Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej podczas warsztatów w ramach projektu pn. Kompleksowe wsparcie szkół - sukces edukacji część I

Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego ogłasza przetarg

  • Adres: 90-142 Łódź, ul. Kopcińskiego 29
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 6783378 , fax. 042 6780798
  • Data zamieszczenia: 2013-04-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego
    ul. Kopcińskiego 29 29
    90-142 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 042 6783378, fax. 042 6780798
    REGON: 47139038700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wckp.lodz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej podczas warsztatów w ramach projektu pn. Kompleksowe wsparcie szkół - sukces edukacji część I
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas warsztatów w ramach projektu pn. Kompleksowe wsparcie szkół - sukces edukacji. W ramach usługi cateringowej Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia w miejsce wskazane przez Zamawiającego poczęstunku dla uczestników 540 warsztatów, obejmującego każdorazowo (podczas każdego warsztatu/spotkania): kawę rozpuszczalną w ilości 100 g., śmietankę 10 g w ilości 30 sztuk,cukier w ilości 0,5 kg., cytrynę w ilości 30 plastrów, 2 rodzaje herbaty ekspresowej w ilości 2 x 25 sztuk, wyroby cukiernicze - ciasteczka kruche w ilości łącznie 1,5 kg na spotkanie (3 rodzaje ciastek: typu delicje lub równoważne, pierniczki nadziewane w czekoladzie, maślane, po 1/2 kg. z każdego rodzaju), kanapki dekoracyjne czteroskładnikowe (co najmniej 80 g./1 szt.) w ilości 58 sztuk na spotkanie (Skład kanapek: sałata zielona, wędlina, ser żółty, jajko, łosoś, pomidor, ogórek zielony, masło, pasty: tuńczykowa, serowa, jajeczna. Kanapki podane będą na pieczywie jasnym i ciemnym. Wykonawca dostarczy kanapki w dwóch lub trzech kompozycjach, na bazie składników wymienionych wyżej, w ilościach po 1/2 ogólnej ilości kanapek dla dwóch kompozycji lub po 1/3 ogólnej liczby kanapek dla trzech kompozycji. Kanapki przygotowane mają być wyłącznie ze świeżych produktów dostępnych na rynku: powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd.) sok owocowy - minimum 2 rodzaje soków w ilości łącznej 8 litrów łącznie na spotkanie (sok min. 50%), wodę mineralną ( butelkowana gazowana i niegazowana - opakowanie 0,5 l) w ilości 28 szt. na spotkanie (po 14 szt. wody gazowanej i niegazowanej). Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do świadczenie usługi wyłącznie przy użyciu świeżych produktów potrzebnych do przygotowywania posiłków. W ramach każdego warsztatu/spotkania Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć: a) naczynia jednorazowe (talerze deserowe styropianowe) do konsumpcji ciastek i kanapek w ilości: 30 szt., kubki styropianowe w ilości 50 sztuk, łyżeczki jednorazowe w ilości 50 sztuk, kubki do zimnych napojów w ilości 50 sztuk, worek na zużyte naczynia o pojemności 60 litrów. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.), Ilość zamawianych usług tj. catering na 540 spotkań, wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zorganizowania mniejszej ilości warsztatów/spotkań, a tym samym zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Ostateczna wysokość wynagrodzenia zostanie określona na podstawie liczby spotkań oraz ceny jednostkowej za spotkanie wskazanej w umowie. Zamawiający określi każdorazowo miejsce dostawy posiłków oraz dokładną datę dostawy posiłków. Usług świadczona będzie jedynie na terenie Miasta Łodzi. Szczegółowy harmonogram szkoleń wraz z adresami dowozu cateringu będzie podany Wykonawcy 3 dni przed rozpoczęciem każdego szkolenia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zorganizowania w jednym czasie max 12 szkoleń/wyznaczenia 12 miejsc dostawy posiłku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wckp.lodz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach