Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach ogłasza przetarg
- Adres: 24-200 Bełżyce, Przemysłowa
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 516 11 37, , fax. -
- Data zamieszczenia: 2020-04-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach
Przemysłowa 44
24-200 Bełżyce, woj. lubelskie
tel. 81 516 11 37, , fax. -
REGON: 43271072100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz1belzyce.bip.lubelskie.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach przez okres 12 miesięcy licząc od dnia zawarcia umowy i przygotowywanie posiłków (rocznie około 34500 osobodni) dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym w Bełżycach oraz Zakładzie Pielęgnacyjno- Opiekuńczym. 2. Świadczenie usług objętych przedmiotem zamówienia odbywać się będzie z zachowaniem i przestrzeganiem reżimu sanitarno-higienicznego zgodnie z obowiązującymi przepisami, a także zgodności z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Cateringowej (GCP) oraz z wdrożeniem i utrzymaniem Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). W ciągu 30 dni od daty zawarcia umowy Wykonawca zobowiązany jest do uzyskania i przedłożenia Zamawiającemu certyfikatu HACCP. 2. Zakres usługi będzie obejmować : • sporządzanie posiłków z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych w zakresie warunków produkcji oraz personelu w oparciu o system HACCP (GMP i GHP) • transport posiłków z kuchni Wykonawcy do pomieszczenia dystrybucji posiłków w Szpitalu (w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach gastronomicznych). • dystrybucję posiłków na oddziały przez personel Wykonawcy i Zamawiającego, odbiór termosów i pojemników gastronomicznych. • wydawanie posiłków w oddziałach szpitalnych pacjentom przez pracowników Zamawiającego i Wykonawcy. • mycie termosów zbiorczych, pojemników gastronomicznych, przyborów kuchennych, łyżek do serwowania potraw i innych pojemników potrzebnych do transportu i dystrybucji posiłków przez Wykonawcę usługi. • dostarczenie czystych, szczelnych, odpowiednio oznakowanych pojemników na odpady pokonsumpcyjne w każdej kuchence w danym oddziale oraz usuwanie odpadów pokonsumpcyjnych min 1x dziennie, w przypadku większej ilości odpadów częściej. • mycie i dezynfekcję pojemników na odpady pokonsumpcyjne poza Szpitalem przez personel Wykonawcy. • W okresie modernizacji III piętra Szpitala posiłki dla pacjentów Chirurgii i Rehabilitacji porcjowane będą w kuchni Wykonawcy usługi przez Wykonawcę usługi, dostarczane w pojemnikach indywidualnie dla każdego pacjenta (zamykany pojemnik na zupę i lunch box-y z podziałem na części składowe potrawy II dania obiadowego). Opakowania na zupę i lunch box-y zapewnia Wykonawca usługi. • Naczynia, w których będą dostarczane posiłki, muszą mieć atesty dopuszczające do kontaktu z żywnością, posiadać cechy termoizolacyjne, a posiłki muszą mieć odpowiednią temperaturę potraw, jak w założeniach SIWZ. 3. Ilość łóżek w poszczególnych oddziałach : * Oddział Chirurgii Ogólnej z Pododdziałem Intensywnej Opieki Pooperacyjnej-14 * Oddział Położniczo- Ginekologiczny-18 *Oddział Rehabilitacyjny-18 *Zakład Pielęgnacyjno- Opiekuńczy-45 *Oddział Chorób Wewnętrznych z Pododdziałem Intensywnej Opieki Kardiologicznej-34 *Oddział Pediatryczny-12 Razem=141 4. Ilość kuchenek oddziałowych : 1. Chirurgia + Rehabilitacja 2. Położnictwo + Ginekologia 3. ZPO 4. Wewnętrzny 5. Pediatria 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w Załączniku nr 1 załączonym do niniejszej specyfikacji. 6. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować usługi na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ 7. Zamawiający nie przewiduje : 7.1 Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień uzupełniających 7.2 Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, 7.3 wykorzystania aukcji elektronicznej, 7.4. ustanowienia dynamicznego systemu zakupów, 7.5 zwrotu kosztów udziału w niniejszym postępowaniu. 8. Zamawiający nie zamierza zwoływać zebrania Wykonawców, o których mowa w art. 38 ust. 3 ustawy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: - posiada aktualną decyzję lub zezwolenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że zakład znajduje się pod nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowywania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa (zgodnie z ustawą z dnia 17 grudnia 2014 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz.U. z 2015 r. poz. 35
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany przez Wykonawcę Załącznik nr 2– Formularz Ofertowy, 2. Upoważnienie (pełnomocnictwo) do podpisania oferty, o ile upoważnienie to nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty; 3. W przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane jest załączenie dokumentu pełnomocnictwa określającego zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego, w myśl art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych. 4. Opinię PPIS dla kuchni na produkcję posiłków i dostarczanie w systemie kateringowym – dostarczyć najpóźniej w dniu podpisania umowy. 5. Procedurę Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej – potwierdzenia wdrożenia systemu HACCAP dla procesu produkcji, przygotowania i dostaw posiłków dla SPZOZ Nr 1 w Bełżycach. - 11 - W przypadku nowego Wykonawcy procedurę należy dostarczyć w terminie 30 dni od dnia podpisania umowy. 6. Poświadczoną za zgodność Kopię Umowy na postępowanie z odpadami pokonsumpcyjnymi – dostarczyć najpóźniej w dniu podpisania umowy. 7. Poświadczoną kserokopię dokumentu sporządzonego przez PPIS podczas kontroli – Ocena sposobu żywienia- dostarczyć najpóźniej w dniu podpisania umowy. 8. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamawiającemu w ciągu 30 dni od daty podpisania umowy Procedury mycia i dezynfekcji samochodu do transportu posiłków 9. Oświadczenie wykonawcy, że sporządza i przechowuje próbki żywnościowe z przygotowanych posiłków dla Szpitala Powiatowego SPZOZ Nr 1 w Bełżycach W zakresie nie uregulowanym SIWZ, zastosowanie mają przepisy rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 27 lipca 2016 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. z 2016 r., poz. 1126).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym
Dodano: 2024-06-12 - Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
Dodano: 2024-05-07 - Zakup usługi żywienia dla osób zatrzymanych w PDOZ KMP w Białej Podlaskiej, PDOZ KPP w Biłgoraju, PDOZ KPP w Krasnymstawie, osób przebywających w Policyjnej Izbie Dziecka ...
Dodano: 2024-04-26 - Świadczenie usługi cateringowej obejmującej całodzienne wyżywienie dla uczestników kursów i szkoleń w ramach projektu „Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności w Łukowie”
Dodano: 2024-02-27 - Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Centrum Spotkania Kultur w Lublinie
Dodano: 2024-02-19 - Świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Ośrodka Edukacji Ekologicznej ”Lasy Janowskie” na bazie wydzierżawianych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem
Dodano: 2024-02-01 - "Świadczenie usługi cateringowej podzielonej na części"
Dodano: 2023-12-22 - „Świadczenie usług gastronomicznych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Roba Inja w Świdniku’’
Dodano: 2023-12-18 - Dostawa posiłków – usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Seniorów w Biłgoraju
Dodano: 2023-12-14 - Zapewnienie jednego gorącego posiłku składającego się z dwóch dań i napoju dla uczniów/dzieci objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Chełmie w 2024 roku
Dodano: 2023-12-14