Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej w Nielepicach oraz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Nielepicach na rok 2010 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego.

Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Westerplatte w Nielepicach ogłasza przetarg

  • Adres: 32-064 Rudawa, Nielepice 182
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-12 2838089 , fax. 0-12 2838089
  • Data zamieszczenia: 2009-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Westerplatte w Nielepicach
    Nielepice 182 182
    32-064 Rudawa, woj. małopolskie
    tel. 0-12 2838089, fax. 0-12 2838089
    REGON: 00123452700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Publiczna szkoła podstawowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej w Nielepicach oraz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Nielepicach na rok 2010 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych w szkole podstawowej oraz uczniów uczęszczających do szkoły na rok 2010 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego. 2. Nomenklatura niniejszego zamówienia: Wspólny Słownik Zamówień (CPV) - 55523100-3 3. Szczegółowy wykaz posiłków zawiera załącznik nr 4 do specyfikacji. 4. Zamawiający zastrzega sobie w ciągu roku szkolnego, możliwość zamiennego uzgodnienia ilości posiłków oraz dostawę w soboty zamiast dni roboczych w przypadku odpracowania wskazanych przez władze oświatowe dni roboczych. 5.. Ilość posiłków (śniadanie, owoc przed obiadem, obiad: zupa + II danie, podwieczorek) dla dzieci w wieku 3-6 lat do wykonania dziennie : 48 Wartość kaloryczna posiłków wynosi ok. 1100 kcal. 6. Ilość posiłków dla uczniów szkoły (zupa + II danie) do wykonania dziennie: 20 7. Łączna ilość posiłków dla całości zamówienia (czyli w ciągu 11 miesięcy dla dzieci 3-6 lat w oddziałach przedszkolnych szkoły podstawowej nie przekroczy 11 184 Wartość kaloryczna posiłku wynosi ok. 1100 kcal. 8. Łączna ilość posiłków dla całości zamówienia (czyli w ciągu 10 miesięcy dla uczniów szkoły podstawowej nie przekroczy: 3 840 Wartość kaloryczna posiłku wynosi ok. 1400 kcal. 9. Szczegółowy opis usługi wraz z ilością dzieci i uczniów zawiera załącznik nr 4 do niniejszej Specyfikacji. 10. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. 11. Posiłki mają być dostarczane w jednorazowych naczyniach. 12. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego 13. Posiłki mają być dostarczane 2 razy dziennie do miejsca wskazanego przez dyrektora szkoły. 14. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwe dobranie do wieku dzieci i uczniów. 15. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 16. Opakowania po posiłkach muszą być usunięte przez Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 11 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Do przetargu zostaną zakwalifikowani wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny i dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania, W celu potwierdzenia spełnienia opisanych wyżej warunków, Wykonawca musi załączyć do oferty oświadczenia lub dokumenty wymagane w ust. III. Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie z formułą, spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia lub dokumenty załączone do oferty. Z treści przedstawionych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnia. Niespełnienie chociażby jednego z warunków udziału w przetargu skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania i odrzuceniem oferty. Spełnienie powyższych warunków zweryfikuje Komisja Przetargowa badając dokumenty, o których mowa w ust. III. 2. Zamawiający wykluczy z postępowania wykonawcę jeżeli stwierdzi, że dostarczone przez niego informacje istotne dla prowadzonego postępowania są nieprawdziwe. 3. Zamawiający dokona wyboru Wykonawcy spośród ofert ważnych i nie odrzuconych, wyłącznie na podstawie kryteriów oceny ofert, określonych w niniejszej specyfikacji . 4. Zamawiający odrzuci ofertę w przypadku zaistnienia okoliczności, o których mowa w art. 89 Ustawy Prawo zamówień publicznych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Opis przedmiotu zamówienia lub oświadczenie złożone na druku OFERTA zał .nr 1 zgodności przedmiotu oferty z przedmiotem zamówienia. 2. Pełnomocnictwo - w przypadku podpisywania oferty i pozostałych dokumentów przez pełnomocnika. Właściwie sporządzone i podpisane pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty. / załączyć jeżeli dotyczy/. 3. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (określający pełną nazwę firmy, stan prawny, miejsce rejestracji, dokładny adres firmy składającej ofertę, jednocześnie potwierdzający, że profil działania oferenta odpowiada profilowi robót objętych przetargiem) 4. decyzję Sanepidu zezwalającej na prowadzenie działalności gastronomicznej 5. decyzję Sanepidu o dopuszczeniu samochodu do przewozu żywności 6. Oświadczenie Wykonawcy w trybie art.22 ust. Ustawy prawo zamówień publicznych oraz że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i 2 w/w ustawy na formularzu stanowiącym załącznik nr 2.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zabierzow.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach