Przetargi.pl
Świadczenie usług restauracyjnych i dotyczące podawania posiłków dla Ośrodka Szkolenia Państwowej Straży Pożarnej w Słupsku

Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku ogłasza przetarg

  • Adres: 80-251 Gdańsk, ul. Sosnowa 2
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 3477800 , fax. 058 3477816
  • Data zamieszczenia: 2011-01-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku
    ul. Sosnowa 2 2
    80-251 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 3477800, fax. 058 3477816
    REGON: 00017356800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wrotapomorza.pl/pl/bip/panstwowa_straz_pozarna/kwpsp_gdansk
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług restauracyjnych i dotyczące podawania posiłków dla Ośrodka Szkolenia Państwowej Straży Pożarnej w Słupsku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usług restauracyjnych i dotyczące podawania posiłków dla Ośrodka Szkolenia Państwowej Straży Pożarnej w Słupsku.Z posiłków będzie korzystać do 30 osób dziennie. Liczba korzystających ze stołówki może zmieniać się okresowo, ze względu na nieobecności itp. Wykonawca przygotuje i poda codziennie posiłki o ustalonych porach dnia: - śniadanie - 7,30 - obiad - 13,30 - kolacja - 18,00 Przygotowywanie posiłków musi się odbywać na bieżąco, ze świeżych produktów, zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach Ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (t.j. Dz.U.z 2005 r. Nr 31, poz. 265 i późn. zmianami). Przygotowane posiłki będą wydawane przez Wykonawcę. Wykonawca zajmuje się myciem i wyparzaniem całości kompletu wydanych naczyń sztućców. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu zgodnie z zasadami żywienia - Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 11 grudnia 1997 r. w sprawie długotrwałych akcji ratowniczych, szczegółowych norm, zasad i warunków otrzymywania wyżywienia w czasie tych akcji oraz ćwiczeń lub szkolenia przez strażaków Państwowej Straży Pożarnej lub inne osoby biorące w nich udział, a także przypadków, w których wypłaca się równoważnik pieniężny w zamian za przysługujące wyżywienie, sposobu ustalania jego wysokości oraz szczegółowych zasad wypłacania. Posiłki powinny pokrywać określone zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze t.j.: białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Jadłospis musi być przedstawiony z tygodniowym wyprzedzeniem do akceptacji osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić Zamawiającego. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościowo-wartościową wydanych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji. Wykonawca zobowiązany jest utrzymać w skali miesiąca wartość produktów spożywczych zużywanych w procesie technologicznym określoną w umowie jako wsad do kotła. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do dokumentacji źródłowej np. faktur zakupu, kartotek magazynowych itp. Zakwestionowane pod względem jakościowym lub ilościowym przez Zamawiającego posiłki podlegają wymianie na koszt Wykonawcy. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w stołówce zamawiającego pod adresem: 76-200 Słupsk, ul. Młyńska 2A. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki korzystając z pomieszczeń i wyposażenia znajdującego się w stołówce (załącznik nr 2). Zamawiający wynajmie pomieszczenia kuchenne Wykonawcy o łącznej powierzchni 198,42m2, oraz wydzierżawi wyposażenie kuchenne. Wyposażenie zaplecza kuchennego stanowią: zmywarka do naczyń, taboret gazowy, zestaw kociołków ZE-5, patelnia elektryczna uchylna, stół ze zlewem dwukomorowym, basen z maskownicami szt. 2, piec konwekcyjno-parowy, kuchnia gazowa czteropalnikowa, stół ze zlewem jednokomorowym szt. 2, stół ze zlewem dwukomorowym centralny, stół odkładczy oraz inne rzeczy wyszczególnione w załączonym zestawieniu pierwszego wyposażenia kuchni i stołówki w Ośrodku szkolenia PSP w Słupsku. Wykonawca będzie zobowiązany do zapłaty Komendzie Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku, co miesiąc z góry, czynsz za dzierżawę urządzeń w wysokości 727,42 (słownie siedemset dwadzieścia siedem 42/100) złotych. Wykonawca będzie zobowiązany do zapłaty Komendzie Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku co miesiąc z góry, czynszu najmu pomieszczeń w wysokości 3,26 (słownie trzy złote 26/100) za 1 m2 wynajętej powierzchni. Stawka ta stanowi 50% ceny rynkowej obowiązującej w III strefie miasta Słupsk. Wynika to z ograniczenia działalności Spółki jedynie na rzecz Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku. Górna granica stawki czynszu nie może przekroczyć kwoty stawki ustalonej przez Prezydenta Miasta Słupska w III strefie, dla tego typu działalności. Wykonawca co miesiąc z góry, będzie zobowiązany do zapłaty Komendzie Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej w Słupsku jako podmiotowi, który ma prawo trwałego zarządu nad budynkiem w którym znajdują się pomieszczenia kuchenne, podatek od nieruchomości zgodnie ze stawkami obowiązującymi na terenie miasta Słupsk. Komenda Wojewódzka PSP w Gdańsku zobowiązuje się zapewnić Wykonawcy możliwość korzystania w wynajmowanych pomieszczeniach z: a) energii elektrycznej, b) zimnej wody i kanalizacji, c) ciepłej wody, d) ogrzewania, e) gazu ziemnego. Rozliczenia za świadczenia opisane w pkt. 3.3.15 a, b i e Wykonawca dokona bezpośrednio z dostawcami mediów na podstawie zawartej z nimi umowy. Rozliczenia za ciepłą wodę Wykonawca ureguluje z Komendą Wojewódzką Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku ryczałtem w wysokości 232,67 zł. miesięcznie, wyliczonego z kosztów ponoszonych przez Ośrodek Szkolenia. Należność za ogrzewanie będzie obliczana proporcjonalnie do wynajmowanej powierzchni według stawek obowiązujących Komendę Wojewódzką Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku. Wykonawca będzie płacił Komendzie Miejskiej PSP w Słupsku koszty wywozu nieczystości stałych w wysokości 20% kosztów ponoszonych z tego tytułu przez Ośrodek Szkolenia. Wykonawca jest zobowiązany do utylizacji odpadów związanych z prowadzoną działalnością na własny koszt oraz przeprowadzać okresowo deratyzację i dezynsekcję pomieszczeń i czyszczenie odtłuszczownika, również na własny koszt. Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku zobowiązuje się zapewnić Wykonawcy dojazd do budynku, w którym znajdują się wynajęte pomieszczenia oraz możliwość parkowania w pobliżu tego budynku samochodów Wykonawcy lub jego pracowników, których numery rejestracyjne Wykonawca przekaże w/w Komendzie. Wykonawca odpowiada za wynajmowane urządzenia i naczynia, dokonuje niezbędnych napraw na własny koszt i uzupełnia na bieżąco braki w wynajmowanych zasobach, jeśli występują. Wykonawca zapewnia we własnym zakresie pozostałe, oprócz wynajmowanych, urządzenia i naczynia niezbędne do wykonywania usługi. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek dostosowania kuchni i przestrzegania wymogów Sanepidu i HACCP. Zamawiający w każdej chwili może wnioskować o przeprowadzenia kontroli Sanepidu. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się dwa razy w miesiącu na podstawie rozliczeń wydanych posiłków. Zgodnie z Decyzją nr 2/2008 Dyrektora Departamentu Bezpieczeństwa Publicznego MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA z dnia 21 sierpnia 2008 r. w sprawie określania wartości pieniężnych norm żywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu, wartość pieniężna zasadniczej normy wyżywienia na jedną osobę wynosi 13,00 zł. brutto (wkład do kotła), a koszty sporządzenia posiłków ponoszone przez wykonawcę nie mogą być większe niż 100 % wartości normy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.straz.gda.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach