Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczenie transportem Wykonawcy obiadów dwudaniowych wraz z kompotem i deserem dla domowników Dziennego Domu Seniora z siedzibą przy Al. Armii Krajowej 28 w Starachowicach

Gmina Starachowice ogłasza przetarg

  • Adres: 27-200 Starachowice, ul. Radomska 45
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 273 82 75 , fax. 41 273 82 75
  • Data zamieszczenia: 2015-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Starachowice
    ul. Radomska 45 45
    27-200 Starachowice, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 273 82 75, fax. 41 273 82 75
    REGON: 29100989200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.starachowice.eu/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczenie transportem Wykonawcy obiadów dwudaniowych wraz z kompotem i deserem dla domowników Dziennego Domu Seniora z siedzibą przy Al. Armii Krajowej 28 w Starachowicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie transportem Wykonawcy obiadów dwudaniowych wraz z kompotem i deserem dla domowników Dziennego Domu Seniora w Starachowicach. 1) Zamówienie przewiduje przygotowanie około 30 porcji posiłków dziennie za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku ze zgłoszoną wcześniej nieobecnością osób korzystających z usług Dziennego Domu Senior-WIGOR. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego. Wcześniejsze zgłoszenie mniejszej liczby posiłków nastąpi co najmniej dnia poprzedzającego dostawę, telefonicznie do godziny 14:00. 2) Obiady objęte zamówieniem winny być skomponowane w następujących proporcjach: 4 x w tygodniu obiady mięsne, 1 x w tygodniu obiad bezmięsny. Kaloryczność i wielkość posiłku powinna być dostosowana do potrzeb osób dorosłych powyżej 60 roku życia. Obiad powinien być przygotowany wg zasad racjonalnego żywienia i składać się każdorazowo z dwóch dań: zupy i drugiego dania - wieloskładnikowego wraz z kompotem i deserem. Zalecenia: - posiłki powinny być urozmaicone i atrakcyjne wizualnie, - unika się potraw ciężkostrawnych, które długo zalegają w żołądku, ze względu na występującą u większości osób starszych obniżoną tolerancję glukozy ogranicza się cukier i słodycze, - zaleca się podawanie potraw gotowanych bądź duszonych z małą ilością tłuszczu, - ogranicza się dodatek soli oraz przypraw zawierających glutaminian sodu, - ogranicza się potrawy ciężkostrawne, tłuste i wzdymające. Sugerowany przez Zamawiającego schemat posiłków: 1) cztery razy w tygodniu - zupa oraz drugie danie mięsne + niesłodzony kompot + owoc lub jogurt / kefir naturalny lub ciasto drożdżowe, owocowe, piernik lub kisiel, budyń, galaretka, mus owocowy. Rodzaj dania - mięso z indyka w sosie + ziemniaki + jarzyny gotowane; - pulpeciki mięsne w sosie koperkowym+ ziemniaki + buraczki; - gulasz wieprzowy lub wołowy + kasza lub placek ziemniaczany + ogórek kiszony; - kotlet schabowy + ziemniaki + surówka; - pieczeń wieprzowa w sosie własnym+ kasza+ surówka; - filet drobiowy duszony+ ryż + surówka; - zrazy wołowe + kasza + surówka; - pyzy z mięsem + surówka; - pierogi z mięsem lub mięsem i kapustą + surówka; - filet rybny + ziemniaki + surówka; 2) jeden raz w tygodniu - zupa oraz drugie danie bezmięsne + niesłodzony kompot + owoc lub jogurt / kefir naturalny lub ciasto drożdżowe, owocowe, piernik, kisiel, budyń, galaretka, mus owocowy. Rodzaj dania - naleśniki z jabłkami, marmoladą, serem, szpinakiem; - racuchy z jabłkami; - pierogi z serem, ruskie lub z owocami; - makaron lub kopytka z sosem warzywnym lub owocowym; - kluski leniwe lub bułki na parze z masłem lub musem owocowym. Wymagania stawiane Wykonawcy: Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania obiadów przygotowywanych ze świeżych produktów, zakazane jest wykorzystywanie do przygotowywania obiadów, jakichkolwiek posiłków z dnia poprzedniego. Posiłki nie mogą być wykonane z produktów typu instant (np. zupy w proszku, sosy, itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone pierogi itp.). Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wymagane jest dostarczanie posiłków transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego codziennie (oprócz sobót, niedziel i świąt) pomiędzy godziną 12:00 a 12:15. Dania nie mogą powtarzać się w okresie dekady (10 dni). Wykonawca podawał będzie jadłospis na dekadę (10 dni) do wiadomości Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia obiadów własnym transportem i na własny koszt we własnych termosach. Naczynia transportowe (termosy) muszą być przeznaczone tylko do tego celu, muszą być szczelnie zamknięte, nieuszkodzone, zapewniające utrzymanie właściwej jakości i temperatury potraw. Odbiór termosów musi nastąpić do godziny 14:00 w dniu dostawy. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości, na swój koszt z innych źródeł. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za przestrzeganie zasad dotyczących przygotowywania i dostarczania posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za przestrzeganie zasad wynikających z systemu HACCP oraz zapewnienie właściwej jakości zdrowotnej żywności. Wykonawca będzie pobierał i przechowywał próbki każdej składowej części potrawy z dostarczonej partii żywności w ilościach niezbędnych do przeprowadzenia badań laboratoryjnych - zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zapłata będzie realizowana za faktyczną ilość wydanych posiłków zgodnie z listą dostarczonych posiłków w terminach miesięcznych do 10 (dziesiątego) dnia następnego miesiąca. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm dziennych pokarmowych i ilości wagowych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.um.starachowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach