Przetargi.pl
Świadczenie usług restauracyjnych polegających na sporządzaniu i wydawaniu posiłków

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 41-100 Siemianowice Śląskie, ul. Szkolna 17
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 765 62 00 , fax. 032 765 62 19
  • Data zamieszczenia: 2014-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Szkolna 17 17
    41-100 Siemianowice Śląskie, woj. śląskie
    tel. 032 765 62 00, fax. 032 765 62 19
    REGON: 00344749200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.siemianowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług restauracyjnych polegających na sporządzaniu i wydawaniu posiłków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Część I zamówienia - zamówienie obejmuje usługi restauracyjne polegające na sporządzaniu i wydawaniu gorących posiłków dla ok. 276 podopiecznych MOPS zamieszkujących w obszarze I zaznaczonym na mapie ( stanowiącej załącznik nr 6 do SIWZ), przez 7 dni w tygodniu w godzinach od 10 do 13, a w soboty, niedziele i dni świąteczne od 10 do 12. Gorące posiłki powinny być podawane na bieżąco według potrzeb przedstawionych przez Zamawiającego w punkcie - stołówce zlokalizowanej w wyznaczonym obszarze I ( zgodnie z mapą stanowiącą załącznik nr 6 do SIWZ. ). Szacunkowo podawanych będzie około 100.740 posiłków w okresie trwania umowy. Koszt wsadu w posiłkach nie może być mniejszy niż 70% wartości całego posiłku. 2) Część II zamówienia - zamówienie obejmuje usługi restauracyjne polegające na sporządzaniu i wydawaniu gorących posiłków dla ok. 65 podopiecznych MOPS zamieszkujących w obszarze II zaznaczonym na mapie ( stanowiącej załącznik nr 6 do SIWZ), przez 7 dni w tygodniu w godzinach od 10 do 13, a w soboty, niedziele i dni świąteczne od 10 do 12. Gorące posiłki powinny być podawane na bieżąco według potrzeb przedstawionych przez Zamawiającego w punkcie - stołówce zlokalizowanej w wyznaczonym obszarze II ( zgodnie z mapą stanowiącą załącznik nr 6 do SIWZ). Szacunkowo podawanych będzie około 23.725 posiłków w okresie trwania umowy. Koszt wsadu w posiłkach nie może być mniejszy niż 70% wartości całego posiłku. Obowiązki Wykonawcy: 1) Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać jadłospis, który wywiesza w każdy poniedziałek w stołówce dla części I, II zamówienia. 2) Wykonawca dla części I, II zamówienia zobowiązany jest weryfikować na podstawie dokumentu tożsamości wydawanie posiłków osobom do tego upoważnionym tj. osobom które zostały przez Zamawiającego zgłoszone Wykonawcy, iż mogą korzystać z gorących posiłków. W przypadku obciążenia Zamawiającego za gorące posiłki wydane osobie nieupoważnionej ( innej niż zgłoszona przez Zamawiającego ) nie będzie uiszczone wynagrodzenie za wydane posiłki. 3) Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożone procedury HACCP i na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest udostępnić lub wydać wszelkie dokumenty związane z wykonywaniem niniejszej umowy, w tym także wdrożone procedury HACCP. 4) Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia dokumentacji potwierdzającej ponoszone wydatki w danym miesiącu na zakup wsadu ( na przygotowanie posiłków/wyżywienia) oraz ilość sporządzonych w tym miesiącu posiłków w celu skontrolowania ceny posiłku. Należy nadmienić, że liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, którą cechuje zmienność potrzeb podopiecznych. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część w/w gorących posiłków będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie wydane ilości gorących posiłków. Zgodnie z Rozporządzeniem ( WE ) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r. w sprawie higieny środków spożywczych, wymaga się od Wykonawcy sektora spożywczego opracowywania, wykonywania i utrzymywania procedury na podstawie zasad HACCP
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Urozmaicenie jadłospisu dekadowego ( 10 dni )
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.siemianowice.4bip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach