Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringu polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłku dla podopiecznych Placówki Wsparcia Dziennego w ramach projektu pn. „Kuźnia Talentów” Placówka Wsparcia Dziennego dla Dzieci i Młodzieży w Gminie Trzciana.

Gmina Trzciana ogłasza przetarg

  • Adres: 32-733 Trzciana, Trzciana
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 14 648 44 20 , fax. 14 613 63 01
  • Data zamieszczenia: 2021-02-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Trzciana
    Trzciana 302
    32-733 Trzciana, woj. małopolskie
    tel. 14 648 44 20, fax. 14 613 63 01
    REGON: 85166064800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.trzciana.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringu polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłku dla podopiecznych Placówki Wsparcia Dziennego w ramach projektu pn. „Kuźnia Talentów” Placówka Wsparcia Dziennego dla Dzieci i Młodzieży w Gminie Trzciana.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej- przygotowanie i dostawa posiłków gotowych do spożycia w formie: garmażerka (np. krokiety, gołąbki, pierogi,naleśniki, lazania, bigos) + napój (woda, sok ) (co łącznie rozumiane jest jako jeden zestaw), przemiennie z zupami ( np. barszcz z uszkami, kapuśniak, zupa grochowa) + napój (woda, sok ) (co łącznie rozumiane jest jako jeden zestaw) porcjowanych dla uczestników projektu “Kuźnia Talentów” Placówka Wsparcia Dziennego dla Dzieci i Młodzieży w Gminie Trzciana, w ilości maksymalnie 20 posiłków dziennie do każdego z oddziałów placówki do miejsca wyznaczonego przez Zamawiającego, przez pięć razy w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni robocze pomiędzy godz. 14:00-15:00 do pięciu lokalizacji 1) Placówka wsparcia dziennego przy Szkole Podstawowej w Trzcianie (20 osób, ok. 400 posiłków w miesiącu*); 2) Placówka wsparcia dziennego przy Szkole Podstawowej w Kierlikówce (20 osób, ok. 400 posiłków w miesiącu*); 3)Placówka wsparcia dziennego przy Szkole Podstawowej w Kamionnej (20 osób, ok. 400 posiłków w miesiącu*); 4) Placówka wsparcia dziennego przy Szkole Podstawowej w Leszczynie (20 osób, ok. 400 posiłków w miesiącu*); 5) Placówka wsparcia dziennego przy Szkole Podstawowej w Łąkcie Dolnej (20 osób, ok. 400 posiłków w miesiącu*); Wykonawca uzgodni z Zamawiającym w trakcie realizacji zamówienia dokładne godziny dostaw i ilości posiłków. *Podana ilość posiłków w miesiącu jest szacunkowa i może się zmienić w zależności od tego ile dni roboczych będzie miał dany miesiąc. 2.Gotowe posiłki będą dostarczane dla maksymalnie 20 dzieci w wieku od 7 do 15 roku życia, zgodnie z harmonogramem świetlic. Wykonawca będzie dostarczał posiłki do jadalni do każdego z oddziałów: 1)Oddział Trzciana: Zespół Placówek Oświatowych w Trzcianie, Trzciana 403, 32-733 Trzciana, 2)Oddział Kamionna: Publiczna Szkoła Podstawowa w Kamionnej, Kamionna 263, 32-732 Kamionna, 3)Oddział Kierlikówka: Publiczna Szkoła Podstawowa w Kierlikówce, Kierlikówka 4, 32-732 Kamionna, 4)Oddział w Leszczynie: Publiczna Szkoła Podstawowa w Leszczynie, Leszczyna 132, 32-733 Trzciana, 5)Oddział w Łąkcie Dolnej: Publiczna Szkoła Podstawowa w Łąkcie Dolnej, Łąkta Dolna 136, 32-733 Trzciana. 3.Posiłki dostarczane będą w pojemnikach utrzymujących ich wysoką temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. Zamawiający nie zezwala na porcjowanie posiłków w siedzibie Zamawiającego. Wykonawca dostarczy posiłki w naczyniach jednorazowego użytku razem ze sztućcami niezbędnymi do spożycia posiłku. Koszt naczyń i sztućców ponosi Wykonawca. 4.W ramach zamówienia Wykonawca nieodpłatnie dokonywać będzie odbioru niespożytych resztek posiłków oraz zużytych opakowań. Odbiór resztek posiłków oraz zużytych opakowań będzie odbywał się zgodnie z potrzebami, jednak nie rzadziej niż raz na dobę w godzinach funkcjonowania świetlicy. 5.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie z uwzględnieniem najlepszych tradycji kulinarnych, z wykluczeniem półproduktów i zgodnie z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 6.Przygotowanie posiłków ze świeżych, pełnowartościowych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia; zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia Dzieci i Młodzieży zalecanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Dowóz ciepłych posiłków do Placówki Wsparcia Dziennego w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwowa Stację Sanitarno-Epidemiologiczną. 7.Nie przewiduje się więcej jak 20 posiłków dziennie do jednej placówki, wykonawca nie może wnosić jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych posiłków przez Zamawiającego w toku realizacji umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego. Dzienna ilość posiłków będzie zależna od frekwencji dzieci w Placówce dlatego Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków danego dnia według potrzeb w zależności od frekwencji dzieci w Placówce. 8.O liczbie posiłków w danym dniu Wykonawca będzie informowany przez Zamawiającego na bieżąco telefonicznie lub w formie elektronicznej (e-mail) do godz. 9:00-10:00 w danym dniu. 9.Zaoferowana przez Wykonawcę cena za jeden posiłek pomimo zwiększenia lub zmniejszenia ilości nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia (z zastrzeżeniem wyjątków przewidzianych w projekcie umowy). 10.Wykonawca przed ostatecznym określeniem ceny ofertowej, jest zobowiązany do zdobycia wszelkich informacji, które mogą być konieczne do przygotowania i wyceny oferty. 11.Wynagrodzenie Wykonawcy będzie określane na podstawie ilościowego rozliczenia rzeczywiście wydanych posiłków w oparciu o cenę jednostkową zadeklarowaną w ofercie Wykonawcy. 12.Wykonawca zobowiązany jest prowadzić miesięczne zestawienia dostarczanych posiłków dla każdego dnia (Załącznik nr 1 do Umowy) i przekładać ją do podpisu osoby upoważnionej ze strony Zamawiającego (opiekun świetlicy) w każdym dniu dostawy. Ewidencja stanowi potwierdzenie daty, godziny oraz ilości posiłków. 13.Posiłki dostarczane będą codziennie od poniedziałku do piątku, w okresie trwania umowy z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy i innych dni wolnych ustalonych przez Zamawiającego. 14. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca w związku z realizacją zamówienia zatrudniał co najmniej jedną osobę z co najmniej jednej z poniższych grup: i) bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, ii) młodocianych, o których mowa w przepisach prawa pracy, w celu przygotowania zawodowego, iii) osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, iv) innych osób niż określone w tiret i, ii, iii, o których mowa w ustawie z dnia 13 czerwca 2003 r. o zatrudnieniu socjalnym (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 217) lub we właściwych przepisach państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego. 15. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach