Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy ogłasza przetarg
- Adres: 04-519 Warszawa, ul. Korkowa 119/123
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6133842 , fax. 022 6133844
- Data zamieszczenia: 2012-06-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy
ul. Korkowa 119/123
04-519 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 6133842, fax. 022 6133844
REGON: 01082204200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie w okresie od 01.10.2012 r. do 31.12.2013 r. usługi restauracyjnej polegającej na podawaniu gorących posiłków (obiadów składających się z 2 dań i kompotu) z możliwością ich konsumpcji w lokalu Wykonawcy, z zapewnieniem obsługi kelnerskiej, dla dziennie ok. 32 podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m.st. Warszawy oraz przygotowanie gorących posiłków na wynos do miejsca zamieszkania dla ok. 18 podopiecznych Ośrodka; łącznie posiłki będą przygotowywane dla ok. 50 podopiecznych Ośrodka. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie w okresie od 01.10.2012 r. do 31.12.2013 r. usługi restauracyjnej polegającej na podawaniu gorących posiłków (obiadów składających się z 2 dań i kompotu) z możliwością ich konsumpcji w lokalu Wykonawcy, z zapewnieniem obsługi kelnerskiej, dla dziennie ok. 32 podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Wawer m.st. Warszawy oraz przygotowanie gorących posiłków na wynos do miejsca zamieszkania dla ok. 18 podopiecznych Ośrodka; łącznie posiłki będą przygotowywane dla ok. 50 podopiecznych Ośrodka. Osoby świadczące usługi opiekuńcze będą dostarczały posiłki przygotowywane na wynos podopiecznym Ośrodka. 1.Przygotowanie, wydawanie oraz konsumpcja gorących posiłków odbywa się w dni powszednie, niedziele i święta w siedzibie Wykonawcy i na wynos dla określonej grupy osób. Posiłki powinny być wydawane w godzinach od 11.00 do 13.30. W przypadku niemożności wykonania usługi w niedzielę lub święto dopuszcza się możliwość wydania suchego prowiantu o wartości odpowiadającej wartości posiłku. Każdorazowo sytuacja taka musi być uzgodniona z przedstawicielem Ośrodka. 2.Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, mają pokrywać ? dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj. zapewniać nie mniej niż 1200 kcal. 3.Przedmiot zamówienia obejmuje następujący zakres usług: a.Przygotowanie gorącego posiłku składającego się z dwóch dań - zupy i drugiego dania oraz kompotu. Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż 3 posiłki (drugie dania) mięsne. Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w OPS z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Dyrektora. b.W miarę potrzeb przygotowanie gorących posiłków dietetycznych wg wskazań lekarzy dla osób będących na diecie. Ilość tego rodzaju posiłków będzie określana na dany miesiąc z 6 dniowym wyprzedzeniem. c.Podanie gorącego posiłku podopiecznym Ośrodka w lokalu Wykonawcy z możliwością konsumpcji i zapewnienie obsługi kelnerskiej wystarczającej do szybkiego i sprawnego ich obsłużenia. d.Wydzielenie w lokalu miejsca dla podopiecznych Ośrodka spożywających gorące posiłki (bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania), z szatnią, dostępem do wody bieżącej i toalet. Zapewnienie odpowiednich warunków w lokalu Wykonawcy umożliwiających spożycie posiłku, w szczególności miejsc siedzących przy stoliku, sprzątania lokalu, mycia naczyń itp. Lokal powinien posiadać zezwolenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności. e.Przygotowanie i wydanie opiekunkom świadczącym usługi opiekuńcze gorących posiłków na wynos, przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych i starszych - korzystających z pomocy Ośrodka, odbywa się w specjalnie przeznaczonych do tego celu jednorazowych pojemnikach. f.Rozliczenie miesięczne wydanych posiłków odbywa się na podstawie imiennych kart obiadowych wystawionych przez Ośrodek osobom korzystającym z tej formy pomocy oraz na podstawie noty księgowo - obciążeniowej wystawionej przez Wykonawcę. g.Bliskość i dostępność lokalu Wykonawcy dla podopiecznych Ośrodka (placówka ma znajdować się na terenie Dzielnicy Warszawa-Wawer, w odległości ok. 300 m od przystanku autobusowego lub stacji kolejowej w obrębie dzielnicy Warszawa-Wawer. Lokal powinien umożliwić spożycie gorących posiłków jednorazowo minimum 20 osobom jednocześnie. h.Wykonawca zapewni niedostępność alkoholu dla podopiecznych Ośrodka spożywających obiady. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 15 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opswawer.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizowanych posiedzeń, szkoleń i konferencji w siedzibie CPS Dialog
Dodano: 2016-06-28 - świadczenie usług cateringowych wraz z niezbedną infrastrukturą na terenie Warszawy w ramach posiedzeń zespołów organizowanych przez Narodowe Centrum Kultury w roku 2016
Dodano: 2016-06-15 - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń i spotkań organizowanych dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - znak sprawy ZP-AL-17/16
Dodano: 2016-06-07 - ZP-20/FRSE/2016
Dodano: 2016-06-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
Dodano: 2016-05-31 - Zorganizowanie cateringu dla uczestników kursów specjalizacyjnych - sprawa nr P/145/2016/SMat/WIM - 71/ZP/16
Dodano: 2016-05-30 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-05-11 - Świadczenie usługi gastronomicznej podczas Dnia Fizyka na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-04-15 - Catering na konferencję REVOLVE IPS 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-03-24