Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury ogłasza przetarg
- Adres: 31-547 Kraków, ul. Przy Rondzie 5
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 0048 12 6179655 , fax. 0048 12 6179653
- Data zamieszczenia: 2012-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury
ul. Przy Rondzie 5 5
31-547 Kraków, woj. małopolskie
tel. 0048 12 6179655, fax. 0048 12 6179653
REGON: 14058042800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.kssip.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie usług restauracyjnych na rzecz Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury w Krakowie wraz z dzierżawą lokalu użytkowego i urządzeń w celu prowadzenia usług gastronomicznych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: 1.Świadczenie usług restauracyjnych na rzecz Zamawiającego w budynkach położonych w Krakowie, ul. Przy Rondzie 5 (w budynku administracyjno-dydaktycznym, Dom Aplikanta oraz w miejscu wskazanym przez zamawiającego), tj. usług w zakresie przygotowywania, dostarczania do w/w budynków i podawania posiłków polegających na zapewnieniu i zorganizowaniu wyżywienia na terenie szkolnej restauracji (dzierżawionej od Zamawiającego) z wykorzystaniem znajdujących się tam urządzeń oraz własnego sprzętu i naczyń, w czasie przeprowadzanych na terenie Krajowej Szkoły szkoleń, konferencji oraz innych imprez/oznaczenie według CPV: 55300000-3, 55310000-6, 55320000-9, 55321000-6, 55322000-3, 55330000-2/ w ilościach szacunkowych (maksymalnych) dla wyceny oferty: 1) śniadania, obiady, kolacje oraz catering w ramach przerw kawowych łącznie dla ok. 950 osób uczestniczących w 3-dniowych szkoleniach zaplanowanych na 2013r. przy założeniu, że posiłki zaczynają się od obiadu w dniu przyjazdu, a kończą obiadem w dniu wyjazdu , tj. 3 obiady, 2 śniadania oraz 2 kolacje i min. 4 przerwy kawowe (poziom podstawowy); 2 ) przerw kawowych dla uczestników jednodniowych szkoleń dla łącznie 1750 osób 2 przerwy kawowe (poziom średni); 3) Uroczyste: kolacje w liczbie nie przekraczającej 550 osób, obiady dla max. 700 osób oraz śniadania dla max. 430 osób (poziom wysoki), 4) Maksymalnie: 900 śniadań, 1000 obiadów, 900 kolacji i 910 przerw kawowych (poziom średni). 2. Wykonawca musi mieć w swojej ofercie zestawy posiłków mięsnych, jarskich i rybnych na poziomie: - podstawowym, - średnim, - wysokim zgodnie z załącznikiem nr 5. 3. Usługi restauracyjne świadczone na terenie Krajowej Szkoły Sadownictwa i Prokuratury, ul. Przy Rondzie 5 mają być przygotowane w następujący sposób: - dla poziomu podstawowego: 1) stoły zasłane krochmalonymi obrusami, 2) na stołach dekoracje z żywych kwiatów, 3) serwetniki na stołach z serwetkami jednorazowymi: jednowarstwowymi; - dla poziomu średniego: 1) stoły zasłane krochmalonymi obrusami; 2) na stołach oraz na bufetach dekoracje z żywych kwiatów; 3) serwetniki na stołach z serwetkami jednorazowymi: jednowarstwowymi i trzywarstwowymi; - dla poziomu wysokiego: 1) stoły zasłane krochmalonymi obrusami; 2) na stołach oraz na bufetach dekoracje z żywych kwiatów; 3) serwetki z materiału krochmalone ustawione przy każdym nakryciu, dodatkowo dostępne serwetki jednorazowe: jednowarstwowymi i trzywarstwowymi; 4) zastawa stołowa porcelanowa; Liczba uczestników spotkań oraz poziom świadczonej usługi będzie podawany każdorazowo w zapotrzebowaniu na usługi cateringowe, jednocześnie wartość usługi za każde spotkanie będzie iloczynem liczby uczestników danego spotkania (określonej w zapotrzebowaniu na usługi cateringowe) i ceny jednostkowej za daną usługę (zgodnie z cennikiem zawartym w ofercie Wykonawcy) Ponadto wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków do siedziby miejsca wskazanego przez Zamawiającego (w obrębie zabudowań Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury w Krakowie, ewentualnie innego miejsca wskazanego przez Zamawiającego); a) świadczenia usług kelnerskich; b) świadczenia usług bufetowych, cateringowych i kawiarnianych; c) zapewnienia odpowiedniej ilości osób do transportu i rozdawania posiłków, usuwania naczyń, odpadów pokonsumpcyjnych bez zbędnej zwłoki oraz do zorganizowania transportu posiłków w sposób odpowiadający wymogom sanitarno - epidemiologicznym; 4. Ponadto Wykonawca w ramach zawartej umowy dzierżawy, o której mowa poniżej zobowiązany będzie przez cały okres trwania umowy zagwarantować: 1) przez ok 3-4 tygodni w miesiącu grupie 150 aplikantów śniadania oraz obiady przy założeniu, że: a) maksymalna cena śniadania nie przekroczy kwoty 10 zł; b) maksymalna cena obiadu nie przekroczy kwoty 15 zł; 2) przez ok. 3-4 tygodni w miesiącu ok. 15 wykładowcom śniadania oraz obiady; 3) przez cały miesiąc śniadania i obiady dla pracowników Zamawiającego oraz osób trzecich korzystających z bufetu (np. pracownicy pobliskich sądów i prokuratury) i w ilości ok. 25 osób dziennie. 4) studium zawodowe dla urzędników sądów i prokuratury w soboty i w niedziele - 14 zjazdów w 2013r. Wyżywienie dla uczestników studium zawodowego - 1x śniadanie, 2x obiad, 1x kolacja - dla ok. 100 osób. 5) stały abonament (wszystkie dni robocze) na obiady dla pracowników KSSiP za kwotę 13 zł obiad. Przykładowe zestawy zostały określone w Załączniku nr 5 do SIWZ. Uwaga: Wykonawca w ramach wykonywanej usługi musi zapewniać dostępność pewnej ilości dań dla osób, które nie mogą korzystać z podstawowego menu z uwagi na przekonania religijne, światopoglądowe, przestrzeganą dietę, zalecenia lekarskie, lub też z innych przyczyn w ilości ok. 2% całego menu. 5. Równocześnie w ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do wydzierżawienia od Zamawiającego lokalu użytkowego o powierzchni 422,28 m2 wraz z urządzeniami, w celu prowadzenia usług gastronomicznych w budynku KSSiP położonym w Krakowie przy ul. Przy Rondzie 5, o których mowa powyżej: 1) Dzierżawa dotyczy lokalu, wraz z urządzeniami, o powierzchni 422,28 m2 mieszczącego się na parterze Domu Aplikanta, stanowiącego własność Skarbu Państwa. 2) W celu dokonania oględzin lokalu należy kontaktować się z p. Dawidem Chmurą, nr tel. 12 617 96 35 w godz. od 12:00 do 15:00. 3) Dzierżawa przewidziana jest na czas trwania umowy głównej, stanowiącej załącznik nr 4 do SIWZ. 4) Koszt 1 m2 powierzchni lokalu będącego przedmiotem dzierżawy nie może być niższy niż kwota 13,53 zł brutto miesięcznie. 5) Oprócz kosztów dzierżawy Wykonawca, z którym zostanie podpisana umowa, zobowiązany będzie do ponoszenia kosztów związanych z użytkowaniem pomieszczeń, w tym za: a) centralne ogrzewanie - proporcjonalnie do zajmowanej powierzchni, b) dostawy energii elektrycznej - według wskazań licznika, c) dostawy ciepłej i zimnej wody oraz kanalizacji - wg wskazań licznika, d) usługi telefonii stacjonarnej - na podstawie rachunków, e) opróżnianie separatora tłuszczów - na podstawie rachunków, f) usługi usuwania odpadów i nieczystości stałych (we własnym zakresie podpisze umowę z wykonawcą usługi i będzie dokonywać płatności bezpośrednio na jego rzecz), g) utrzymanie czystości w pomieszczeniach stołówki i kawiarni na całej powierzchni zajmowanej przez stoliki we własnym zakresie, h) koszty serwisowania i naprawy urządzeń. Plan pomieszczeń, wykaz urządzeń i wyposażenia oraz wzór umowy dzierżawy pomieszczeń oraz urządzeń, jak również wzór umowy serwisowej urządzeń gastronomicznych stanowią załączniki nr 6-8 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: zamawiajacy nie przewiduje wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: cena dierżawy m2 powierzchni
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kssip.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- zapewnienie sali konferencyjnej, miejsc noclegowych, miejsc parkingowych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby przeprowadzenia szkolenia w dniach 2-3 września 2016 r. w Warszawie, w ramach projektu Wsparcie podmiotów podstawowej opieki zdrowotnej we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-07-22 - Organizacja kolacji zasiadanej w ramach konferencji Digital Infrastructures for Research 2016 (II)
Dodano: 2016-06-29 - Usługi gastronomiczne świadczone na potrzeby uczestników letnich kursów Szkoły Języka i Kultury Polskiej UJ oraz Obozu dla Młodzieży, w dniach 1-22 lipca 2016 r. oraz 2-16 sierpnia 2016 r
Dodano: 2016-06-07 - Organizacja kolacji zasiadanej w ramach konferencji Digital Infrastructures for Research 2016
Dodano: 2016-05-30 - Organizacja konferencji pod nazwą Europejski Uniwersytet Regionów na rzecz uczenia się przez całe życie poprzez zapewnienie usługi restauracyjnej, cateringowej i noclegowej
Dodano: 2016-05-25 - Zapewnienie miejsc noclegowych, sali konferencyjnej, miejsca na realizację usług gastronomicznych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby dwóch realizowanych projektów:Wsparcie szpitali we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki część Program Akredytacji Szpitali współfin. ze środków UE w ramach EFS; Wsparcie podmiotów podstawowej opieki zdrowotnej we wdrażaniu standardów jakości i bezpieczeństwa opieki współfin. ze środków UE w ramach EFS
Dodano: 2016-05-17 - Organizacja 2 wyjazdów studyjnych
Dodano: 2016-03-02 - Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie miejsc noclegowych, sali konferencyjnej, miejsca na realizację usług gastronomicznych oraz realizacja usług gastronomicznych na potrzeby przeprowadzenia Ogólnopolskiej Konferencji Jakość w Opiece Zdrowotnej w dniach 23-24 maja 2016 r. w Krakowie, której uczestnikami będą przedstawiciele instytucji opieki zdrowotnej w Polsce.
Dodano: 2016-01-28 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia osób zatrzymanych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych i żywienia uprawnionych pracowników Komend Miejskich i Powiatowych Policji woj. małopolskiego
Dodano: 2016-01-11 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków klientom MOPS w Oświęcimiu w roku 2016
Dodano: 2015-12-16