Przetargi.pl
Świadczenie usługi restauracyjno-cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu posiłku do trzech placówek oświatowych na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2013/2014.

Urząd Gminy Gowarczów ogłasza przetarg

  • Adres: 26-225 Gowarczów, pl. XX-lecia 1
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 048 6724037, 6724022 , fax. 048 6724744, 6724037 w. 24
  • Data zamieszczenia: 2013-09-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Gowarczów
    pl. XX-lecia 1 1
    26-225 Gowarczów, woj. świętokrzyskie
    tel. 048 6724037, 6724022, fax. 048 6724744, 6724037 w. 24
    REGON: 00053472400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gowarczow.asi.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi restauracyjno-cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu posiłku do trzech placówek oświatowych na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2013/2014.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    świadczenie usługi restauracyjno-cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu posiłku ( obiadu jednodaniowego trzy razy w tygodniu zupa z pieczywem poniedziałek, środka, piątek i 2 razy drugie danie z surówką wtorek , czwartek) do trzech placówek oświatowych na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2013/2014 w ilości 23300 porcji w tym : zupa z pieczywem 13820 porcji drugie danie z surówką 9480 porcji 1. Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych dotyczących dożywiania w roku szkolnym 2012/2013roku i może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w roku szkolnym 2013/2014 . 2. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowaniu posiłków zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennie zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych telefonicznie lub mailowo przez Dyrektorów szkół bądź upoważnionych pracowników w dniu dostawy posiłków do godz. 8.30 . 3. W przypadku nieobecności dziecka w szkole Wykonawca zobowiązuje się skorygować ilość wydanych posiłków do ilości zamawianych. 4. Posiłki dostarczane będą przez Wykonawcę do 3 punktów znajdujących się w : Szkoła Podstawowa w Gowarczowie im. Jana Pawła II ul. Stanisława Żuka 3 26-225 Gowarczów Gimnazjum Publiczne w Gowarczowie ul. Szkolna 52 26-225 Gowarczów Szkoła Podstawowa w Gowarczowie Punkt Filialny w Kamiennej Woli Kamienna Wola 46 b 26-225 Gowarczów . 5. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół oraz Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gowarczowie. Przykładowy jadłospis będzie przedstawiany Dyrektorom szkół z tygodniowym wyprzedzeniem. Wszelkie zmiany wprowadzone do jadłospisu będą wiążące dla Wykonawcy. a/ Zupy + pieczywo : Zupy takie jak : pomidorowa, jarzynowa, ogórkowa, żurek, krupnik należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych ) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości powinny być sporządzane w ograniczonych ilościach. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem abo masłem, lub mąką sporadycznie zasmażką. b/ Proponowane zestawy gorącego posiłku w postaci drugiego dania : Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym lub rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie dania mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, gołąbki z różnymi sosami, gulasz - dodatki ziemniaki, kasze, surówka, placki ziemniaczane - sosy różne, pulpety w sosie - dodatki surówka Drugim daniem nie może być kaszanka. c/ Waga posiłków powinna przedstawiać się następująco : zupa - 350 g oraz pieczywo ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g mięso lub ryba - 100 g surówka lub jarzyny - 100 g pierogi, naleśniki, kopytka, makaron, krokiety z sosem gołabki - 200 g 6. Przygotowane posiłki powinny spełniać następujące wymogi : pod względem jadłospisów i kaloryczności posiłki powinny być przygotowane w oparciu o obowiązujące normy żywieniowe Instytutu Żywienia i Żywności. Posiłki powinny być sporządzone z pełnowartościowych świeżych art. spożywczych, a nie z półproduktów oraz posiadać aktualne terminy ważności. Zamawiający wymaga od Wykonawcy , że posiłki zostaną przygotowane zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez stosowanie tłuszczów roślinnych - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, stosowanie mięsa drobiowego, stosowanie ryb, umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli, duży udział warzyw . 7. Posiłki do szkół będą dowożone jeden raz dziennie przez 5 dni w tygodniu i podawane przez Wykonawcę w naczyniach jednorazowego użytku wraz z niezbędnymi sztućcami dostarczonymi przez Wykonawcę umożliwiającymi spożycie posiłku. Wydawanie posiłków odbywać się będzie w godzinach uzgodnionych z dyrekcją szkoły . 8. Dowożone posiłki przez Wykonawcę winny być dostarczone w termosach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury przy ich spożyciu - zupa + 75 stopni C , drugie danie + 63 stopni C . 9. Posiłek przygotowany przez Wykonawcę musi posiadać wymaganą kaloryczność , a także być przygotowany zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej . 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania badań mających na celu sprawdzenie wagi zamawianego posiłku i jego kaloryczności. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości zamawiający obciąży kosztami badania Wykonawcę . 11. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu dwóch tygodni. 12. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od potrzeb dziecka potwierdzonych stosownym dokumentem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gowarczow.asi.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach