Zespół Szkół w Kleosinie ogłasza przetarg
- Adres: 16-001 Kleosin, ul. Zambrowska 20
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 085 6632163
- Data zamieszczenia: 2015-12-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Kleosinie
ul. Zambrowska 20 20
16-001 Kleosin, woj. podlaskie
tel. 085 6632163
REGON: 05200670000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zskleosin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kleosinie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu codziennie 320 świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, zestawów obiadowych dla uczniów Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży, być sporządzane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej oraz przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego zgodnie z ustawą zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz przepisami zmieniającymi określonymi w: Dz.U. z 2015 r. poz. 1893, od czasu ich obowiązywania. Posiłki muszą spełniać następujące warunki Skład posiłków: - zupa: 250 ml. na osobę, pieczywo - 50g/ w tym pieczywo pełnoziarniste/ - drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 150g, porcja mięsa lub ryby - 80g, surówka ze świeżych warzyw lub gotowane jarzyny - 100g, - kompot - 200 ml na osobę. drugie danie winno być posiłkiem mięsnym 4 razy w tygodniu, w tym jeden dzień piątek może to być danie rybne, urozmaiconym surówkami lub gotowanymi jarzynami. do mięsa powinny być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Jeden dzień w tygodniu drugie danie mogą stanowić np. naleśniki, krokiety, pierogi itp. Uwaga! Wyklucza się podawanie dań typu: wątróbka, kaszanka, bigos, parówki, jajka gotowane, śledź itp. Zasady przygotowywania posiłków: - potrawy nie mogą się powtarzać w ciągu 4 tygodni, muszą być przygotowywane z różnorodnych produktów i składników z przewagą świeżych produktów, wysokiej jakości (sezonowych warzyw, dań mięsnych lub rybnych, z dodatkiem świeżych owoców) z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych bez dodatku substancji konserwujących, bez użycia produktów typu instant a jeżeli występują wartościach minimalnych w jadłospisie powinny dominować potrawy gotowane, pieczone lub duszone - okazjonalnie smażone. - surówki np. w sezonie wiosennym powinny zawierać świeże warzywa sezonowe np. sałata, pomidor, ogórek świeży i inne. potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;do przygotowania posiłku wymagane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, różnego rodzaju kasz; posiłki winny być wykonywane z naturalnych produktów z gwarancją świeżości artykułów i produktów, bez użycia produktów typu instant. Wyklucza się możliwość wykorzystywania produktów zawierających mięso oddzielane mechanicznie (MOM) np.: parówki, mortadele. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Muszą być świeże, o dobrym smaku. Ponadto obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zskleosin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Wąsosz
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkól im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2016-07-22 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków do stołówki Zespołu Szkół im. E. Orzeszkowej w Sobolewie
Dodano: 2016-06-30 - Przygotowanie i dostawę gorących posiłków do szkół: w Płonce Kościelne i Łupiance Starej na terenie gminy Łapy w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-20 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 3 w Hajnówce, gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z napojem oraz min. 2 razy w miesiącu deseru.
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa obiadów do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-05-18 - Codzienne przygotowywanie wyżywienia dla pacjentów Szpitala
Dodano: 2015-12-29 - Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach Programu wieloletniego - Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków (pełne obiady, zupy)
Dodano: 2015-12-10 - PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DZIECIOM, MŁODZIEŻY, OSOBOM DOROSŁYM ORAZ DOWÓZ DO MIEJSCA ZAMIESZKANIA NA TERENIE MIASTA SUWAŁKI
Dodano: 2015-11-17