Przetargi.pl
Świadczenie usług szkoleniowych - 22 części w związku z realizacją projektu pn. Program wspomagania szkół powiatu zawierciańskiego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w Ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Powiat Zawierciański Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg

  • Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Sienkiewicza 34
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 6710710-2 w. 551 , fax. 32 6721971
  • Data zamieszczenia: 2015-05-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Zawierciański Starostwo Powiatowe
    ul. Sienkiewicza 34 34
    42-400 Zawiercie, woj. śląskie
    tel. 32 6710710-2 w. 551, fax. 32 6721971
    REGON: 27625525200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zawiercie.powiat.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług szkoleniowych - 22 części w związku z realizacją projektu pn. Program wspomagania szkół powiatu zawierciańskiego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w Ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Projekt Program wspomagania szkół powiatu zawierciańskiego współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego kapitał Ludzki, Priorytet III Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół. Celem projektu jest podniesienie jakości funkcjonowania systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie zawierciańskim poprzez stworzenie w roku szkolnym 2014/2015 planu wspomagania i sieci współpracy nauczycieli, spójnych z rozwojem szkół i przedszkoli w obszarach wymagających wsparcia. Projekt obejmuje nauczycieli/lki z 22 placówek oświatowych znajdujących się na terenie powiatu zawierciańskiego. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest realizacja usług szkoleniowych, polegających na przeprowadzeniu form doskonalenia nauczycieli/ek szkół i przedszkoli - uczestników projektu pn. Program wspomagania szkół powiatu zawierciańskiego współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, dostosowanych do potrzeb szkół/przedszkoli i zawartych w Rocznych Planach Wspomagania (RPW). Realizacja przedmiotu zamówienia (w ramach każdej z 22 części zamówienia) polegać będzie na: 1)przeprowadzeniu szkoleń dla uczestników tj. nauczycieli 22 szkół i przedszkoli z terenu powiatu zawierciańskiego w ramach danych obszarów tematycznych (podzielonych na części); jedna grupa szkoleniowa w jednej placówce 2)przeprowadzeniu konsultacji grupowych i indywidualnych z ekspertami dla każdej z grup szkoleniowych (uczestników szkolenia) tj. nauczycieli 22 szkół i przedszkoli w ramach danych obszarów tematycznych (podzielonych na części) z terenu powiatu zawierciańskiego, 3)zapewnieniu poczęstunku, obejmującego serwis kawowy/konferencyjny w przypadku spotkań powyżej 4 godzin dydaktycznych dla danej grupy osób w danym dniu. Usługi szkoleniowe zlecane w ramach niniejszego projektu są finansowane w pełni ze środków publicznych. Zamawiający zapewnia sale do prowadzenia szkoleń na terenie powiatu zawierciańskiego. Liczebność grup szkoleniowych wynosi średnio 20 uczestników. 1. W ramach przeprowadzenia szkoleń Wykonawca zobowiązany będzie w szczególności do:1) opracowania programu szkolenia obejmującego cele ogólne, cele szczegółowe, treści podzielone na moduły tematyczne, zalecaną literaturę, spodziewane rezultaty szkolenia, projekty narzędzi ewaluacyjnych 2) przedłożenia programu szkolenia w wersji elektronicznej Szkolnemu Organizatorowi Rozwoju Edukacji na co najmniej 5 dni przed planowanym terminem szkolenia celem skoordynowania zgodności tematów i oczekiwanych zmian opisanych w Rocznych Planach Wspomagania 3) przygotowania (opracowanie projektów) materiałów szkoleniowych, dydaktycznych związanych z realizowanym wsparciem 4) prowadzenia szkoleń zgodnie z harmonogramem i we współpracy z SORE 5) prowadzenia dokumentacji szkolenia: listy obecności, konspekty, 6) opracowania i przeprowadzenie testów badających zmiany (pretest i posttest) 7) dbałości o osiągnięcie założonych w projekcie wskaźników 8) współpracy z zespołem projektowym 2. Konsultacje grupowe i indywidualne z ekspertami realizowane będą w 22 placówkach (w każdej placówce dla 2 grup szkoleniowych w bezpośrednim związku z realizowanymi szkoleniami oraz w związku z indywidualnymi potrzebami uczestników). Usługa obejmuje ponadto przygotowanie materiałów na konsultacje tematyczne dla 22 placówek (x 2 grupy) i przesłanie ich projektów do uzgodnienia oraz wykonania (druk, oprawa) Zamawiającemu. Wykonawca zobowiązany będzie w szczególności do: 1) opracowania programu konsultacji obejmującego cele ogólne, cele szczegółowe, treści podzielone na moduły tematyczne, zalecana literaturę, spodziewane rezultaty 2) przedłożenia planu konsultacji w wersji elektronicznej Szkolnemu Organizatorowi Rozwoju Edukacji na co najmniej 3 dni przed planowanym terminem konsultacji celem skoordynowania zgodności tematów i oczekiwanych zmian opisanych w Rocznych Planach Wspomagania 3) przygotowania (opracowanie projektów) materiałów szkoleniowych, dydaktycznych związanych z realizowanym wsparciem 4) prowadzenia konsultacji zgodnie z harmonogramem i we współpracy z SORE 5) prowadzenia dokumentacji prowadzonych konsultacji (listy obecności, analizowane dokumenty, opis przedmiotu konsultacji) 6) dbałości o osiągnięcie założonych w projekcie wskaźników 7) współpracy z zespołem projektowym 3. Poczęstunek obejmuje serwis kawowy/konferencyjny w przypadku spotkań powyżej 4 godzin dydaktycznych dla danej grupy osób w danym dniu. Poczęstunek planowany dla grupy uczestników spotkań szkoleniowych w przeliczeniu na jednego uczestnika. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia: 1) przygotowania, dowozu (środkami transportu dopuszczonymi do transportu żywności - zgodnie z właściwymi przepisami) i podawania poczęstunku 2) stosowania wyłącznie produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych 3) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania, przygotowania i dostarczania artykułów spożywczych m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia 4) estetycznego podawania posiłków 5) dostarczenia worków na odpady Serwis kawowy/konferencyjny: A. Kawa - 200ml/osoba w postaci sypkiej (rozpuszczalna i mielona w proporcji 50/50) oraz wrzątek do samodzielnego przygotowania napoju w termosach lub warnikach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury. B. Herbata - 200ml/osoba w postaci torebek ekspresowych oraz wrzątku do samodzielnego przygotowania napoju w termosach lub warnikach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury z zastrzeżeniem, że Wykonawca zapewni liczbę torebek ekspresowych herbaty odpowiadającej 100% liczby uczestników szkolenia. C. Woda mineralna (gazowana i niegazowana)/sok (w proporcji 50/50) - 500ml/osoba podana w butelkach, sok podany w dzbankach. Zamawiający nie dopuszcza stosowania wód smakowych. Sok 100% (jabłko, pomarańcza). Śmietanka do kawy - 10g/osoba - UHT, zawartość tłuszczu nie mniej niż 10%, podana w dzbankach na śmietankę lub opakowaniach jednorazowych po 10g w proporcji odpowiadającej ilości porcji kawy. D. Cukier - w opakowaniach jednorazowych, w ilości co najmniej 2 sztuki na osobę E. Cytryna - w opakowaniach jednorazowych w proporcji odpowiadającej ilości porcji herbaty. F. Ciastka kruche, herbatniki zdobione - 100g/osoba Ciastka kruche o smaku maślanym, ciastka kruche o smaku maślanym typu herbatnikowego ozdabiane cukrem lub dodatkami o smakach owocowych lub masą czekoladową, herbatniki ozdobne podlane masą czekoladową Wykonawca dostarczy ciastka 3 typów w ilościach odpowiadających po 1/3 ogólnej ilości wynikającej z iloczynu 100 g x liczba osób na szkoleniu. H. Ciasto (typu drożdżówka, szarlotka) - 1 porcja (100 g) / osobaI. Kanapka - 2 szt./osoba Skład kanapek: wędlina, ser żółty, jajko, sałata zielona, pomidor, ogórek zielony, opcjonalnie pasty: tuńczykowa, serowa, jajeczna. Wykonawca dostarczy kanapki w trzech kompozycjach, na bazie składników wymienionych wyżej ułożone na tacach. Zamawiający dopuszcza użycie naczyń jednorazowych do konsumpcji . Wykonawca dostarczy o 20% więcej naczyń niż przewidywana liczba uczestników. Przedmiot zamówienia podzielony został na 22 części (każda część obejmuje odrębny obszar tematyczny dostosowany do potrzeb danej szkoły i placówki oświatowej - zgodnie z zapisami RPW). Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne Zadania.1 Nauczyciel 45+ 1. Przedszkole nr 2 w Zawierciu 2. Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Żarnowcu 3. Szkoła Podstawowa im. Broniewskiego we Włodowicach 4. MZS Szkoła Podstawowa w Porębie 5. Gimnazjum nr 1 w Pilicy 6. Gimnazjum im. W.Kowala we Włodowicach 7. I Liceum Ogólnokształcące im. S.Żeromskiego w Zawierciu2 Praca z uczniem o specjalnych potrzebach edukacyjnych 1. Przedszkole nr 1 w Zawierciu 2. Szkoła Podstawowa im.Jana Pawła II w Żarnowcu 3. Szkoła Podstawowa im.H.Grabowskiej Zety w Chlinie 4. Szkoła Podstawowa nr 2 im.Jana Pawła II w Porębie 5. Gimnazjum Publiczne im.Jana Pawła II w Żarnowcu 3 Jak i po co prowadzić ewaluację wewnętrzną 1. I Liceum Ogólnokształcące im.S.Żeromskiego w Zawierciu 2. Technikum w Zespole Szkół im.X.Dunikowskiego w Zawierciu 3. Liceum Ogólnokształcące w Pilicy 4 Wspieranie pracy wychowawców klas - bezpieczna szkoła 1. Szkoła Podstawowa nr 2 w Wierbce 2. Gimnazjum nr 2 w Wierbce 3. Gimnazjum w MZS w Porębie5 Postawy uczniowskie jak je kształtować 1. Gimnazjum nr 1 w Pilicy 2. Gimnazjum w MZS w Porębie 6 Uczeń - aktywny uczestnik procesu uczenia się 1. Przedszkole nr 2 w Zawierciu 2. Szkoła Podstawowa im.W.Broniewskiego we Włodowicach7 Jak pomóc uczniowi osiągnąć sukces edukacyjny 1. Szkoła Podstawowa nr 2 w Wierbce 2. Liceum Ogólnokształcące w Szczekocinach 8 Budowa koncepcji pracy szkoły 1. Szkoła Podstawowa nr 3 im.J.Korczaka w Porębie 2. Liceum Ogólnokształcące w Szczekocinach 9 Techniki uczenia się i metody motywujące do nauki 1. Szkoła Podstawowa w Rudnikach 2. Technikum w Zespole Szkół im.prof.Gostkowskiego w Łazach10 Rodzice są partnerami szkoły 1. MZS Szkoła Podstawowa w Porębie 2. Technikum w Zespole Szkół im. prof. Gostkowskiego w Łazach 11 Ocenianie kształtujące 1. Szkoła Podstawowa im.H.Grabowskiej Zety w Chlinie 2. Szkoła Podstawowa w Rudnikach 12 Projekty edukacyjne w szkołach 1. Szkoła Podstawowa nr 2 im.Jana Pawła II w Porębie 2. Liceum Ogólnokształcące w Pilicy13 Praca z uczniem zdolnym 1. Przedszkole nr 1 w Zawierciu 14 Jak efektywnie wykorzystać wyposażenie i warunki lokalowe szkoły 1. Szkoła Podstawowa nr 3 im.J.Korczaka w Porębie 15 Wykorzystanie TIK na zajęciach edukacyjnych - bezpieczny Internet 1. Szkoła Podstawowa nr 1 w Pilicy 16 Efektywna organizacja pracy zespołów nauczycielskich 1. Szkoła Podstawowa nr 1 w Pilicy 17 Oferta edukacyjna drogą do właściwej realizacji podstawy programowej 1. Gimnazjum Publiczne im.Jana Pawła II w Żarnowcu 18 Wykorzystywanie EWD w ewaluacji wewnętrznej szkoły 1. Gimnazjum im. W. Kowala we Włodowicach 19 Szkoła promuje wartość edukacji 1. Technikum w Zespole Szkół im. X.Dunikowskiego w Zawierciu 20 Praca nowoczesnymi technologiami w praktycznym nauczaniu przedmiotów zawodowych - obsługa sprzętu i oprogramowania wykorzystywanego w hotelarstwie, turystyce, biurze rachunkowym, agencji reklamowej 1. Technikum w Zespole Szkół im.O.Langego w Zawierciu 21 Jak radzić sobie ze szkolną absencją - bezpieczeństwo w szkole 1. Technikum w Zespole szkół im. O. Langego w Zawierciu 22 Współpraca nauczycieli w prowadzeniu procesów edukacyjnych 1. Gimnazjum nr 2 w Wierbce Szczegółowy opis poszczególnych części przedmiotu zamówienia (obszary tematyczne, ilość grup, ilość godzin form doskonalenia) określony został w Załączniku nr 6 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 804000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie osoby prowadzącej szkolenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zawiercie.powiat.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach