Miejski Zespół Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 43-140 Lędziny, Asnyka 2
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2167701 , fax. 032 2167701
- Data zamieszczenia: 2010-12-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Zespół Opieki Zdrowotnej
Asnyka 2 2
43-140 Lędziny, woj. śląskie
tel. 032 2167701, fax. 032 2167701
REGON: 27278712400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie usług z zakresie przygotowywania i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Oddziału Szpitalnego Rehabilitacji Narządu Ruchu ul. Pokoju 17 przy MZOZ w Lędzinach na okres 12 miesięcy - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa posiłków dla pacjentów Oddziału Szpitalnego Rehabilitacji Narządu Ruchu. Świadczenie usługi polegającej na wytwarzaniu, dostawie posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem dietetyczno-ilościowym. Kompleksowe żywienie pacjentów obejmie w skali roku ok. 14 400 osobodni wg niżej podanych diet. a) dieta podstawowa ok. 70 % b) dieta lekko strawna 10% c) dieta cukrzycowa 20% Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w pomieszczeniach Kuchni Centralnej Oferenta. Pozostałe szczegółowe obowiązki Wykonawcy: 1) Posiłki powinny być dostarczone w systemie termosowym lub tacowym do kuchni oddziałowej. 2)Temperatura posiłku ciepłego ma się mieścić w granicach 50-75°C, natomiast kaloryczność i gramatura uzależniona będzie od zapotrzebowania dziennego pacjenta i rodzaju diety. 3) Oferent będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleceniami wydanymi przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie. 4) Oferent będzie przygotowywał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 5) Posiłki dostarczane będą na podstawie dziennego telefonicznego zapotrzebowania z podziałem na rodzaje diet składanego przez upoważnionego przedstawiciela wyznaczonego ze strony szpitala i dostarczonego Wykonawcy do godz. 14.00 na śniadanie, obiad i kolację dnia następnego. 6) Całodzienne żywienie pacjentów sporządzane będzie na podstawie: a) przedstawionego Zamawiającemu jadłospisu dekadowego. b) uzgodnionych pomiędzy zamawiającym a wykonawcą diet z tym, że diety indywidualne będą wykonywane na polecenie lekarza c) posiłki wykonywane będą pod nadzorem dietetyka oferenta. 7) Usługi objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25.08. 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. (Dz. U. 2006. 171 poz. 1725 z późn. zm.), w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane zasad systemu analizy zagrożeń krytycznych punktów kontroli (HACCP). SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Przedmiotem zamówienia jest sporządzanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Oddziału Szpitalnego rehabilitacji Narządu Ruchu ul. Pokoju 17 przy MZOZ w Lędzinach ul. Asnyka 2. 1 .Asortyment posiłków: śniadanie + obiad + kolacja (osobodzień). 2. Wykonawca zapewnia posiłki normalne i dietetyczne (diety wątrobowe, cukrzycowe, lekko strawne). 3. Orientacyjna liczba osobodni w miesiącu - 1200 4. Ilość dostarczanych posiłków uzależniona będzie od liczby pacjentów przebywających w zakładzie Zamawiającego. 5. Wartość kaloryczna całodziennego wyżywienia dla jednego pacjenta powinna wynosić średnio 2500 kcal. 6. Dostawa posiłków - 7 dni w tygodniu z częstotliwością: 3 razy dziennie - godz. 7.30 śniadanie godz. 12.00 obiad godz. 18.00 kolacja lub 2 razy dziennie - godz. 7.30 śniadanie godz. 12.00 obiad + kolacja 7. Transport na koszt wykonawcy. 8. Odbiór posiłków będzie następować w kuchni Oddziału Szpitalnego Rehabilitacji Narządu Ruchu ul. Pokoju 17 . 9. Płatność za w/w usługę następować będzie przelewem na konto wykonawcy w terminie uzgodnionym w umowie. 10. Dostawca dostarczy dodatkowo porcje próbek żywności lub za zgodą Państwowego Inspektora Sanitarnego przechowuje w miejscu produkcji. Dostawca przedstawia Zamawiającemu dokumentację zezwalającą na pobieranie próbki z wytworzonego produktu w miejscu produkcji. 11. Wszystkie szkody spowodowane przez Wykonawcę i powstałe w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązuje się usunąć na własny koszt. . - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ledziny.pl/content/show.php?pg=przetargi
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04