Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Kaliszu ogłasza przetarg
- Adres: 62-800 Kalisz, Handlowa 9
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. +48 62 7532247 wew. 36
- Data zamieszczenia: 2023-07-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Kaliszu
Handlowa 9
62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
tel. +48 62 7532247 wew. 36
REGON: 301501373 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckziu.kalisz.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia młodzieży przebywającej w Bursie Szkolnej Nr 1 w Kaliszu przy ul. Przemysłowej 1, w roku szkolnym 2023/2024. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest „Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia młodzieży przebywającej w Bursie Szkolnej Nr 1 w Kaliszu przy ul. Przemysłowej, w roku szkolnym 2023/2024”.2. Zakres zamówienia obejmuje: 1) Ilość wychowanków objętych zamówieniem: ok. 150 osób. 2) Przewidywana szacunkowa ilość wydanych posiłków w czasie obowiązywania umowy: - 27000 śniadań, - 27000 drugich śniadań, - 27000 obiadów, - 27000 kolacji. 3) Ilość posiłków będzie uzależniona od ilości wychowanków oraz zaistniałych potrzeb Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie w ilości zgodnejz wykazem dostarczonym przez Zamawiającego. W przypadku zmniejszenia liczby posiłków, Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia względem Zamawiającego.4) Wykonawca zobowiązany będzie do wykonania usługi żywienia w formie cateringu z częściowym wykonaniem posiłków, które muszą być przygotowywane partiami ze względu na długość wydawania posiłków, na bazie istniejącej kuchni mieszczącej się przy ul. Przemysłowej 1.5) Wykonawca będzie przygotowywał dziennie 4 pełne posiłki dla młodzieży, uwzględniając podstawowe składniki i produkty spożywcze wysokiej jakości, stosowane w żywieniu, zgodnie ze zgłoszoną dietą, zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie higieny osobistej personelu Wykonawcy, warunków przygotowywania posiłków i podawania młodzieży oraz będzie przestrzegał Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r. poz. 1154). 6) Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw świątecznych, ferii oraz absencji chorobowej ucznia.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zostały zawarty w SWZ i załącznikach do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca przed upływem terminu składania ofert zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości: 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych),2. Formę wniesienia wadium wybiera Wykonawca spośród przewidzianych w art. 97 ust. 7 ustawy.3. Szczegółowe informacje dotyczące wadium zostały zawarte w pkt. 16 SWZ.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Za spełniających warunki udziału w postępowaniu Zamawiający uzna Wykonawcę, który: wykonał (zakończył) nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał minimum dwie usługi polegające na codziennym i całodziennym zapewnieniu posiłków w formie cateringu lub ich wytwarzania w miejscu wydawania, o wartości nie mniejszej niż 100.000 zł brutto każda.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-24
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku
Dodano: 2024-04-02 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla szkół, z możliwością składania ofert częściowych
Dodano: 2024-03-24 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku do Przedszkole nr 2 „Harmonia” w Krzyżu Wielkopolskim
Dodano: 2024-03-14 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku do Przedszkola nr 1 im. Marii Konopnickiej w Krzyżu Wielkopolskim
Dodano: 2024-03-14 - Świadczenie usług polegających na przygotowaniu i wydawaniu dwudaniowych obiadów uczniom z terenu Gminy Swarzędz w szkołach w 2023 roku.
Dodano: 2024-02-20 - Świadczenie usług polegających na przygotowaniu i wydawaniu dwudaniowych obiadów uczniom z terenu Gminy Swarzędz w szkołach w 2023 roku - SP 1 w Zalasewie
Dodano: 2024-02-20 - Wyżywienie pacjentów szpitala
Dodano: 2024-02-05 - Przygotowanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom na terenie SP nr 2 w Swarzędzu, Szkoły Podstawowej w Kobylnicy, Szkoły Podstawowej w Paczkowie oraz Szkoły Podstawowej w Wierzonce
Dodano: 2024-02-04 - Przygotowanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom na terenie Szkoły Podstawowej nr 1 w Zalasewie, Szkoły Podstawowej nr 2 w Zalasewie.
Dodano: 2024-02-04 - Przygotowanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom na terenie Szkoły Podstawowej nr 5 w Swarzędzu
Dodano: 2024-02-04