Przetargi.pl
świadczenie usługi cateringowej na potrzeby komórek organizacyjnych Kancelarii Senatu

Kancelaria Senatu ogłasza przetarg

  • Adres: 00-902 Warszawa, ul. Wiejska 6
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 6949035 , fax. 22 6949213
  • Data zamieszczenia: 2015-10-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Kancelaria Senatu
    ul. Wiejska 6 6
    00-902 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 6949035, fax. 22 6949213
    REGON: 00139380011000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.senat.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Kancelaria Senatu

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usługi cateringowej na potrzeby komórek organizacyjnych Kancelarii Senatu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej m.in. na: przygotowywaniu potraw wraz z ich dostawą, obsłudze kelnerskiej i serwisie, dostarczaniu odpowiedniej zastawy na stół, szkła oraz dekoracji florystycznych, jak również na sprzątnięciu po realizacji usługi i wywozie na własny koszt odpadów konsumpcyjnych i produkcyjnych. Usługa będzie świadczona na różnego rodzaju spotkaniach organizowanych przez Kancelarię Senatu. Usługa cateringowa, stanowiąca przedmiot zamówienia, zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010 r. w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym (Dz. U. z 2010 r. Nr 12, poz. 68), należy do usług niepriorytetowych, wymienionych w Załączniku nr 2 do rozporządzenia. 2. Świadczenie usługi cateringowej będzie się odbywało sukcesywnie, w miarę potrzeb Zamawiającego. Każdorazowo Zamawiający będzie informował (mailem lub faksem) Wykonawcę o miejscu świadczenia usługi, o terminie i o liczbie osób uczestniczących w spotkaniu, na co najmniej 5 dni kalendarzowych przed realizacją zamawianej usługi cateringowej. W wyjątkowych przypadkach - po uzgodnieniu z Wykonawcą - termin ten może ulec skróceniu. 3. Usługa cateringowa będzie świadczona na terenie Kancelarii Senatu oraz w innych miejscach wskazanych przez Zamawiającego na terenie m. st. Warszawy. 4. Usługa cateringowa może być świadczona w formie bufetowej albo w formie zasiadanej. 5. Liczba uczestników spotkań będzie podawana każdorazowo w zapotrzebowaniu na usługę cateringową, jednocześnie wartość usługi za każde spotkanie będzie iloczynem liczby uczestników danego spotkania za każdy dzień i ceny jednostkowej za daną kategorię usług, podanej przez Wykonawcę w ofercie, tj. w Formularzu oferty, składanym przez zaproszonych Wykonawców, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, w liczbie określonej w ogłoszeniu. Ceny jednostkowe podane przez Wykonawcę w ofercie za jedną osobę, w poszczególnych kategoriach usług, są wiążące podczas realizacji umowy i nie podlegają negocjacji. 6. Zamawiający ma prawo zmienić liczbę osób biorących udział w poszczególnych spotkaniach, nie później niż na jeden dzień przed terminem rozpoczęcia każdego spotkania. Spotkania mogą być jednodniowe lub dwudniowe. 7. Ostateczna liczba osób musi zostać podana przez Zamawiającego, nie później niż w dniu poprzedzającym wykonanie usługi. 8. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest w szczególności do: a) przygotowania, podawania i dowozu posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca, w którym ma odbywać się spotkanie, b) przygotowania potraw według wybranego przez Zamawiającego menu, c) transportu jedzenia oraz podania go zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia; d) dostarczenia świeżych produktów żywnościowych i przyrządzania potraw gotowanych w dniu świadczenia usługi, e) przygotowania wskazanych miejsc do przyjęć, a w szczególności: dostarczenie niezbędnego wyposażenia, ustawienie stołów i krzeseł, przygotowanie stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, nakrycie stołów obrusami i zastawą odpowiednią do rangi spotkania, ustawienie dekoracji, f) przygotowywania i serwowania potraw przez osoby posiadające aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych wydane zgodnie z ustawą z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. z 2013 r., poz. 947 z późn. zm.) oraz aktami wykonawczymi obowiązującymi na jej podstawie, g) zapewnienia jednolitego, stosownego do okoliczności i schludnego stroju osób obsługujących spotkanie Zamawiającego, h) obsługi kelnerskiej świadczonej na właściwym poziomie, zgodnie z zasadami obowiązującymi w tym zakresie, w tym w szczególności kultury obsługi i protokołu dyplomatycznego oraz znajomości języka angielskiego, jeżeli wymaga tego Zamawiający, i) świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu spełniających normy bezpieczeństwa i jakościowe produktów spożywczych, j) przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, podawania posiłków na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i/lub materiałowych, obrusów materiałowych, nienoszących śladów użycia (białych lub ecru, czystych i wyprasowanych), estetycznego podawania posiłków, k) zapewnienia dekoracji stołów zgodnie z ustaleniami z Zamawiającym, l) systematycznego sprzątania w trakcie spotkań, ł) posprzątania po usłudze, usunięcia i utylizacji odpadów i śmieci zgodnie z zasadami segregacji. Zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych powinno nastąpić najpóźniej 60 min. po zakończeniu spotkania, po otrzymaniu stosownej informacji od Zamawiającego, 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu, w trakcie realizacji umowy, do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania wykorzystane w procesie przygotowania i transportu posiłków. 10. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca, na etapie realizacji umowy, miał wdrożony system HACCP. 11. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do ustawy. 12. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia będzie zawierał załącznik do SIWZ - Opis przedmiotu zamówienia, który zostanie przekazany Wykonawcom zaproszonym do składania ofert.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca zaproszony do składania ofert jest obowiązany wnieść wadium w wysokości: 4 200,00 zł (słownie: cztery tysiące dwieście złotych). 2. Wadium będzie mogło być wniesione w następujących formach: a) pieniądzu, b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c) gwarancjach bankowych, d) gwarancjach ubezpieczeniowych, e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2014 r., poz. 1804 z późn. zm.). 3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jeżeli wadium wnoszone jest przez jednego z wykonawców w formie gwarancji lub poręczenia, z treści dokumentów musi wynikać, że odnosi się ona do zleceniodawcy, jak również do pozostałych Wykonawców. 4. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert, na przedłużony okres związania ofertą lub w terminie określonym przez Zamawiającego, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania oferta Wykonawcy została wybrana jako najkorzystniejsza. W przypadku wniesienia wadium w formie dokumentów, o których mowa w pkt 2. lit. b-e, do oferty należy dołączyć - w oddzielnej, wewnętrznej kopercie - ich oryginały oraz kopię poświadczoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, z zaznaczeniem na kopercie: Dotyczy wadium w przetargu ograniczonym na świadczenie usługi cateringowej na potrzeby komórek organizacyjnych Kancelarii Senatu. 5. Wadium wnoszone w formie pieniężnej należy wnieść na konto Zamawiającego: NBP O/O Warszawa: nr rachunku 18 1010 1010 0023 6513 9120 0000 z dopiskiem: Wadium w przetargu ograniczonym na świadczenie usługi cateringowej na potrzeby komórek organizacyjnych Kancelarii Senatu. Kopię dowodu wpłaty należy dołączyć do oferty. 6. Za termin wniesienia wadium w pieniądzu uznaje się datę i godzinę uznania środków na rachunku bankowym Zamawiającego. 7. Wadium wniesione w formie poręczeń lub gwarancji musi zawierać zobowiązanie gwaranta lub poręczyciela do bezwarunkowej zapłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium na każde jego żądanie w terminie związania ofertą w przypadkach określonych w art. 46 ust. 4a i ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013 r., poz. 907 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą. 8. Zamawiający dokona niezwłocznie zwrotu wadium w przypadkach określonych w art. 46 ust. 1-2 ustawy. 9. Zamawiający zatrzyma wadium w przypadkach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Różnorodność menu
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: Zamawiający nie przewiduje zamieszczenia SIWZ na stronie internetowej.
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach