Przetargi.pl
ŚWIADCZENIE USŁUG W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW SZPITALA MIEJSKIEGO W SOSNOWCU

Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu ogłasza przetarg

  • Adres: 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 41 30 111 , fax. 32 41 30 112
  • Data zamieszczenia: 2012-03-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu
    ul. Szpitalna 1 1
    41-219 Sosnowiec, woj. śląskie
    tel. 32 41 30 111, fax. 32 41 30 112
    REGON: 24083705400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ŚWIADCZENIE USŁUG W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW SZPITALA MIEJSKIEGO W SOSNOWCU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie dla pacjentów SP Szpitala Miejskiego w Sosnowcu usługi polegającej na kompleksowym przygotowaniu posiłków oraz dostarczaniu ich do obiektów szpitala przez okres remontu kuchni centralnej Szpitala Miejskiego w Sosnowcu. 2. Usługa obejmuje dostarczanie posiłków: a) Dwa razy dziennie we wszystkie dni tygodnia w godzinach od 800 do 900 i od 1200 do 1300 zamówionej ilości i asortymentu posiłków. Pierwsza dostawa zostanie zrealizowana w dniu rozpoczęcia remontu kuchni Szpitala Miejskiego w Sosnowcu, o czym Zamawiający poinformuje przyszłego Wykonawcę. b) Zgodność wykonywanych czynności z obowiązującymi normami zaleconymi przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. c) Planowanie i sporządzanie posiłków zgodnie z zasadami dietetyki, dostarczanie posiłków wg. potrzeb zamawiającego z podziałem na diety o odpowiedniej jakości, kaloryczności, wartości odżywczej i temperaturze. 2.1. Posiłki winny być przygotowywane wg. następujących diet: a) dieta podstawowa b) dieta łatwostrawna c) dieta ubogowęglowodanowa d) dieta o zmodyfikowanej konsystencji (płynna/papkowata wzbogacona wysokobiałkowa). 3. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie. 4. Przygotowanie posiłków musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny z wymogami Rozporządzenia WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 2004 roku ze zmianami i ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy. 5. Zapewnienie ciągłości dostaw posiłków bez względu na ewentualne awarie i wstrzymanie produkcji. 6. Przygotowanie i transport posiłków realizowane będzie zgodnie z zasadami systemu HACCP. 7. PLANOWANA ILOŚĆ POSIŁKÓW: Śniadanie: pieczywo, masło, dodatek śniadaniowy, herbata - około 500 porcji dziennie Kolacja: pieczywo, masło, dodatek kolacyjny, herbata - około 500 porcji dziennie Obiad: zupa z wkładką mięsną 50g (porcja 400 ml), pieczywo 80g, herbata - około 500 porcji dziennie II danie dla ZOL - 32 porcje dziennie Mleko przegotowane 20 l dziennie 8. Dzienny rozkład diet wskazany przez Zamawiającego (dotyczy - śniadania, kolacji, zupy): Dieta podstawowa ok 220 porcji Dieta łatwostrawna ok 165 porcji Dieta ubogowęglowodanowa ok 90 porcji Dieta płynna wzbogacona wysokobiałkowa ok 25 porcji II dania około 32 porcje: Dieta podstawowa ok 8 porcji Dieta łatwostrawna ok 16 porcji Dieta ubogowęglowodanowa ok 7 porcji Dieta płynna wzbogacona wysokobiałkowa ok 2 porcje Sporadycznie występują pojedyncze diety specjalne zlecone przez lekarzy np. dieta bezglutenowa, dieta bezmleczna, dieta bezsolna. 9. WYMAGANIA: 1. W trakcie wykonywania umowy Wykonawca zobowiązany jest przygotować 10-dniowy jadłospis wraz z gramaturą do akceptacji przez dietetyka szpitala. 2. Terminowe przygotowanie i dostarczanie posiłków. 3. Przygotowanie posiłków z produktów świeżych z ważnymi terminami przydatności do spożycia. 4. Zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu i transporcie posiłków. 5. Odległość czasowa Wykonawcy do Zamawiającego nie może przekraczać 30 minut (obostrzenie to podyktowane jest spadkiem temperatury transportowanych dań). 6. Zamawiający nie dopuszcza złożenie oferty przez podwykonawców ze względu na specyficzny charakter zamówienia. 10. WYTYCZNE: 1. Miejsce dostaw : Szpital Miejski w Sosnowcu obiekt ul. Zegadłowicza 3, obiekt ul. Szpitalna 1. Odbiór dostaw będzie następował w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. 2. Godziny dostaw: śniadania i mleko - od 800 do 900 obiad i kolacja - od 1200 do 1300 3. Składanie zamówień: śniadania - w dniu poprzedzającym dostawę do godz. 1500 obiad i kolacja - w dniu dostawy do godz. 1000 4. Zastrzegamy sobie możliwość zmiany wcześniej złożonego zamówienia z uwagi na zmiany diet zleconych przez lekarzy, a także z uwagi na przyjęcia nowych pacjentów. 5. Dostarczone posiłki winny być odpowiednio konfekcjonowane, odpowiednio oznaczone (opisane - nazwa oddziału, rodzaj diety, ilość porcji), chronione przed czynnikami pogodowymi i uszkodzeniem. 6. Wykonawca dostarczy w trakcie realizacji usługi aktualne dokumenty, zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami (dostarczona żywność musi posiadać odpowiednie certyfikaty jakości zapewniające bezpieczeństwo spożywania). 7. Wykonawca na żądanie Zamawiającego w trakcie realizacji usługi musi okazać dokumentację kontroli sanitarnej stosowanych środków transportu. 8. W przypadku stwierdzenia wad jakościowych lub braków ilościowych Zamawiający natychmiast powiadomi Wykonawcę, który po rozpatrzeniu reklamacji dostarczy towar wolny od wad lub uzupełni dostawę niezwłocznie tj. do 1 godziny.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl zakładka zamówienia publiczne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach