Przetargi.pl
Świadczenie usług polegających na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu ciepłych posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i obiadów abonamentowych dla uczniów szkół p. p. Gminę Miejską Świdnik

Gmina Miejska Świdnik ogłasza przetarg

  • Adres: 21-040 Świdnik, Stanisława Wyspiańskiego 27
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-06-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Miejska Świdnik
    Stanisława Wyspiańskiego 27
    21-040 Świdnik, woj. lubelskie
    REGON: 431019359
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://umswidnik.bip.lubelskie.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług polegających na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu ciepłych posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i obiadów abonamentowych dla uczniów szkół p. p. Gminę Miejską Świdnik
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem postępowania jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu ciepłych posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i obiadów abonamentowych dla uczniów szkół prowadzonych przez Gminę Miejską Świdnik w roku szkolnym 2023/2024. Przewidywana przyjęta do postępowania ilość posiłków to: Dla części I - Szkoły Podstawowej nr 3 – 15 000 posiłków (w ciągu 9 miesięcy) + oddział przedszkolny w Świdniku – 13 800 posiłków (w ciągu 11 miesięcy)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający wymogi co do przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1a do SWZ, będącym integralną częścią SWZ.Przedmiotem postępowania jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu ciepłych posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i obiadów abonamentowych dla uczniów szkół prowadzonych przez Gminę Miejską Świdnik w roku szkolnym 2023/2024. Przewidywana przyjęta do postępowania ilość posiłków to: Dla części II - Szkoły Podstawowej nr 5 – 20 000 posiłków (w ciągu 9 miesięcy) + oddział przedszkolny w Świdniku – 18 000 posiłków (w ciągu 11 miesięcy) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający wymogi co do przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1b do SWZ, będącym integralną częścią SWZ.Przedmiotem postępowania jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu ciepłych posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i obiadów abonamentowych dla uczniów szkół prowadzonych przez Gminę Miejską Świdnik w roku szkolnym 2023/2024. Przewidywana przyjęta do postępowania ilość posiłków to: Dla części III - Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 1 w Świdniku (Szkoła Podstawowa nr 4 i II Liceum Ogólnokształcące) – 14 500 posiłków (w ciągu 9 miesięcy) + oddział przedszkolny w Świdniku – 11 500 posiłków (w ciągu 11 miesięcy)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający wymogi co do przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1c do SWZ, będącym integralną częścią SWZ.Przedmiotem postępowania jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu ciepłych posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i obiadów abonamentowych dla uczniów szkół prowadzonych przez Gminę Miejską Świdnik w roku szkolnym 2023/2024. Przewidywana przyjęta do postępowania ilość posiłków to: Dla części IV –Zespół Szkolno-Przedszkolny (Szkoła Podstawowa nr 7) – 15 500 posiłków (w ciągu 9 miesięcy) + oddział dzieci 6-letnich w Świdniku w ZSP nr 1 – 2 500 posiłków (w ciągu 9 miesięcy)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający wymogi co do przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1d do SWZ, będącym integralną częścią SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.1. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Warunek identyczny dla każdej z części tj. Części I, II, III, IV, jak i dla kilku części:Wykonawca musi posiadać aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy, z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2022 r. poz. 2132).Decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego powinna zawierać zezwolenie na prowadzenie żywienia zbiorowego i realizację usługi w systemie cateringowym lub równoważny zapis uprawniający Wykonawcę do wykonywania usług będących przedmiotem zamówienia.Uwaga.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej wykonawca, który będzie realizować zamówienie w zakresie produkcji lub dostarczania posiłków1.2. sytuacji ekonomicznej lub finansowejWarunek identyczny dla każdej z części tj. Części I, II, III, IV, jak i dla kilku części:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną na kwotę nie mniejszą niż 200 000,00 zł (słownie: dwieście tysięcy złotych).1.3. Zdolności technicznej lub zawodowejWarunki dla wykonawcy składającego ofertę tylko do jednej Części tj, do Części I lub do Części II lub do Części III lub do Części IV:1.3.1. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże w wykazie usług wykonanych w okresie ostatnich 3 lat (okres liczony w latach liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, że, wykonał należycie minimum jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia a więc obejmowało żywienie dzieci w okresie co najmniej 6 miesięcy o wartości nie mniejszej niż 500 000,00 zł brutto wraz z podaniem jej przedmiotu, liczby osób, dla której była realizowana usługa, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.Uwaga. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej wykonawca, który będzie realizować zamówienie w zakresie produkcji lub dostarczania posiłków.1.3.2. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował:a) min. 1 środkiem transportu do realizacji zamówienia posiadającym zaświadczenie dopuszczające ten środek do przewozu żywności, wydane przez odpowiednie służby sanitarno-epidemiologiczne wraz z informacją o podstawie do dysponowania tym środkiem,b) dysponuje obiektem lub będzie dysponował, w którym będzie w stanie wytwarzać zamawiającemu posiłki przez cały okres trwania umowy.c) min. 1 osobą na stanowisku kucharza posiadającą co najmniej 3 letnie doświadczenie zawodowe na ww. stanowisku z wykształceniem – technolog żywienia,d) min. 1 osobą – kierowcą posiadającą ważną książeczkę zdrowia sanitarno-epidemiologiczną.Warunki dla wykonawcy składającego ofertę na dwie Części:1.3.3. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże w wykazie usług wykonanych w okresie ostatnich 3 lat (okres liczony w latach liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, że, wykonał należycie minimum jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia a więc obejmowało żywienie dzieci w okresie co najmniej 6 miesięcy o wartości nie mniejszej niż 600 000,00 zł brutto wraz z podaniem jej przedmiotu, liczby osób, dla której była realizowana usługa, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.Uwaga. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej wykonawca, który będzie realizować zamówienie w zakresie produkcji lub dostarczania posiłków.1.3.4. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował:a) min. 2 środkami transportu do realizacji zamówienia posiadającym zaświadczenie dopuszczające ten środek do przewozu żywności, wydane przez odpowiednie służby sanitarno-epidemiologiczne wraz z informacją o podstawie do dysponowania tym środkiem,b) dysponuje obiektem lub będzie dysponował, w którym będzie w stanie wytwarzać zamawiającemu posiłki przez cały okres trwania umowy.c) min. 2 osobami na stanowisku kucharza posiadającymi co najmniej 3 letnie doświadczenie zawodowe na ww. stanowisku, w tym jedna osoba z wykształceniem – technolog żywienia,d) min. 2 osobami – kierowcami posiadającymi ważną książeczkę zdrowia sanitarno-epidemiologiczną.Warunki dla wykonawcy składającego ofertę na trzy Części:1.3.5. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże w wykazie usług wykonanych w okresie ostatnich 3 lat (okres liczony w latach liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, że, wykonał należycie minimum jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia a więc obejmowało żywienie dzieci w okresie co najmniej 6 miesięcy o wartości nie mniejszej niż 800 000,00 zł brutto wraz z podaniem jej przedmiotu, liczby osób, dla której była realizowana usługa, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.Uwaga. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej wykonawca, który będzie realizować zamówienie w zakresie produkcji lub dostarczania posiłków.1.3.6. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował:a) min. 2 środkami transportu do realizacji zamówienia posiadającym zaświadczenie dopuszczające ten środek do przewozu żywności, wydane przez odpowiednie służby sanitarno-epidemiologiczne wraz z informacją o podstawie do dysponowania tym środkiem,b) dysponuje obiektem lub będzie dysponował, w którym będzie w stanie wytwarzać zamawiającemu posiłki przez cały okres trwania umowy.c) min. 2 osobami na stanowisku kucharza posiadającymi co najmniej 3 letnie doświadczenie zawodowe na ww. stanowisku w tym jedna osoba z wykształceniem – technolog żywienia,d) min. 2 osobami – kierowcami posiadającymi ważną książeczkę zdrowia sanitarno-epidemiologiczną.Warunki dla wykonawcy składającego ofertę na cztery Części:1.3.7. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże w wykazie usług wykonanych w okresie ostatnich 3 lat (okres liczony w latach liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, że, wykonał należycie minimum jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia a więc obejmowało żywienie dzieci w okresie co najmniej 6 miesięcy o wartości nie mniejszej niż 1 000 000,00 zł brutto wraz z podaniem jej przedmiotu, liczby osób, dla której była realizowana usługa, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.Uwaga. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten musi spełniać co najmniej wykonawca, który będzie realizować zamówienie w zakresie produkcji lub dostarczania posiłków.1.3.8. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował:a) min. 2 środkami transportu do realizacji zamówienia posiadającym zaświadczenie dopuszczające ten środek do przewozu żywności, wydane przez odpowiednie służby sanitarno-epidemiologiczne wraz z informacją o podstawie do dysponowania tym środkiem,b) dysponuje obiektem lub będzie dysponował, w którym będzie w stanie wytwarzać zamawiającemu posiłki przez cały okres trwania umowy.c) min. 3 osobami na stanowisku kucharza posiadającymi co najmniej 3 letnie doświadczenie zawodowe na ww. stanowisku, w tym jedna osoba z wykształceniem – technolog żywienia,d) min. 2 osobami – kierowcami posiadającymi ważną książeczkę zdrowia sanitarno-epidemiologiczną.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-11

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach