Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach ogłasza przetarg

  • Adres: 24-200 Bełżyce, Przemysłowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 516 11 37, , fax. -
  • Data zamieszczenia: 2020-03-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach
    Przemysłowa 44
    24-200 Bełżyce, woj. lubelskie
    tel. 81 516 11 37, , fax. -
    REGON: 43271072100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz1belzyce.bip.lubelskie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach przez okres 12 miesięcy licząc od dnia zawarcia umowy i przygotowywanie około 114.000 posiłków rocznie (około 38000 osobodni) dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym w Bełżycach oraz Zakładzie Pielęgnacyjno- Opiekuńczym. 2. Świadczenie usług objętych przedmiotem zamówienia odbywać się będzie z zachowaniem i przestrzeganiem reżimu sanitarno-higienicznego zgodnie z obowiązującymi przepisami, a także zgodności z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Cateringowej (GCP) oraz z wdrożeniem i utrzymaniem Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). W ciągu 30 dni od daty zawarcia umowy Wykonawca zobowiązany jest do uzyskania i przedłożenia Zamawiającemu certyfikatu HACCP. Kod CPV: 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 2. Zakres usługi będzie obejmować : • sporządzanie posiłków z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych w zakresie warunków produkcji oraz personelu w oparciu o system HACCP (GMP i GHP) • transport posiłków z kuchni Wykonawcy do pomieszczenia dystrybucji posiłków w Szpitalu (w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach gastronomicznych). • dystrybucję posiłków na oddziały przez personel Wykonawcy i Zamawiającego, odbiór termosów i pojemników gastronomicznych. • wydawanie posiłków w oddziałach szpitalnych pacjentom przez pracowników Zamawiającego i Wykonawcy. • mycie termosów zbiorczych, pojemników gastronomicznych, przyborów kuchennych, łyżek do serwowania potraw i innych pojemników potrzebnych do transportu i dystrybucji posiłków przez Wykonawcę usługi. • dostarczenie czystych, szczelnych, odpowiednio oznakowanych pojemników na odpady pokonsumpcyjne w każdej kuchence w danym oddziale oraz usuwanie odpadów pokonsumpcyjnych min 1x dziennie, w przypadku większej ilości odpadów częściej. • mycie i dezynfekcję pojemników na odpady pokonsumpcyjne poza Szpitalem przez personel Wykonawcy. • W okresie modernizacji III piętra Szpitala posiłki dla pacjentów Chirurgii i Rehabilitacji porcjowane będą w kuchni Wykonawcy usługi przez Wykonawcę usługi, dostarczane w pojemnikach indywidualnie dla każdego pacjenta (zamykany pojemnik na zupę i lunch box-y z podziałem na części składowe potrawy II dania obiadowego). Opakowania na zupę i lunch box-y zapewnia Wykonawca usługi. • Naczynia, w których będą dostarczane posiłki, muszą mieć atesty dopuszczające do kontaktu z żywnością, posiadać cechy termoizolacyjne, a posiłki muszą mieć odpowiednią temperaturę potraw, jak w założeniach SIWZ. 3. Ilość łóżek w poszczególnych oddziałach : * Oddział Chirurgii Ogólnej z Pododdziałem Intensywnej Opieki Pooperacyjnej-14 * Oddział Położniczo- Ginekologiczny-18 *Oddział Rehabilitacyjny-18 *Zakład Pielęgnacyjno- Opiekuńczy-45 *Oddział Chorób Wewnętrznych z Pododdziałem Intensywnej Opieki Kardiologicznej-34 *Oddział Pediatryczny-12 Razem=141 4. Ilość kuchenek oddziałowych : 1. Chirurgia + Rehabilitacja 2. Położnictwo + Ginekologia 3. ZPO 4. Wewnętrzny 5. Pediatria 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w Załączniku nr 1 załączonym do niniejszej specyfikacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: - posiada aktualną decyzję lub zezwolenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że zakład znajduje się pod nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowywania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa (zgodnie z ustawą z dnia 17 grudnia 2014 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz.U. z 2015 r. poz. 35
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany przez Wykonawcę Załącznik nr 2– Formularz Ofertowy, 2. Upoważnienie (pełnomocnictwo) do podpisania oferty, o ile upoważnienie to nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty; 3. W przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane jest załączenie dokumentu pełnomocnictwa określającego zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego, w myśl art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych. 4. Opinię PPIS dla kuchni na produkcję posiłków i dostarczanie w systemie kateringowym – dostarczyć najpóźniej w dniu podpisania umowy. 5. Procedurę Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej – potwierdzenia wdrożenia systemu HACCAP dla procesu produkcji, przygotowania i dostaw posiłków dla SPZOZ Nr 1 w Bełżycach. - 11 - W przypadku nowego Wykonawcy procedurę należy dostarczyć w terminie 30 dni od dnia podpisania umowy. 6. Poświadczoną za zgodność Kopię Umowy na postępowanie z odpadami pokonsumpcyjnymi – dostarczyć najpóźniej w dniu podpisania umowy. 7. Poświadczoną kserokopię dokumentu sporządzonego przez PPIS podczas kontroli – Ocena sposobu żywienia- dostarczyć najpóźniej w dniu podpisania umowy. 8. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamawiającemu w ciągu 30 dni od daty podpisania umowy Procedury mycia i dezynfekcji samochodu do transportu posiłków 9. Oświadczenie wykonawcy, że sporządza i przechowuje próbki żywnościowe z przygotowanych posiłków dla Szpitala Powiatowego SPZOZ Nr 1 w Bełżycach W zakresie nie uregulowanym SIWZ, zastosowanie mają przepisy rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 27 lipca 2016 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. z 2016 r., poz. 1126). Jeżeli Wykonawca nie złoży oświadczenia, o którym mowa w rozdz. VI.1. ust.1 ustawy PZP, oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy PZP, lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia lub dokumenty są niekompletne, zawierają błędy lub budzą wskazane przez Zamawiającego wątpliwości, zamawiający wezwie do ich złożenia, uzupełnienia, poprawienia w terminie przez siebie wskazanym, chyba że mimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlegałaby odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach