Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: Bychawa, ul. Piłsudskiego
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 5660122, 5669 463 , fax. 81 5660115, 5669 463
- Data zamieszczenia: 2017-08-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Piłsudskiego 28 Bychawa, woj. lubelskie
tel. 81 5660122, 5669 463, fax. 81 5660115, 5669 463
REGON: 43102097700018 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz.bychawa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Szpitala Powiatowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Bychawie - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest całodobowe świadczenie usług żywieniowych w formie cateringu w zakresie kompleksowego przygotowania posiłków i ich dystrybucja do kuchenek oddziałowych. 2. Usługa żywienia będzie obejmować: - sporządzanie posiłków, - transport posiłków z kuchni Wykonawcy do pomieszczenia dystrybucji posiłków w szpitalu w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach gastronomicznych, - dystrybucje posiłków na oddziały przez personel Wykonawcy, odbiór termosów i pojemmników gastronomicznych, - mycie poza szpitalem termosów zbiorczych, pojemników gastronomicznych, przyborów kuchennych, łyżek do serwowania potraw i innych pojemników potrzebnych do transportu i dystrybucji posiłków, - dostarczanie pojemników na wszystkie odpady pokonsumpcyjne min 1 raz dziennie, w przypadku większej ilości odpadowa częściej oraz ich odbiór zgodnie z przepisami prawa obowiązującego w tym zakresie. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Załączniku nr 1 do SIWZ. 4. Wymagania o których mowa w art. 29 ust. 3 a ustawy Pzp Zamawiający wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o prace w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 roku- Kodeks pracy ( Dz. U. z 2016 r. poz. 1666, z pózn. zm) przez Wykonawcę i podwykonawcę osób wykonujących następujące czynności w zakresie: - przygotowywania, gotowania, dowozu i dystrybucji posiłków na Oddziały Szpitala. Uwaga: Szczegołowe określenie sposobu dokumentowania zatrudnienia osób, o których mowa w art. 29 ust.3 a ustawy Pzp, uprawnień Zamawiajacego w zakresie kontroli spełniania przez Wykonawcę tego wymagania, a także związanych z niespełnieniem tych wymagań sankcji i rodzaju czynności niezbędnych do realizacji zamówienia, których dotyczą wymagania zatrudnienia na podstawie umowy o prace przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia, zawarte jest w Projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 5 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55322000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że: - posiada zaświadczenie o wpisem do zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z poźń. zm.)
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany Formularz ofertowy - Załącznik Nr 2 do SIWZ, 2.Oświadczenie o którym mowa w Rozdziale XIII pkt. A.1a według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 3 do SIWZ, 3. Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy ( wykonawców występujących wspólnie) o ile ofertę składa pełnomocnik lub przedstawiciel Wykonawcy, 4. Kopie Certyfikatu Systemu Zewnętrznej oceny Jakości ISO 22000:2005 w zakresie produkcji i obrocie żywności, 5. Wydruk mapy ze strony internetowej https://mapy.google.pl/ pokazującej odległość kuchni wykonawcy od miejsca dostarczania posiłków tj. Szpital Powiatowy Bychawa ul. M.J. Piłsudskiego 26/28/30.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla uczest. proj. pn. „STREFA PLUS 50 - rozwój usług społecznych świadczonych w społeczności lokalnej na terenie Gminy Adamów poprzez utworzenie Klubu Senior
Dodano: 2022-08-09 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla uczest. proj. pn. „STREFA PLUS 50 - rozwój usług społecznych świadczonych w społeczności lokalnej na terenie Gminy Adamów poprzez utworzenie Klubu Senior
Dodano: 2022-08-02 - Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Szpitala Powiatowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Bychawie
Dodano: 2020-07-30 - Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Szpitala Powiatowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Bychawie
Dodano: 2019-09-03