Przetargi.pl
Systematyczne dostawy produktów mleczarskich do DPS Brańszczyk w roku 2013

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 07-221 Brańszczyk, ul. Jana Pawła II 65
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-29 6794220 , fax. 0-29 7421414
  • Data zamieszczenia: 2012-11-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Jana Pawła II 65 65
    07-221 Brańszczyk, woj. mazowieckie
    tel. 0-29 6794220, fax. 0-29 7421414
    REGON: 00029606400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbranszczyk.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Systematyczne dostawy produktów mleczarskich do DPS Brańszczyk w roku 2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, asortyment i szacunkowe ilości (max) opisano w załączniku nr 2 do SIWZ - formularz cenowy. Wykonawca zobowiąże się dostarczać świeże produkty mleczarskie w ilościach i terminach określonych przez Zamawiającego i przekazywanych Wykonawcy telefonicznie lub faxem, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego. Osobą upoważnioną ze strony Zamawiającego do współdziałania w tym zakresie jest dietetyk DPS Zamawiający informuje, iż podane w formularzu asortymentowo- cenowym (zał. nr 2) ilości produktów są ilościami maksymalnymi przy 100% osób korzystających z wyżywienia. Zamawiający zastrzega, możliwość zmniejszenia wielkości dostaw o minus 20% z powodu zmieniającej się ilości osób korzystających z wyżywienia w stołówce DPS. W przypadku zmniejszenia wielkości dostaw o 20%, Zamawiający pomniejszy wynagrodzenie należne Wykonawcy, którego ostateczna wartość będzie wynikać z rzeczywiście wykonanych dostaw, potwierdzonych przez Zamawiającego i nie może przewyższać kwoty umowy. Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia z tego tytułu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamiany wyszczególnionego w załączniku nr 2 do SIWZ asortymentu, na inny o zbliżonych właściwościach ( w ramach wartości umowy) z uwagi na trudność przewidzenia ilości stosowanych diet w przeciągu roku. Zamawiający wymaga aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia, spełniał wszelkie wymagania higeniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. - O bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225), oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Każda dostarczona faktura będzie zawierała informacje określone jako - Handlowy Dokument Indentyfikacyjny. W kolumnie Przedmiot zamówienia wskazano nazwy niektórych produktów, które najbardziej odpowiadają potrzebom Zamawiającego i są wypróbowanej jakości. Wykonawca może zaoferować produkt równoważny do wskazanego w SIWZ, wówczas w rubryce -Uwagi - formularza cenowego, wskaże jaki produkt spożywczy oferuje i jest zobowiązany wykazać, że oferowany produkt posiada cechy nie gorsze od produktu preferowanego przez Zamawiającego, może jednak posiadać dodatkowe lepsze cechy i właściwości .Zamawiający wymaga aby zamawiane produkty mleczarskie były świeże, z aktualnym terminem przydatności do spożycia ( co najmniej połowa okresu ważności przewidzianego dla danego produktu), opakowanie nieuszkodzone. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia do magazynu, żądania wymiany lub reklamacji dostawy w przypadku: stwierdzenia złej jakości produktu( wygląd, smak, zapach), uszkodzonych opakowań jednostkowych, czy stwierdzonej nieprzydatności do spożycia. Odbioru jakościowego dokonuje pracownik Zamawiającego przy dostawie towaru.Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy spełniającym wymogi norm systemu HCCP. Wykonawca dostarczy świeże produkty mleczarskie na własny koszt do magazynu Zamawiającego trzy razy w tygodniu do godziny ósmej rano. Do obowiązków Wykonawcy należy także, wniesienie przedmiotu dostawy do pomieszczenia wskazanego przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do zapłaty należności za wykonane dostawy, będącej sumą kwot wynikających z przemnożenia ilości rzeczywiście dostarczonych przez ceny jednostkowe, określone przez Wykonawcę w formularzu cenowym. Ceny produktów mleczarskich określone w formularzu cenowym nie będą ulegały zmianom w okresie trwania umowy z zastrzeżeniem przypadku ustawowej zmiany stawek podatku VAT.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsbranszczyk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach