Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy ogłasza przetarg
- Adres: 04-519 Warszawa, ul. Korkowa 119/123
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6133842 , fax. 022 6133844
- Data zamieszczenia: 2013-10-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy
ul. Korkowa 119/123
04-519 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 6133842, fax. 022 6133844
REGON: 01082204200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.opswawer.waw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie w okresie od 1.01.2014 r. do 31.12.2015 r.usługi restauracyjnej polegającej na podawaniu gorących posiłków (obiadów składających się z dwóch dań i kompotu z możliwością ich konsumpcji w lokalu Wykonawcy, z zapewnieniem obsługi kelnerskiej, dla dziennie ok. 37 osób, podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy oraz przygotowanie gorących posiłków na wynos do miejsca zamieszkania dla ok. 18 osób podopiecznych Ośrodka: łącznie posiłki będą przygotowywane dla ok. 55 podopiecznych Ośrodka . - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie w okresie od 1.01.2014 r. do 31.12.2015 r. usługi restauracyjnej polegającej na podawaniu gorących posiłków (obiadów składających się z 2 dań i kompotu) z możliwością ich konsumpcji w lokalu Wykonawcy, z zapewnieniem obsługi kelnerskiej, dla dziennie ok. 37 podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m.st. Warszawy oraz przygotowanie gorących posiłków na wynos do miejsca zamieszkania dla ok. 18 podopiecznych Ośrodka; łącznie posiłki będą przygotowywane dla ok. 55 podopiecznych Ośrodka. Osoby świadczące usługi opiekuńcze będą dostarczały posiłki przygotowywane na wynos podopiecznym Ośrodka. 1.Przygotowanie, wydawanie oraz konsumpcja gorących posiłków obiadowych odbywa się w dni powszednie, niedziele i święta w siedzibie Wykonawcy i na wynos dla określonej grupy osób. Posiłki powinny być wydawane w godzinach od 11.00 do 13.30. W przypadku niemożności wykonania usługi w niedzielę lub święto dopuszcza się możliwość wydania suchego prowiantu o wartości odpowiadającej wartości posiłku. Każdorazowo sytuacja taka musi być uzgodniona z przedstawicielem Ośrodka. 2.Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, mają pokrywać ? dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj. zapewniać nie mniej niż 1200 kcal (zgodnie z normami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia). 3.Przedmiot zamówienia obejmuje następujący zakres usług: a. Przygotowanie gorącego posiłku składającego się z dwóch dań - zupy (z pieczywem) i drugiego dania oraz kompotu. Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż 3 posiłki (drugie dania) mięsne. Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w OPS z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Dyrektora. b.W miarę potrzeb przygotowanie gorących posiłków dietetycznych wg wskazań lekarzy dla osób będących na diecie. Ilość tego rodzaju posiłków będzie określana na dany miesiąc z 6 dniowym wyprzedzeniem na podstawie pisma wydanego przez OPS Wawer. c.Podanie gorącego posiłku podopiecznym Ośrodka w lokalu Wykonawcy z możliwością konsumpcji i zapewnienie obsługi kelnerskiej wystarczającej do szybkiego i sprawnego ich obsłużenia. d.Wydzielenie w lokalu miejsca dla podopiecznych Ośrodka spożywających gorące posiłki (bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania), z szatnią, dostępem do wody bieżącej i toalet. Zapewnienie odpowiednich warunków w lokalu Wykonawcy umożliwiających spożycie posiłku, w szczególności miejsc siedzących przy stoliku, sprzątania lokalu, mycia naczyń itp. Lokal powinien posiadać zezwolenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności. e.Przygotowanie i wydanie opiekunom świadczącym usługi opiekuńcze gorących posiłków na wynos, przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych i starszych - korzystających z pomocy Ośrodka, odbywa się w specjalnie przeznaczonych do tego celu jednorazowych pojemnikach. f.Rozliczenie miesięczne wydanych posiłków odbywa się na podstawie imiennych kart obiadowych wystawionych przez Ośrodek osobom korzystającym z tej formy pomocy oraz na podstawie noty księgowo - obciążeniowej wystawionej przez Wykonawcę. g.Bliskość i dostępność lokalu Wykonawcy dla podopiecznych Ośrodka (placówka ma znajdować się na terenie Dzielnicy Warszawa-Wawer, w odległości ok. 300 m od przystanku autobusowego lub stacji kolejowej w obrębie dzielnicy Warszawa-Wawer. Lokal powinien umożliwić spożycie gorących posiłków jednorazowo minimum 20 osobom jednocześnie. h.Wykonawca zapewni niedostępność alkoholu dla podopiecznych Ośrodka spożywających obiady. i.Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania należności za spożyte przez podopiecznych Ośrodka gorące posiłki w ciągu 21 dni od otrzymania noty księgowo - obciążeniowej, przelewem na konto Wykonawcy. j.Za datę zapłaty uznaje się dzień wystawienia polecenia przelewu przez Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opswawer.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizowanych posiedzeń, szkoleń i konferencji w siedzibie CPS Dialog
Dodano: 2016-06-28 - świadczenie usług cateringowych wraz z niezbedną infrastrukturą na terenie Warszawy w ramach posiedzeń zespołów organizowanych przez Narodowe Centrum Kultury w roku 2016
Dodano: 2016-06-15 - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń i spotkań organizowanych dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - znak sprawy ZP-AL-17/16
Dodano: 2016-06-07 - ZP-20/FRSE/2016
Dodano: 2016-06-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
Dodano: 2016-05-31 - Zorganizowanie cateringu dla uczestników kursów specjalizacyjnych - sprawa nr P/145/2016/SMat/WIM - 71/ZP/16
Dodano: 2016-05-30 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-05-11 - Świadczenie usługi gastronomicznej podczas Dnia Fizyka na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-04-15 - Catering na konferencję REVOLVE IPS 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-03-24