Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie zakwaterowania myśliwych oraz usług cateringowych w roku 2012.

Nadleśnictwo Czarnobór ogłasza przetarg

  • Adres: 78-400 Szczecinek, Czarnobór 1
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3743022 , fax. 094 3743022
  • Data zamieszczenia: 2012-08-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Nadleśnictwo Czarnobór
    Czarnobór 1 1
    78-400 Szczecinek, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3743022, fax. 094 3743022
    REGON: 33011108928001
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_czarnobor/zamowienia_publiczne
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie zakwaterowania myśliwych oraz usług cateringowych w roku 2012.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług w zakresie zakwaterowania myśliwych oraz obsługa cateringowa dla Nadleśnictwa Czarnobór w roku 2012: 1. Usługi zakwaterowania - 200 noclegów w roku: - Wymagana jest lokalizacja ośrodka w promieniu 4km od OHZ Czarnobór (OHZ Czarnobór zlokalizowany jest na terenie Nadleśnictwa Czarnobór w granicach Leśnictw Krągi, Kniewo, Płytnica, Wrzosiec, Wilcze Doły oraz oraz Nadleśnictwa Borne Sulinowo w granicach Leśnictw Borne, Brzeźno, Dudylany, Piława , Machliny, Nowa Wieś), aby umożliwić szybki i łatwy dojazd myśliwych do łowiska, - Dysponowanie pokojami 1 i 2 osobowymi (kwatera myśliwska kat. I z łazienką), - Dysponowanie min. 50 miejscami noclegowymi, - Dysponowanie szafami na broń w miarę potrzeb, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3 kwietnia 2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji. - Zapewnienie rezerwacji pokoi w ciągu całego roku w terminie na 7 dni przed organizacją imprezy, - Zapewnienie w ramach zakwaterowania: + Śniadania, + Obiadu lub obiadokolacji - 2 daniowe, + Kolacja - w zależności od zamówienia stół szwedzki lub inne, + Serwis kawowy - poranny, + Zimne przekąski. 2. Usługi cateringowe: - Obsługa cateringowa polowań zbiorowych w terenie - teren OHZ Czarnobór - z dowozem na wskazane miejsce - wydawanie do 300 posiłków w roku - przygotowanie z dowozem na wskazanie miejsce ciepłego posiłku w postaci: zupy z pieczywem, gorących napoi (kawa, herbata) oraz kiełbasy i pieczywa na ognisko wg zlecenia. Dysponowanie stołami oraz parasolami wg potrzeb. Świadczenie usług będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy każdorazowo na podstawie zlecenia wystawianego przez Zamawiającego. W zleceniu zamawiający określi na 3 dni przed realizacją zamówienia: termin, miejsce, liczbę osób oraz zakres usługi. Świadczone usługi będą realizowane wg usług wskazanych w pkt. 5 ppkt. 1 i 2 niniejszej specyfikacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana wartość w SWIZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalna wartością usług, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnych zleceń Zamawiającego. Rozliczenia nastąpią zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy na podstawie zamówienia składanego każdorazowo przez Zamawiającego. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: - Przygotowania dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca wskazanego w zamówieniu, - Świadczenie usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, - Przestrzeganie przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (art. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zmianami), - Przygotowanie stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym. Estetycznego podawania posiłków, - Świadczenie usług cateringowych na zastawie jednorazowej - w przypadku polowań, - Dostarczanie posiłków na miejsce wskazane przez zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania, - Zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych po zakończeniu spotkania, - Rezerwacji i przygotowania określonej w zamówieniu ilości pokoi 1, 2 osobowych wraz z wyżywieniem, - W skład wyposażenia pokoi wchodzić musi łazienka, - Dysponowania szafami na broń w miarę potrzeb, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3 kwietnia 2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1) Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 347,00 PLN (słownie: trzysta czterdzieści siedem zł 00/100). 2) Wadium należy wnieść w terminie do dnia 09.08.2012 r., do godz. 09.00. Za termin wniesienia wadium zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego. O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wpłacono o wymaganym terminie, decyduje data i godzina wpływu środków na rachunek Zamawiającego. Oferta, która nie będzie zabezpieczona akceptowaną formą wadium zostanie przez Zamawiającego odrzucona. 3)Dokument potwierdzający wniesienie wadium należy dołączyć do oferty, przy czym: a) wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na rachunek bankowy BGŻ S.A. o/Szczecinek nr 45 2030 0045 1110 0000 0033 0550, i musi ono wpłynąć na konto bankowe zamawiającego najpóźniej w dniu składania ofert tj. do 09.08.2012 r. do godziny 09.00 z dopiskiem na blankiecie przelewu Usługi cateringowe. b) w przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz do oferty należy załączyć oryginał dokumentu stanowiącego wadium. 4) Formy wniesienia wadium. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu, b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c) gwarancjach bankowych, d) gwarancjach ubezpieczeniowych, e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109, poz. 1158 ze zm.). 5) Zwrot wadium jak i jego zatrzymanie nastąpi w sytuacjach zapisanych w art. 46 ustawy Pzp.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_szczecinek/nadl_czarnobor/zamowienia_publiczne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach