Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg
- Adres: 19-400 Olecko, ul. Kolejowa 32
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 087 5202147, 5202475
- Data zamieszczenia: 2013-05-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe
ul. Kolejowa 32 32
19-400 Olecko, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 087 5202147, 5202475
REGON: 79067556500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.olecko.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej dla uczniów Zespołu Szkół Technicznych w Olecku obywających praktyki zawodowe i ich opiekunów w związku z projektem Myślimy o przyszłości realizowanym przez Powiat Olecki w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) przedmiotem zamówienia jest zakwaterowanie i wyżywienie dla wybranych uczniów szkół dziennych Zespołu Szkół Technicznych w Olecku, tj. Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 i Technikum nr 2, odbywających praktyki zawodowe w Białymstoku, oraz ich opiekunów, w związku z realizacją projektu Myślimy o przyszłości współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, 2) przedmiot zamówienia realizowany będzie w trzech etapach: a) etap I - obejmuje zapewnienie w okresie od 03.06.2013 r. do 14.06.2013 r.: - miejsc noclegowych w hotelu dla 12 uczniów w pokojach z odrębnymi łóżkami, - miejsc noclegowych w hotelu dla 2 opiekunów w pokojach jednoosobowych, - wyżywienia, tj.: obiad i kolację dla 14 osób w dniu 03.06.2013 r., śniadanie, obiad i kolację dla 14 osób w dniach od 04.06.2013 r. do 13.06.2013 r., śniadanie i obiad dla 14 osób w dniu 14.06.2013 r., - wykonawca zobowiązany jest zapewnić dla uczniów i opiekunów pokoje o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych w kategorii** zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 roku w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169), posiadające między innymi TV oraz łazienkę wyposażoną w umywalkę, toaletę, wannę lub prysznic, b) etap II - obejmuje zapewnienie w planowanym okresie od 02.06.2014 r. do 13.06.2014 r.: - miejsc noclegowych w hotelu dla 12 uczniów w pokojach z odrębnymi łóżkami, - miejsc noclegowych w hotelu dla 2 opiekunów w pokojach jednoosobowych, - wyżywienia, tj.: obiad i kolację dla 14 osób w dniu 02.06.2014 r., śniadanie, obiad i kolację dla 14 osób w dniach od 03.06.2014 r. do 12.06.2014 r., śniadanie i obiad dla 14 osób w dniu 13.06.2014 r., - wykonawca zobowiązany jest zapewnić dla uczniów i opiekunów pokoje o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych w kategorii** zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 roku w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169), posiadające między innymi TV oraz łazienkę wyposażoną w umywalkę, toaletę, wannę lub prysznic, - podane terminy w ramach realizacji II etapu są terminami nieostatecznymi, terminy ostateczne zamawiający poda wykonawcy najpóźniej miesiąc przed rozpoczęciem realizacji etapu II zamówienia, przy czym realizacja etapu II nastąpi w miesiącu czerwcu 2014 r., c) etap III - obejmuje zapewnienie w planowanym okresie od 01.06.2015 r. do 12.06.2015 r.: - miejsc noclegowych w hotelu dla 12 uczniów w pokojach z odrębnymi łóżkami, - miejsc noclegowych w hotelu dla 2 opiekunów w pokojach jednoosobowych, - wyżywienia, tj.: obiad i kolację dla 14 osób w dniu 01.06.2015 r., śniadanie, obiad i kolację dla 14 osób w dniach od 02.06.2015 r. do 11.06.2015 r., śniadanie i obiad dla 14 osób w dniu 12.06.2015 r., - wykonawca zobowiązany jest zapewnić dla uczniów i opiekunów pokoje o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych w kategorii** zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 roku w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169), posiadające między innymi TV oraz łazienkę wyposażoną w umywalkę, toaletę, wannę lub prysznic, - podane terminy w ramach realizacji III etapu są terminami nieostatecznymi, terminy ostateczne zamawiający poda wykonawcy najpóźniej miesiąc przed rozpoczęciem realizacji etapu III zamówienia, przy czym realizacja etapu III nastąpi w miesiącu czerwcu 2015 r., 3) hotel, w którym zapewnione będą miejsca noclegowe, musi znajdować się w granicach administracyjnych miasta Białystok, 4) szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 5 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 5) podana ilość osób objętych przedmiotem zamówienia stanowi maksymalny poziom zamówienia, zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby osób o maksymalnie 20%, a wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: zamawiający nie żąda wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość hotelu
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spolecko.bip.doc.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- SPORZĄDZANIE, DOWÓZ I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ NA TERENIE GMINY BARTOSZYCE
Dodano: 2016-07-05 - świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej w ramach szkolenia pracowników podmiotów leczniczych z zakresu funkcjonowania podmiotów leczniczych w stanie gotowości obronnej państwa czasu kryzysu
Dodano: 2016-04-03 - Świadczenie usługi konferencyjno-gastronomicznej
Dodano: 2016-03-17 - Kompleksowe, całodzienne, całodobowe żywienie pacjentów hospitalizowanych w Wojewódzkim Specjalistycznym Szpitalu Dziecięcym w Olsztynie
Dodano: 2016-02-26 - SAP.221-2.2016 Zapewnienie bazy noclegowo-szkoleniowej wraz z wyżywieniem na terenie miasta Olsztyn celem organizacji przez Wojewódzką Stację Pogotowia Ratunkowego w Olsztynie: Seminarium oraz XIV Mistrzostw Warmii i Mazur w Ratownictwie Medycznym
Dodano: 2016-02-16 - SAP.221-37.2015 Świadczenie usługi cateringowej.
Dodano: 2015-12-21 - świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej w ramach corocznej odprawy szkoleniowo-planistycznej z zakresu spraw obronnych, obrony cywilnej i zarządzania kryzysowego
Dodano: 2015-11-10 - świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej w ramach ćwiczenia instruktażowo-metodycznego w zakresie nakładania zadań obronnych, obrony cywilnej i zarządzania kryzysowego przez organy administracji samorządowej
Dodano: 2015-07-23 - świadczenie usługi restauracyjnej i hotelarskiej w ramach szkolenia obronnego dla dyrektorów placówek ochrony zdrowia
Dodano: 2015-06-29 - SPORZĄDZANIE, DOWÓZ I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ NA TERENIE GMINY BARTOSZYCE.
Dodano: 2015-06-16