Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 26-060 Chęciny, Pl. 2 Czerwca 4
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 0-41 3151006,3151054 , fax. 0-41 3151085,3151054
- Data zamieszczenia: 2010-08-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Pl. 2 Czerwca 4 4
26-060 Chęciny, woj. świętokrzyskie
tel. 0-41 3151006,3151054, fax. 0-41 3151085,3151054
REGON: 29042128300000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków w szkołach na terenie Gminy Chęciny w roku szkolnym 2010 - 2011. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, i wydanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów dla następujących szkół: Szkoła Podstawowa w Bolminie, Szkoła Podstawowa w Polichnie, Szkoła Podstawowa w Łukowej, Szkoła Podstawowa w Starochęcinach, Szkoła Podstawowa w Tokarni, Szkoła Podstawowa w Korzecku, Szkoła Podstawowa w Radkowicach, Szkoła Podstawowa w Siedlcach. Planowana dzienna liczba posiłków dla wszystkich szkół wynosi 170. Zamawiający zastrzega sobie zmianę faktycznej liczby posiłków w związku z liczbą uprawnionych. 1.1. Oferent przygotowywać będzie ciepłe jednodaniowe posiłki w postaci zup lub innych dań o kaloryczności każdego nie mniejsze niż 550 kcal i gramaturze: a) zupy- nie mniej niż 350 ml b) inne dania - nie mniej niż 250 gramów Posiłki inne niż zupa dostarczane będą nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu. Do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny lub mięsa. Zupa z wkładką mięsną lub wędliną dostarczana będzie nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia ( 5 dni ). 1.2. Oferent zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. 1.3. Posiłki dostarczane będą w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. 1.4. Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych w tym sztućce jednorazowe niezbędne do spożycia posiłku. 1.5. Posiłki dostarczane będą we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od 1 września 2010 r do dnia 24 czerwca 2011 r w godzinach ustalonych z dyrektorami w/w szkół. 1.6. Przygotowane i dostarczane posiłki muszą być wykonywane że świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 1.7. Oferent ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku i dystrybucji wszystkich dostaw posiłków. 1.8. Zamawiający zastrzega sobie możliwości zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamawiania posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. 2. Wymagania dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: 2.1. Materiały, sprzęt oraz naczynia potrzebne do wykonania przedmiotu zamówienia zabezpiecza Wykonawca. 2.2. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami szkół kolejność i godzinę dostawy posiłków do każdej szkoły. 2.3. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennie zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15 . 2.4. Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków, jednorazowych naczyń oraz dostarcza na nie pojemniki. 2.5. Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających do 50% wartości zamówienia, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2.6 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych oraz ofert wariantowych. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zostaną odrzucone. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.checiny.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sprzedaż i dowóz- do miejsc wydawania - posiłków w formie gorącego dania obiadowego dla dzieci w szkołach na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego w okresie od 1 września 2016 r. do 31 grudnia 2016 r. oraz ich wydawanie do spożycia w tych miejscach
Dodano: 2016-07-12 - Usługa kompleksowego żywienia pacjentów SP ZOZ MSWiA przez okres 12 miesięcy. Znak sprawy: 4/PN/2016
Dodano: 2016-04-12 - Przygotowanie, wydawanie i dowóz posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2016 roku wraz z przejęciem pracowników Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowanie, dostarczenie transportem Wykonawcy obiadów dwudaniowych wraz z kompotem i deserem dla domowników Dziennego Domu Seniora z siedzibą przy Al. Armii Krajowej 28 w Starachowicach
Dodano: 2015-12-07 - Sprzedaż i dowóz- do miejsc wydawania- posiłków w formie gorącego dania obiadowego dla dzieci w szkołach na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego w okresie od 4 stycznia 2016 r. do 24 czerwca 2016 r. oraz ich wydawanie do spożycia w tych miejscach
Dodano: 2015-12-02 - Przetarg nieograniczony na żywienie pacjentów Szpitala
Dodano: 2015-11-26 - ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA PLACÓWKI OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZEJ W STAWIE KUNOWSKIM
Dodano: 2015-10-15 - świadczenie kompleksowej usługi przygotowania, dostarczania całodziennych posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala Dziecięcego w Kielcach, przy ulicy Grunwaldzkiej 45 (Pawilon Pediatryczny-Kliniki / Oddziały Szpitala Dziecięcego), na bazie kuchni Wykonawcy
Dodano: 2015-08-07 - Sprzedaż i dowóz- do miejsc wydawania- posiłków w formie gorącego dania obiadowego dla dzieci w szkołach na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego w okresie od 1 września 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. oraz ich wydawanie do spożycia w tych miejscach
Dodano: 2015-08-07 - Realizacja kompleksowej usługi przygotowania i dostarczania posiłków w systemie tacowym dla pacjentów Oddziału Onkologii i Hematologii Dziecięcej, III Oddziału Chorób Dziecięcych (Endokrynologiczno-Diabetologicznego) Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala Dziecięcego im. Władysława Buszkowskiego w Kielcach, ul. Artwińskiego 3a Pawilon G, w okresie 36 miesięcy
Dodano: 2015-07-30