Urząd Gminy Gowarczów ogłasza przetarg
- Adres: 26-225 Gowarczów, pl. XX-lecia 1
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 048 6724037, 6724022 , fax. 048 6724744, 6724037 w. 24
- Data zamieszczenia: 2012-08-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Gowarczów
pl. XX-lecia 1 1
26-225 Gowarczów, woj. świętokrzyskie
tel. 048 6724037, 6724022, fax. 048 6724744, 6724037 w. 24
REGON: 00053472400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gowarczow.asi.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi restauracyjnej-cateringu polegającego na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu obiadu jednodaniowego (trzy razy w tygodniu zupa z pieczywem - poniedziałek, środa, piątek i dwa razy w tygodniu drugie danie wtorek, czwartek ) dla 175 dzieci uczęszczających do szkół na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2012/2013. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Świadczenie usługi restauracyjnej-cateringu polegającego na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu obiadu jednodaniowego (trzy razy w tygodniu zupa z pieczywem - poniedziałek, środa, piątek i dwa razy w tygodniu drugie danie wtorek, czwartek ) dla 175 dzieci uczęszczających do szkół na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2012/2013. 1.Usługa musi charakteryzować się następującymi parametrami: Usługa będzie dotyczyć 175 dzieci uczęszczających do 3 szkół znajdujących się na terenie gminy Gowarczów 1) Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowaniu posiłków zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennie zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół bądź upoważnionych pracowników w dniu dostawy do godz. 8.30 2) Wykonawca zobowiązany jest przechowywać próbki posiłków zgodnie z ustalonymi w tym zakresie przepisami. 3) W przypadku nieobecności dziecka Wykonawca zobowiązuje się skorygować ilość wydanych posiłków do ilości zamówionych. 2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych świeżych art. spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki dostarczane będą przez Wykonawcę do 3 punktów znajdujących się w: Szkoła Podstawowa w Gowarczowie, ul. Stanisława Żuka 3 Gimnazjum w Gowarczowie, ul. Szkolna 52 Szkoła Podstawowa w Kamiennej Woli 46B Wykonawca ponosi koszt transportu , załadunku i rozładunku , podania posiłków oraz naczyń jednorazowego użytku wraz ze sztućcami. 3. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gowarczowie. Przykładowy jadłospis będzie przedstawiany Dyrektorom szkół z tygodniowym wyprzedzeniem Wszelkie zmiany w jadłospisie będą wiążące dla Wykonawcy. a Zupa wraz z pieczywem b Proponowane zestawy gorącego posiłku w postaci drugiego dania : pierogi -nadzienie różne, kopytka - dodatki różne, naleśniki - dodatki różne; mięso, ryby - dodatki ziemniaki, surówka; gołąbki - sosy różne, gulasz - dodatki ziemniaki, surówka placki ziemniaczane - sosy różne pulpety w sosie - dodatki surówka Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym , rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie dania mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety. Waga posiłków powinna przedstawiać się następująco : zupa - 350 g oraz pieczywo ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g mięso lub ryba - 100 g surówka lub jarzyny - 100 g pierogi, naleśniki, kopytka, makaron, krokiety z sosem - 200 g 4.Posiłki będą dostarczane przez 5 dni w tygodniu jeden raz dziennie i podawane w naczyniach jednorazowego użytku wraz z niezbędnymi sztućcami umożliwiającymi spożycie posiłku zabezpieczonych przez Wykonawcę w godzinach uzgodnionych z dyrekcją szkoły. 5. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z póz. zm. łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. 7. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia. 8.Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dziecka; potwierdzonym stosownym dokumentem - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gowarczow.asi.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja kolonii letnich 2016
Dodano: 2016-03-31 - Organizacja kolonii letnich 2015
Dodano: 2015-05-20 - Świadczenie usługi restauracyjno-cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu posiłku do trzech placówek oświatowych na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2014/2015.
Dodano: 2014-08-14 - Organizacja kolonii letnich 2014
Dodano: 2014-05-09 - Świadczenie usługi restauracyjno-cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostarczeniu oraz podaniu posiłku do trzech placówek oświatowych na terenie Gminy Gowarczów w roku szkolnym 2013/2014.
Dodano: 2013-09-05 - Zorganizowanie noclegu i wyżywienia podczas wyjazdu edukacyjnego w polskie Tatry dla młodzieży w ramach projektu pn. Wygraj Umiejąc Więcej
Dodano: 2013-05-21 - Organizacja kolonii letnich 2013
Dodano: 2013-04-24 - PRZETARG NIEOGRANICZONY NA ŚWIADCZENIE USŁUG HOTELOWO-KONFERENCYJNYCH W RAMACH PROJEKTU PN. PERSPEKTYWY RSI ŚWIĘTOKRZYSKIE (IV ETAP)
Dodano: 2013-04-19 - Zorganizowanie noclegu i wyżywienia podczas wyjazdu edukacyjnego w polskie Tatry dla młodzieży w ramach projektu Wygraj Umiejąc Więcej.
Dodano: 2012-05-15 - Organizacja kolonii letnich 2012
Dodano: 2012-04-27