Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie całodobowego żywienia pacjentów SP ZOZ Opolskie Centrum Onkologii w Opolu przez okres 16 miesięcy

SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ OPOLSKIE CENTRUM ONKOLOGII IM. PROF. TADEUSZA KOSZAROWSKIEGO W OPOLU ogłasza przetarg

  • Adres: 45-061 Opole, ul. Katowicka 66A
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-07-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ OPOLSKIE CENTRUM ONKOLOGII IM. PROF. TADEUSZA KOSZAROWSKIEGO W OPOLU
    ul. Katowicka 66A
    45-061 Opole, woj. opolskie
    REGON: 531420768
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://nowa.onkologia.opole.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie całodobowego żywienia pacjentów SP ZOZ Opolskie Centrum Onkologii w Opolu przez okres 16 miesięcy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie i dostawa całodobowych posiłków dla pacjentów SP ZOZ Opolskie Centrum Onkologii w Opolu oraz odbiór resztek pokonsumpcyjnych w okresie 16 miesięcy od daty zawarcia umowy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Przystępując do postępowania wykonawca jest zobowiązany wnieść wadium w wysokości: 13 200,00 zł. (trzynaście tysięcy dwieście zł 00/100) - zgodnie zapisami rozdz. XVI SWZ
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zamawiający określa następujące warunki udziału w postępowaniu (art. 112 PZP):O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki w zakresie:1.1 kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowejWykonawca winien posiadać aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającego, że zakład/kuchnia, w którym będą przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, oraz aktualnej decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o spełnieniu przez środek transportu żywności wymogów higieniczno – sanitarnych.Dowód (dokument podmiotowy):Aktualna decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego datowana nie wcześniej niż 12 miesięcy przed terminem złożenia ofert, potwierdzająca, że zakład/kuchnia, w którym będą przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych oraz datowanej nie wcześniej niż 12 miesięcy przed terminem złożenia ofert decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o spełnieniu przez środek transportu żywności wymogów higieniczno - sanitarnych.1.2 Zdolności technicznej i zawodowejWarunek spełnią Wykonawcy, którzy:1) Posiadają doświadczenie w zakresie wykonania usług o podobnym charakterze, polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków składających się minimum ze śniadania, obiadu i kolacji.Dla Zamawiającego warunkiem wystarczającym będzie wykazanie wykonania w okresie ostatnich 3 lat (licząc od daty składania ofert):Usługi polegającej na przygotowywaniu i dostarczaniu całodobowych posiłków składających się ze śniadania, obiadu i kolacji - dla co najmniej 2 różnych podmiotów leczniczych wykonującym działalność leczniczą w rodzaju świadczenia szpitalne – lecznictwo zamknięte.• przez minimum 12 miesięcy w ilości minimum 2500 osobodni /miesiąc dla każdego podmiotu (potwierdzone referencjami)lub• co najmniej 3 letniego doświadczenia w zakresie przygotowywania i dostarczania całodobowych posiłków składających się minimum ze śniadania, obiadu i kolacji dla pacjentów podmiotów leczniczych wykonujących działalność leczniczą w rodzaju świadczenia szpitalne – lecznictwo zamknięte. (minimum 100 łóżek) – w przypadku , gdy Wykonawca jest podmiotem prowadzącym działalność leczniczą (Szpitalem), a kuchnia jest jednostką organizacyjną tego podmiotu.Dowód (podmiotowy środek dowodowy):Wykaz wykonanych usług o podobnym charakterze, polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu całodobowych posiłków składających się minimum ze śniadania, obiadu i kolacji, w okresie ostatnich 3 lat (licząc od daty składania ofert) ze wskazaniem średniej ilości posiłków wydawanych dziennie i miesięcznie dla każdego ze wskazanych usługobiorców, potwierdzony referencjamiluboświadczenie dla Wykonawców świadczących usługi na rzecz własnej placówki leczniczej/szpitala.2) Zatrudniają i w okresie realizacji zamówienia będą zatrudniać minimum 1 wykwalifikowanego dietetykaDowód (podmiotowy środek dowodowy):Kserokopia dyplomu dietetyka, potwierdzająca uzyskanie tytułu zawodowego magistra lub licencjata na kierunkudietetyka lub tytułu dietetyka uzyskanego w Medycznym Studium Zawodowym lub ukończenie studiów wyższych na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskanie tytułu magistra lub inżyniera na tym kierunku.3) Dysponują przynajmniej 2 (dwoma) samochodami przystosowanymi do wykonywania przedmiotowej usługi, posiadającymi decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o spełnieniu przez środek transportu żywności wymogów higieniczno – sanitarnych,lub- w przypadku, gdy odległość kuchni przygotowującej posiłki od miejsca dostawy nie przekracza 300 metrów w linii prostej (wskazanie mapy Google), Wykonawca może przedstawić dowód dysponowania innymi środkami transportu (np. 2 wózki ) spełniający wymogi sanitarne w zakresie transportu żywności wymogów higieniczno - sanitarnychDowód (podmiotowy środek dowodowy):• oświadczenie wykonawcy (wykaz środków transportu)• aktualna decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o spełnieniu przez środek transportu żywności wymogów higieniczno - sanitarnych
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-12

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach