Przetargi.pl
Świadczenie usług restauracyjnych podczas trzech jednodniowych szkoleń dla pracowników jednostek organizacyjnych pomocy społecznej z województwa łódzkiego

Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 91-302 Łódź, ul. Snycerska 8
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-42 203 48 00 , fax. 0-42 203 48 17
  • Data zamieszczenia: 2011-06-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi
    ul. Snycerska 8 8
    91-302 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 0-42 203 48 00, fax. 0-42 203 48 17
    REGON: 47207753400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rcpslodz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług restauracyjnych podczas trzech jednodniowych szkoleń dla pracowników jednostek organizacyjnych pomocy społecznej z województwa łódzkiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usług restauracyjnych podczas trzech jednodniowych szkoleń dla pracowników jednostek organizacyjnych pomocy społecznej z województwa łódzkiego w okresie od 29 czerwca 2011 r. do 30 listopada 2011 r. (Zamawiający przewiduje 3 szkolenia odpowiednio dla: 62, 67 oraz 42 osób). Przez świadczenie usług restauracyjnych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia i podania posiłków zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ. Świadczenie usług restauracyjnych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych szkoleń przez Zamawiającego. W ramach usługi, Wykonawca ma obowiązek zapewnić: 1) Potrawy określone w menu dla 62, 67 oraz 42 osób na każdym z trzech szkoleń: w tym stały serwis kawowy i serwis gastronomiczny; 2) Dostawę potraw, o których mowa w pkt 1 w terminie i miejscu wskazanym przez Zamawiającego na terenie Łodzi. Zamawiający poinformuje Wykonawcę najpóźniej na 3 dni przed planowanym szkoleniem o terminie, miejscu i liczbie uczestników, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obustronną zgodą. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład zestawu usługi. 3) Obsługę kelnerską przez cały czas trwania szkolenia; 4) Przygotowanie stołów, w tym nakrycie i dekoracja; 5) Zapewnienie zastawy dla każdego uczestnika szkolenia; 6) Sprzątanie stołów oraz zastawy przez czas trwania szkolenia i po jego zakończeniu. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - Przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się szkolenie, - Świadczenie usług restauracyjnych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, - Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. z 2010 roku Dz. U. nr 136 poz. 914 ze zm.), - Świadczenie usług restauracyjnych na zastawie ceramicznej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych, obrusów materiałowych, - Estetycznego podawania posiłków, - Dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem szkolenia, - Zebranie naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu szkolenia. Ilość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Ostateczna wysokość wynagrodzenia zostanie określona na podstawie faktycznej liczby osób korzystających z usługi oraz ceny jednostkowej wskazanej w § 3 ust.1 umowy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 5 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 5 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.rcpslodz.win.pl Zakładka Zamówienia Publiczne RCPS
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach