Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Nr1 w Bełżycach ogłasza przetarg
- Adres: 24-200 Bełżyce, Przemysłowa 44
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 815161137
- Data zamieszczenia: 2022-08-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Nr1 w Bełżycach
Przemysłowa 44
24-200 Bełżyce, woj. lubelskie
tel. 815161137
REGON: 432710721 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz1belzyce.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług żywienia pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów Zamawiającego przebywającychna Oddziałach Zamawiającego i w Zakładzie Pielęgnacyjno – Opiekuńczym [dalej: ZPO] Zamawiającego przy ul. Lubelskiej90, 24 – 200 Bełżyce w systemie żywienia cateringowego. Warunki oraz opis przedmiotu zamówienia jest zawarty wzałączniku nr 1C - Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawiezamówienia publicznego - załącznik nr 10 do SWZ – załączniki te, stanowią integralną część SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych wRozdziale XX SWZ, oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:warunek: Zamawiający nie określa warunku.b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:zamawiający nie określa warunkuc) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:warunek:Wymaga się aby wykonawca posiadał ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalnościzwiązanej z przedmiotem zamówienia na określoną sumę gwarancyjną, tj.: opłacona polisa - potwierdzająca, że wykonawcajest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówieniana sumę gwarancyjną: 400 000,00 zł; słownie: czterysta tysięcy złotych dla jednej i dla wszystkich szkód.Ocena - na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) na podstawie złożonego wraz z ofertądokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonejdziałalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez zamawiającego oraz dowoduopłacenia wymagalnej składki w wysokości wskazanej w treści polisy.UWAGA: Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć wymaganego przez zamawiającego podmiotowegośrodka dowodowego, o którym mowa powyżej, wykonawca składa inne podmiotowe środki dowodowe, które wwystarczający sposób potwierdzają spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku udziału w postępowaniudotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej.d) zdolności technicznej lub zawodowej:warunek:1. Wymaga się, aby wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzeniadziałalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie (w przypadku świadczeń powtarzających się lubciągłych) co najmniej 2 (dwa) świadczenia usług polegające na przygotowywaniu, gotowaniu i rozwożeniu posiłków lubdystrybucji na bazie kuchni centralnej w lecznictwie zamkniętym o wartości 500 000,00 zł brutto każdaOcena: na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) i na podstawie złożonych wraz z ofertądokumentów, tj. wykazu usług – według załącznika nr 4 do SWZ i dowodów określających, czy te usługi zostały lub sąwykonywane należycie;Zamawiający dopuszcza sumowanie wartości poszczególnych kontraktów, pod warunkiem, że kolejne umowy następująjedna po drugiej na rzecz tego samego podmiotu.2. Wymaga się aby wykonawca dysponował w celu wykonania zamówienia publicznego dla zamawiającego minimumjednym środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarno-epidemiologiczne do przewożenia żywności odbiorcomzewnętrznym w termosach (lub termoportach, pojemnikach GN, innego typu pojemnikach termoizolacyjnych)dopuszczonych do kontaktu z żywnością.Ocena: na zasadzie klasyfikacji: spełnia/ nie spełnia (warunek graniczny: spełnia) i na podstawie złożonych wraz z ofertądokumentów, tj. wykazu środków transportu wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami – według załącznika nr 5 doSWZ. zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnejw zakresie samochodu używanego w zakładzie do transportu żywności / dystrybucji tj. przewozu posiłków do innychplacówek tj. odbiorców zewnętrznych w sposób zabezpieczający przed zanieczyszczeniem i wtórnym zakażeniem. Decyzji wydanej przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającejkuchnię do prowadzenia przewozu/ transportu posiłkówSpełnienie warunku potwierdzać ma przewóz posiłków dla pacjentów kuchni do oddziałów szpitalnych zamawiającego przyzachowaniu warunków gwarantujących bezpieczeństwo żywności. Wymaga się aby wykonawca posiadał:a) kuchnię wpisaną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wzakresie prowadzonej działalności i zatwierdzoną do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie pełnej produkcjiposiłków dla pacjentów szpitala, tj. od surowca do gotowej potrawyb) wdrożony system HACCP wraz z potwierdzeniem prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP (art.73 ust.1 pkt 1 lit.d ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r., poz.2021
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-09-02
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym
Dodano: 2024-06-12 - Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
Dodano: 2024-05-07 - Zakup usługi żywienia dla osób zatrzymanych w PDOZ KMP w Białej Podlaskiej, PDOZ KPP w Biłgoraju, PDOZ KPP w Krasnymstawie, osób przebywających w Policyjnej Izbie Dziecka ...
Dodano: 2024-04-26 - Świadczenie usługi cateringowej obejmującej całodzienne wyżywienie dla uczestników kursów i szkoleń w ramach projektu „Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności w Łukowie”
Dodano: 2024-02-27 - Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Centrum Spotkania Kultur w Lublinie
Dodano: 2024-02-19 - Świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Ośrodka Edukacji Ekologicznej ”Lasy Janowskie” na bazie wydzierżawianych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem
Dodano: 2024-02-01 - "Świadczenie usługi cateringowej podzielonej na części"
Dodano: 2023-12-22 - „Świadczenie usług gastronomicznych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Roba Inja w Świdniku’’
Dodano: 2023-12-18 - Dostawa posiłków – usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Seniorów w Biłgoraju
Dodano: 2023-12-14 - Zapewnienie jednego gorącego posiłku składającego się z dwóch dań i napoju dla uczniów/dzieci objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Chełmie w 2024 roku
Dodano: 2023-12-14