Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 19-300 Ełk, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 4
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 0-87 621 23 81 , fax. 0-87 621 23 81
- Data zamieszczenia: 2012-10-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 4 4
19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 0-87 621 23 81, fax. 0-87 621 23 81
REGON: 79015414500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://elk-mops.bip-wm.pl/public/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania własnym transportem, gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa zał. Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków. 3. Wykonawca odpowiada za zgodność, jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. 4. Zamawiający żąda wskazania w ofercie (na formularzu oferty - zał. Nr 1 do SIWZ) części zadania, którego wykonanie powierzy podwykonawcom. 5. Wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować, jako szacunkowe, które mogą ulegać zmianie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby żywionych osób. 6. Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń. 7. W przypadku braku środków na dożywianie podopiecznych w trakcie realizacji zamówienia Zamawiający może rozwiązać umowę z Wykonawcą. 8. Wykonawca określi cenę brutto 1 posiłku (zupa+chleb) i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju zupy oraz od ewentualnych zmian ustawowych w wysokości podatku VAT. 9. Zarówno posiłki, jak też miejsce ich przechowywania, urządzenia produkcyjne, kadra Wykonawcy biorąca udział w realizacji zamówienia oraz transport muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2011r. Nr 171, poz. 1016) oraz aktów wykonawczych do tej ustawy. Wykonawca powinien wykonywać i utrzymywać stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCP. ZAŁĄCZNIK Nr 2 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku. 2. Usługa obejmuje: a) wykonanie i dostawę własnym transportem i przy wykorzystaniu własnych termosów, gorących posiłków, do siedziby stołówki Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej przy ul. Wojska Polskiego 24. b) posiłki mają spełniać normę kaloryczną - 650 kcal +- 10% c) gramatura jednostkowego posiłku - 750 ml. d) gramatura jednej porcji chleba - 0,25 kg. e) oferent będzie dostarczał gorące posiłki do stołówki MOPS w dni robocze, w oznaczonych godzinach, w ilości zgodnej z podaną przez zamawiającego w dniu poprzedzającym dostawę. f) na dni wolne od pracy, Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu, w dniu poprzedzającym dni wolne od pracy, suchego prowiantu, w cenie jednostkowej jak za gorący posiłek. g) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli, jakości posiłków. h) SZACUNKOWA DZIENNA ILOŚĆ PORCJI POSIŁKÓW (ZUPA + CHLEB) NA PODSTAWIE PIERWSZYCH 9-M-CY 2012R.) - 115 SZT. 3. Za odbiór i wydawanie termosów odpowiedzialny jest pracownik zajmujący się pracą w stołówce. 4. Podstawę do sporządzania posiłków dla podopiecznych MOPS - stanowi: a) wykaz norm dziennych racji pokarmowych opracowany przez Instytut Żywności i Żywienia, zgodnie z obowiązującymi przepisami, Wykonawca zobowiązuje się do: - punktualności w dostarczaniu posiłków, - przestrzegania obowiązujących norm żywieniowych (jakościowych i ilościowych), - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: zamawiający nie żąda wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://elk-mops.bip-wm.pl/public/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-15 - przetarg nieograniczony na usługę żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-07 - Żywienie pacjentów Szpitala Mrągowskiego im. Michała Kajki Sp. z o.o.
Dodano: 2016-06-14 - sporządzanie posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatowego Sp. z o.o. w Pasłęku
Dodano: 2016-03-31 - Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego.
Dodano: 2016-03-10 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2015-11-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2015-11-20 - Usługi w zakresie kompleksowego przygotowywania, dostarczania oraz podawania posiłków szpitalnych pacjentom Szpitala Powiatowego w Kętrzynie
Dodano: 2015-11-12 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2015-11-03 - SAP.221-26.2015 Zapewnienie usługi restauracyjnej
Dodano: 2015-11-02