Przetargi.pl
Świadczenie usług żywienia pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Nr1 w Bełżycach ogłasza przetarg

  • Adres: 24-200 Bełżyce, Przemysłowa 44
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 815161137
  • Data zamieszczenia: 2022-08-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Nr1 w Bełżycach
    Przemysłowa 44
    24-200 Bełżyce, woj. lubelskie
    tel. 815161137
    REGON: 432710721
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz1belzyce.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług żywienia pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    . Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów Zamawiającego przebywającychna Oddziałach Zamawiającego i w Zakładzie Pielęgnacyjno – Opiekuńczym [dalej: ZPO] Zamawiającego przy ul. Lubelskiej90, 24 – 200 Bełżyce w systemie żywienia cateringowego. Warunki oraz opis przedmiotu zamówienia jest zawarty wzałączniku nr 1C - Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawiezamówienia publicznego - załącznik nr 10 do SWZ – załączniki te, stanowią integralną część SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych wRozdziale XX SWZ, oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:warunek: Zamawiający nie określa warunku.b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:zamawiający nie określa warunkuc) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:warunek:Wymaga się aby wykonawca posiadał ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalnościzwiązanej z przedmiotem zamówienia na określoną sumę gwarancyjną, tj.: opłacona polisa - potwierdzająca, że wykonawcajest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówieniana sumę gwarancyjną: 400 000,00 zł; słownie: czterysta tysięcy złotych dla jednej i dla wszystkich szkód.Ocena - na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) na podstawie złożonego wraz z ofertądokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonejdziałalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez zamawiającego oraz dowoduopłacenia wymagalnej składki w wysokości wskazanej w treści polisy.UWAGA: Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć wymaganego przez zamawiającego podmiotowegośrodka dowodowego, o którym mowa powyżej, wykonawca składa inne podmiotowe środki dowodowe, które wwystarczający sposób potwierdzają spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku udziału w postępowaniudotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej.d) zdolności technicznej lub zawodowej:warunek:1. Wymaga się, aby wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzeniadziałalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie (w przypadku świadczeń powtarzających się lubciągłych) co najmniej 2 (dwa) świadczenia usług polegające na przygotowywaniu, gotowaniu i rozwożeniu posiłków lubdystrybucji na bazie kuchni centralnej w lecznictwie zamkniętym o wartości 500 000,00 zł brutto każdaOcena: na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) i na podstawie złożonych wraz z ofertądokumentów, tj. wykazu usług – według załącznika nr 4 do SWZ i dowodów określających, czy te usługi zostały lub sąwykonywane należycie;Zamawiający dopuszcza sumowanie wartości poszczególnych kontraktów, pod warunkiem, że kolejne umowy następująjedna po drugiej na rzecz tego samego podmiotu.2. Wymaga się aby wykonawca dysponował w celu wykonania zamówienia publicznego dla zamawiającego minimumjednym środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarno-epidemiologiczne do przewożenia żywności odbiorcomzewnętrznym w termosach (lub termoportach, pojemnikach GN, innego typu pojemnikach termoizolacyjnych)dopuszczonych do kontaktu z żywnością.Ocena: na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) i na podstawie złożonych wraz z ofertądokumentów, tj. wykazu środków transportu wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami – według załącznika nr 5 doSWZ. zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnejw zakresie samochodu używanego w zakładzie do transportu żywności / dystrybucji tj. przewozu posiłków do innychplacówek tj. odbiorców zewnętrznych w sposób zabezpieczający przed zanieczyszczeniem i wtórnym zakażeniem. Decyzji wydanej przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającejkuchnię do prowadzenia przewozu/ transportu posiłkówSpełnienie warunku potwierdzać ma przewóz posiłków dla pacjentów kuchni do oddziałów szpitalnych zamawiającego przyzachowaniu warunków gwarantujących bezpieczeństwo żywności. Wymaga się aby wykonawca posiadał:a) kuchnię wpisaną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wzakresie prowadzonej działalności i zatwierdzoną do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie pełnej produkcjiposiłków dla pacjentów szpitala, tj. od surowca do gotowej potrawyb) wdrożony system HACCP wraz z potwierdzeniem prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP (art.73 ust.1 pkt 1 lit.d ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r., poz.2021
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-09-02

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach