Przetargi.pl
Świadczenie usług przygotowywania, gotowania i dostarczania posiłków do miejsc wskazanych przez zamawiającego MOPS w Braniewie w 2014 roku.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 14-500 Braniewo, ul. Rzemieślnicza 1
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 0-55 620 81 00 , fax. 0-55 620 81 04
  • Data zamieszczenia: 2014-01-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Rzemieślnicza 1 1
    14-500 Braniewo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 0-55 620 81 00, fax. 0-55 620 81 04
    REGON: 00280469400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.braniewo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług przygotowywania, gotowania i dostarczania posiłków do miejsc wskazanych przez zamawiającego MOPS w Braniewie w 2014 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowywania, gotowania i dostarczania posiłków do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, dzieciom, młodzieży uczącej się oraz osobom dorosłym - podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki w naczyniach jednorazowych, ze sztućcami jednorazowymi lub we wskazanych punktach w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Dowóz musi być zapewniony środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniającymi wszelkie wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Dożywianie dzieci , młodzieży i osób dorosłych /podopiecznych/ MOPS w Braniewie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku /wyłącznie dni robocze/ , w godzinach ustalonych z przedstawicielem MOPS-u oraz szkoły, w okresie 15.02.2014 do 31.12.2014 roku z uwzględnieniem przerw w nauce oraz przerw świątecznych. Przewidywana liczba posiłków 70 000 sztuk. Ilość posiłków dziennie - około 300 : gorący posiłek - drugie danie. Ok. 54 posiłków dziennie dostarczanych do Szkoły Podstawowej Nr 6 w Braniewie- należy dostarczyć w termosach zbiorczych /bez sztućców i naczyń jednorazowych/. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym trzy razy w tygodniu /wtorek, środa, czwartek/ ,zaś dwa razy w tygodniu obiad ma być posiłkiem bezmięsnym /poniedziałek, piątek /. Posiłek mięsny-jedna porcja musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów, w tym: 100 gramów mięso lub ryba, 100 gramów surówka lub gotowane jarzyny oraz 200 gramów ziemniaki, ryż, kasza, makaron lub inne. Posiłek bezmięsny mogą stanowić również pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety, placki, knedle, makaron z sosem lub podobne dania, której jedna porcja posiada nie mniej niż 300 gramów + surówka lub jarzyny gotowane 100 gramów. W przypadku w/w dań mącznych o charakterze bezmięsnym /tj. słodkim/ dodatkiem może być owoc lub jogurt. Posiłki winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania. Kaloryczność posiłku nie powinna być mniejsza niż 600 kcal. 2. Posiłki będą dostarczane do: - Szkoła Podstawowa Nr 5 w Braniewie - Gimnazjum Nr 2 w Braniewie - Szkoła Podstawowa Nr 6 w Braniewie - Gimnazjum Nr 1 w Braniewie - Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Braniewie ul Rzemieślnicza 1, oraz; Dostarczanie posiłków dla osób dorosłych i dzieci małoletnich do miejsca zamieszkania podopiecznego lub miejsca wskazanego przez zamawiającego (na terenie miasta Braniewo) 3 Posiłki mają być sporządzone z produktów zakupionych przez Wykonawcę, zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być sporządzone ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 4 Posiłki muszą być sporządzone w dniu dostawy i dostarczone do szkół własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. 5. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczenia posiłków wraz ze sztućcami i jednorazowymi opakowaniami. W przypadku dostarczania pełnych obiadów muszą one mieć odpowiednią temperaturę, wymaganą dla posiłków obiadowych. 6. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru zużytych naczyń i sztućców jednorazowych. 7. Wykonawca zadba o czystość termosów, i innych opakowań, w których odbywać się będzie transport posiłków. 8. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r, Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). 9. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu dwóch tygodni. Godziny dostarczania posiłków w godzinach umówionych z dyrektorami w/w szkół oraz przedstawicielem Zamawiającego w przypadku pozostałych miejsc. Obiady należy dostarczyć w ramach kosztów własnych (wraz z załadunkiem i rozładunkiem). 10. Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków podana w pkt. 1 jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, w zależności od ilości osób uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz w zależności od liczby dzieci obecnej każdego dnia na zajęciach w szkole. Wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany. 11. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do przedstawienia dekadowego (dziesięciodniowego) -Jadłospisu z trzy dniowym wyprzedzeniem. Po akceptacji Zamawiającego - jadłospis będzie można udostępnić w miejscach do których dostarczane będą posiłki. Wszelkie zamiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. 12. Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w zakresie miejsca ilości dostarczanych posiłków na terenie Miasta Braniewa w przypadku konieczności objęcia dożywianiem dodatkowych osób.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość posiłków
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.braniewo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach