lub ryby - 80g, surówka ze świeżych warzyw lub gotowane jarzyny - 100g, - kompot - 200 ml na osobę. drugie danie winno być posiłkiem mięsnym 4 razy w tygodniu, w tym jeden dzień piątek może to być danie rybne, urozmaiconym surówkami lub gotowanymi jarzynami. do mięsa powinny być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Jeden dzień w tygodniu drugie danie mogą stanowić np. naleśniki, krokiety, pierogi itp. Uwaga! Wyklucza się podawanie dań typu: wątróbka, kaszanka, bigos, parówki, jajka gotowane, śledź itp. Zasady przygotowywania posiłków: - potrawy nie mogą się powtarzać w ciągu 4 tygodni, muszą być przygotowywane z różnorodnych produktów i składników z przewagą świeżych produktów, wysokiej jakości (sezonowych warzyw, dań mięsnych lub rybnych, z dodatkiem świeżych owoców) z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych bez dodatku substancji konserwujących, bez użycia produktów typu instant a jeżeli występują wartościach minimalnych w jadłospisie powinny dominować potrawy gotowane, pieczone lub duszone - okazjonalnie smażone. - surówki np. w sezonie wiosennym powinny zawierać świeże warzywa sezonowe np. sałata, pomidor, ogórek świeży i inne. potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;do przygotowania posiłku wymagane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, różnego rodzaju kasz; posiłki winny być wykonywane z naturalnych produktów z gwarancją świeżości artykułów i produktów, bez użycia produktów typu instant. Wyklucza się możliwość wykorzystywania produktów zawierających mięso oddzielane mechanicznie (MOM) np.: parówki, mortadele. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Muszą być świeże, o dobrym smaku. Ponadto obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zskleosin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach