Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji kończącej projekt pn. Kompleksowe wsparcie szkół - sukces edukacji

Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego ogłasza przetarg

  • Adres: 90-142 Łódź, ul. Kopcińskiego 29
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 6783378 , fax. 042 6780798
  • Data zamieszczenia: 2014-08-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego
    ul. Kopcińskiego 29 29
    90-142 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 042 6783378, fax. 042 6780798
    REGON: 47139038700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wckp.lodz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji kończącej projekt pn. Kompleksowe wsparcie szkół - sukces edukacji
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji kończącej projekt pn. Kompleksowe wsparcie szkół - sukces edukacji realizowanego w ramach Priorytetu III Wysoka jakość systemu oświaty Działanie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. W ramach usługi cateringowej Wykonawca zobowiązany jest do: 1)przygotowania i dostarczenia posiłku dla 150 osób na konferencję kończącą projekt - spotkanie informacyjne, która odbędzie się w dniu 29 września 2014 r. w godzinach 9.00 - 13.00 w sali konferencyjnej w Instytucie Europejskim w Łodzi ul. Piotrkowska 262. 2)Usługa obejmuje: a) Serwis kawowy (dostępny podczas całej konferencji): - Ciastka, min. 3 rodzaje, m.in. francuskie z owocem, z galaretką i czekoladą, kruche koktajlowe, 10 dag. na osobę. - Babeczki słodkie z kremem (budyniowym, czekoladowym i dodatkami), min. 2 na osobę, 150 każdego rodzaju. - Owoce, min. 3 rodzaje (owoce sezonowe i cytrusy), 20 dag. na osobę. b) Serwis kanapkowy (dostępny od przerwy do końca konferencji): - Słone babeczki z min. 3 rodzajami sałatek/past (pastą serowo-koperkową, z szynką i musem chrzanowym, z jajkiem i łososiem), min. 2 na osobę, 100 szt. każdego rodzaju. - 5 rodzajów kanapek/tartinek wykwintnych, 5 składnikowych, pieczywo mieszane, w tym: z łososiem, salami, serem pleśniowym, szynką, pastą rybną, po 150 każdego rodzaju. c) Napoje gorące (dostępne podczas całej konferencji): - kawa rozpuszczalna min. 300 ml/osobę, - kawa parzona, min. 300 ml. na osobę, - herbata czarna min. 450 ml/osobę, mleko do kawy min. 200 ml. na osobę (mleko w kartonie, 2%), - cytryny świeże (pokrojone w plastry) min 2 plasterki/osobę, - cukier biały i brązowy, min. 15 gr. na osobę d)Napoje zimne (dostępne podczas całej konferencji): - soki owocowe 100%, 2 rodzaje, 0,5 l. na osobę, podane w szklanych dzbankach; - woda mineralna: gazowana i niegazowana, po min. 0,5 l. na osobę każdego rodzaju, podane w butelkach plastikowych 0,5 l. 3)zapewnienia obsługi kelnerskiej przez cały czas trwania spotkania; 4)przygotowanie stołów, w tym nakrycia i dekoracji; 5)zapewnienia zastawy dla każdego uczestnika spotkania; 6)sprzątania stołów oraz zastawy przez czas trwania spotkania i po jego zakończeniu oraz utylizacji powstałych odpadków. 7)świadczenia usług, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, 8)przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.), 9)świadczenia usług na zastawie ceramicznej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych, obrusów materiałowych. Ilość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Ostateczna wysokość wynagrodzenia zostanie określona na podstawie liczby osób zgłoszonych przez Zamawiającego Wykonawcy na 3 dni przed terminem świadczenia usługi oraz ceny jednostkowej wskazanej w umowie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wckp.lodz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach