Zespół Szkół w Jeleniewie ogłasza przetarg
- Adres: 16-404 Jeleniewo, ul. Suwalska 51
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 87 5683033 , fax. 87 5683033
- Data zamieszczenia: 2012-08-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Jeleniewie
ul. Suwalska 51 51
16-404 Jeleniewo, woj. podlaskie
tel. 87 5683033, fax. 87 5683033
REGON: 20022563200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsjeleniewo.edupage.org
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna j.s.t. - szkoła
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ DLA DZIECI Z ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO JELONEK BAMBI W RAMACH PROJEKTUpod nazwą ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY JELONEK BAMBI W JELENIEWIE (WND-POKL.09.01.01-20-235/12) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej - przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci z w wieku 3-4 lata, które uczęszczają do Oddziału Przedszkolnego Jelonek Bambi w Jeleniewie, przez co rozumie się: a)Przygotowanie i dostawę około 15 posiłków dziennie (od poniedziałku do piątku) złożonych ze śniadania i obiadu dla grupy pięciogodzinnej, b)Przygotowanie i dostawę około 15 posiłków dziennie (od poniedziałku do piątku) złożonych ze śniadania, obiadu i podwieczorka dla grupy całodziennej. 2.W całym cyklu projektowym przewiduje się zamówienie odpowiednio: a)W 2012 r - dla grupy całodziennej maksymalnie do 1215 posiłków, tj. śniadań, obiadów i podwieczorków, dla grupy pięciogodzinnej maksymalnie do 1215 posiłków, tj. śniadań i obiadów, b)W 2013 r - dla grupy całodziennej maksymalnie do 3225 posiłków, tj. śniadań, obiadów i podwieczorków, dla grupy pięciogodzinnej maksymalnie do 3225 posiłków, tj. śniadań i obiadów, c)W 2014 r - dla grupy całodziennej maksymalnie do 1845 posiłków, tj. śniadań, obiadów i podwieczorków, dla grupy pięciogodzinnej maksymalnie do 1845 posiłków, tj. śniadań i obiadów. 3.Posiłki muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów. 4.Wartość kaloryczna posiłków powinna wynosić: a)Śniadanie - 350 - 425 kcal, b)Obiad - 490 - 595 kcal, c)Podwieczorek - 210 - 255 kcal. 5.Ciepłe posiłki przygotowywane i dowożone przez zleceniobiorcę winny być urozmaicone, tj. każdego dnia winien być przygotowany inny zestaw. Dany rodzaj posiłku nie może powtórzyć się w ciągu 2 tygodni. 6.Dzienny jadłospis obejmuje: śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko- pochodne, kanapka, herbata itp.:, obiad - zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. Ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. - surówka, kompot lub napój. Podwieczorek - kanapka lub słodka bułka ( ciasto, ciastka) lub desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna. 7.Posiłki powinny być podawane dzieciom w naczyniach jednorazowych. 8.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania Zamawiającemu jadłospisów na dany miesiąc do każdego 28-go dnia miesiąca poprzedzającego wydawanie posiłków. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. 9.Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn.zm.) oraz przepisach wykonawczych. 10.Po zakończeniu wydawania posiłków wszelkie pozostałe odpady i nieczystości winne być sprzątnięte, a w pomieszczeniu winien być pozostawiony porządek. 11.Zamawiający zastrzega sobie zmiany w ilości zamawianych posiłków wynikające z nieobecności dzieci lub zmiany deklaracji rodziców zgłaszających chęć żywienia dzieci. 12.Zamawiający zobowiązuje się do codziennego informowania Wykonawcy o zmianach w ilości zamawianych posiłków do godziny 08:00 rano. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsjeleniewo.edupage.org
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Wąsosz
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkól im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2016-07-22 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków do stołówki Zespołu Szkół im. E. Orzeszkowej w Sobolewie
Dodano: 2016-06-30 - Przygotowanie i dostawę gorących posiłków do szkół: w Płonce Kościelne i Łupiance Starej na terenie gminy Łapy w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-20 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 3 w Hajnówce, gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z napojem oraz min. 2 razy w miesiącu deseru.
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa obiadów do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-05-18 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2015-12-30 - Codzienne przygotowywanie wyżywienia dla pacjentów Szpitala
Dodano: 2015-12-29 - Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach Programu wieloletniego - Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków (pełne obiady, zupy)
Dodano: 2015-12-10