Przetargi.pl
Świadczenie usługi restauracyjnej-cateringu polegającego na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu obiadu jednodaniowego (trzy razy w tygodniu zupa z pieczywem - poniedziałek, środa, piątek i dwa razy w tygodniu drugie danie wtorek, czwartek ) dla 175 dzieci uczęszczających do szkół na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2012/2013.

Urząd Gminy Gowarczów ogłasza przetarg

  • Adres: 26-225 Gowarczów, pl. XX-lecia 1
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 048 6724037, 6724022 , fax. 048 6724744, 6724037 w. 24
  • Data zamieszczenia: 2012-08-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Gowarczów
    pl. XX-lecia 1 1
    26-225 Gowarczów, woj. świętokrzyskie
    tel. 048 6724037, 6724022, fax. 048 6724744, 6724037 w. 24
    REGON: 00053472400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gowarczow.asi.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi restauracyjnej-cateringu polegającego na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu obiadu jednodaniowego (trzy razy w tygodniu zupa z pieczywem - poniedziałek, środa, piątek i dwa razy w tygodniu drugie danie wtorek, czwartek ) dla 175 dzieci uczęszczających do szkół na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2012/2013.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usługi restauracyjnej-cateringu polegającego na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu obiadu jednodaniowego (trzy razy w tygodniu zupa z pieczywem - poniedziałek, środa, piątek i dwa razy w tygodniu drugie danie wtorek, czwartek ) dla 175 dzieci uczęszczających do szkół na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2012/2013. 1.Usługa musi charakteryzować się następującymi parametrami: Usługa będzie dotyczyć 175 dzieci uczęszczających do 3 szkół znajdujących się na terenie gminy Gowarczów 1) Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowaniu posiłków zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennie zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół bądź upoważnionych pracowników w dniu dostawy do godz. 8.30 2) Wykonawca zobowiązany jest przechowywać próbki posiłków zgodnie z ustalonymi w tym zakresie przepisami. 3) W przypadku nieobecności dziecka Wykonawca zobowiązuje się skorygować ilość wydanych posiłków do ilości zamówionych. 2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych świeżych art. spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki dostarczane będą przez Wykonawcę do 3 punktów znajdujących się w: Szkoła Podstawowa w Gowarczowie, ul. Stanisława Żuka 3 Gimnazjum w Gowarczowie, ul. Szkolna 52 Szkoła Podstawowa w Kamiennej Woli 46B Wykonawca ponosi koszt transportu , załadunku i rozładunku , podania posiłków oraz naczyń jednorazowego użytku wraz ze sztućcami. 3. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gowarczowie. Przykładowy jadłospis będzie przedstawiany Dyrektorom szkół z tygodniowym wyprzedzeniem Wszelkie zmiany w jadłospisie będą wiążące dla Wykonawcy. a Zupa wraz z pieczywem b Proponowane zestawy gorącego posiłku w postaci drugiego dania : pierogi -nadzienie różne, kopytka - dodatki różne, naleśniki - dodatki różne; mięso, ryby - dodatki ziemniaki, surówka; gołąbki - sosy różne, gulasz - dodatki ziemniaki, surówka placki ziemniaczane - sosy różne pulpety w sosie - dodatki surówka Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym , rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie dania mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety. Waga posiłków powinna przedstawiać się następująco : zupa - 350 g oraz pieczywo ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g mięso lub ryba - 100 g surówka lub jarzyny - 100 g pierogi, naleśniki, kopytka, makaron, krokiety z sosem - 200 g 4.Posiłki będą dostarczane przez 5 dni w tygodniu jeden raz dziennie i podawane w naczyniach jednorazowego użytku wraz z niezbędnymi sztućcami umożliwiającymi spożycie posiłku zabezpieczonych przez Wykonawcę w godzinach uzgodnionych z dyrekcją szkoły. 5. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z póz. zm. łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. 7. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia. 8.Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dziecka; potwierdzonym stosownym dokumentem
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gowarczow.asi.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach