Przetargi.pl
Świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 19-300 Ełk, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 4
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 0-87 621 23 81 , fax. 0-87 621 23 81
  • Data zamieszczenia: 2012-10-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 4 4
    19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 0-87 621 23 81, fax. 0-87 621 23 81
    REGON: 79015414500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://elk-mops.bip-wm.pl/public/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania własnym transportem, gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa zał. Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków. 3. Wykonawca odpowiada za zgodność, jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. 4. Zamawiający żąda wskazania w ofercie (na formularzu oferty - zał. Nr 1 do SIWZ) części zadania, którego wykonanie powierzy podwykonawcom. 5. Wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować, jako szacunkowe, które mogą ulegać zmianie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby żywionych osób. 6. Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń. 7. W przypadku braku środków na dożywianie podopiecznych w trakcie realizacji zamówienia Zamawiający może rozwiązać umowę z Wykonawcą. 8. Wykonawca określi cenę brutto 1 posiłku (zupa+chleb) i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju zupy oraz od ewentualnych zmian ustawowych w wysokości podatku VAT. 9. Zarówno posiłki, jak też miejsce ich przechowywania, urządzenia produkcyjne, kadra Wykonawcy biorąca udział w realizacji zamówienia oraz transport muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2011r. Nr 171, poz. 1016) oraz aktów wykonawczych do tej ustawy. Wykonawca powinien wykonywać i utrzymywać stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCP. ZAŁĄCZNIK Nr 2 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku. 2. Usługa obejmuje: a) wykonanie i dostawę własnym transportem i przy wykorzystaniu własnych termosów, gorących posiłków, do siedziby stołówki Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej przy ul. Wojska Polskiego 24. b) posiłki mają spełniać normę kaloryczną - 650 kcal +- 10% c) gramatura jednostkowego posiłku - 750 ml. d) gramatura jednej porcji chleba - 0,25 kg. e) oferent będzie dostarczał gorące posiłki do stołówki MOPS w dni robocze, w oznaczonych godzinach, w ilości zgodnej z podaną przez zamawiającego w dniu poprzedzającym dostawę. f) na dni wolne od pracy, Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu, w dniu poprzedzającym dni wolne od pracy, suchego prowiantu, w cenie jednostkowej jak za gorący posiłek. g) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli, jakości posiłków. h) SZACUNKOWA DZIENNA ILOŚĆ PORCJI POSIŁKÓW (ZUPA + CHLEB) NA PODSTAWIE PIERWSZYCH 9-M-CY 2012R.) - 115 SZT. 3. Za odbiór i wydawanie termosów odpowiedzialny jest pracownik zajmujący się pracą w stołówce. 4. Podstawę do sporządzania posiłków dla podopiecznych MOPS - stanowi: a) wykaz norm dziennych racji pokarmowych opracowany przez Instytut Żywności i Żywienia, zgodnie z obowiązującymi przepisami, Wykonawca zobowiązuje się do: - punktualności w dostarczaniu posiłków, - przestrzegania obowiązujących norm żywieniowych (jakościowych i ilościowych),
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie żąda wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://elk-mops.bip-wm.pl/public/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach