Przetargi.pl
świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach w Gminie Mogilany od 06.09.2012 r. do 21.12.2012 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilanach ogłasza przetarg

  • Adres: 32-031 Mogilany, ul. Rynek 2A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 2701025 , fax. 012 2701025
  • Data zamieszczenia: 2012-08-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilanach
    ul. Rynek 2A 2A
    32-031 Mogilany, woj. małopolskie
    tel. 012 2701025, fax. 012 2701025
    REGON: 35158842900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mogilany.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach w Gminie Mogilany od 06.09.2012 r. do 21.12.2012 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach w Gminie Mogilany od 06.09.2012 r. do 21.12.2012 r. 1. Wykonanie tego zadania obejmuje : - przygotowanie posiłków ( drugich dań ) z własnych produktów żywnościowych o odpowiedniej temperaturze, gramaturze, wartości kalorycznej i odżywczej zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia, - dowóz posiłków do szkół w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną, - transport posiłków w atestowanych termosach lub atestowanych naczyniach jednorazowych; - wydanie wyporcjowanego gorącego posiłku dla uczniów ze szkół podstawowych i gimnazjów Gminy Mogilany w dniach trwania nauki w szkole. 2. Dla porównania ofert cenę oferty należy skalkulować w oparciu o maksymalną przewidzianą do dożywiania w okresie od 6 września 2012 r. do 21 grudnia 2012 r. liczbę 55 uczniów czyli 55 posiłków, cenę za 1 posiłek oraz przyjętą liczbę dni tj. 76. 3. Liczba uczniów może ulegać zmianie, nie będzie jednak większa od przyjętej maksymalnej w tej ofercie tj. 55. 4.Wydawanie posiłków będzie przeprowadzone na podstawie wykazów ilościowych przygotowanych przez zamawiającego. Liczba uczniów może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. 5. Faktyczna liczba uczniów szkół podstawowych i gimnazjów objęta dożywianiem znajdująca się na wykazie przygotowanym przez Wykonawcę, którym w danym dniu wydano posiłek będzie potwierdzona przez dyrektora danej szkoły. 6. Jadłospis układany będzie przez wykonawcę dekadowo i składany w dwóch egzemplarzach Kierownikowi GOPS i Dyrektorom Szkół. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. 7.Jadłospis tygodniowy będzie składał się z drugich dań tj. dań jarskich ( 1 razy w tygodniu ) i dań mięsnych ( 4 razy w tygodniu ). Drugie danie powinno być w postaci : a) ziemniaków lub zamiennika (np. ryż, makaron), potrawy mięsnej (kotlet schabowy, kotlet drobiowy, sznycel, klopsy, pieczeń cielęca, bitki wieprzowe) oraz surówki lub jarzyny gotowanej; b) potrawy z mąki ( np. naleśniki z serem, pierogi ruskie, pierogi z mięsem ). Potrawy o gramaturze zgodnej z danymi w pkt.9 opisu przedmiotu zamówienia. Zamawiający wyklucza podawanie frytek i boczku. Zamawiający wyklucza podawanie smażonego mięsa częściej niż raz w tygodniu. 8.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. 9.Wymagana gramatura i kaloryczność posiłków : A ) uczniowie szkół podstawowych Gramatura obiadu Drugie danie : - potrawa mięsna - od 100 g, - ryż, ziemniaki, makaron - 150 g, - surówka lub jarzyny gotowane - od 100 g. Potrawa z mąki od 400 g. B ) uczniowie gimnazjum : Gramatura obiadu Drugie danie : - potrawa mięsna - od 150 g, - ryż, ziemniaki, makaron - od 200 g, - surówka lub jarzyny gotowane - od 150 g. Potrawa z mąki od 450 g. Każdy gorący posiłek powinien zawierać co najmniej 900 kcal. 10. Dożywianie uczniów obejmuje następujące placówki oświatowe : 1). Szkoła Podstawowa w Bukowie; 2). Szkoła Podstawowa w Gaju; 3). Gimnazjum w Gaju; 4). Szkoła Podstawowa w Konarach; 5). Szkoła Podstawowa w Lusinie; 6). Szkoła Podstawowa w Libertowie; 7). Szkoła Podstawowa we Włosani; 8). Szkoła Podstawowa w Mogilanach; 9). Gimnazjum w Mogilanach. 11. Godzinę dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych szkół. 12. Prowadzący żywienie przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z przygotowaniem i wydawaniem posiłków. 13. Produkcja, przechowywanie, dostarczanie posiłków powinno odbywać się zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności. 14. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 15. Wykonawca jest zobowiązany do zabierania naczyń i sztućców jednorazowych w dniu wydawania posiłków lub w dniu następnym. 16. Kontrola jakości posiłków będzie się odbywała w nieustalonym dla wykonawcy terminie. 17. Oferent powinien zaproponować cenę jednostkową posiłku, która obejmuje: - wartość jednego posiłku ( wsad do kotła ); - koszt przygotowania posiłku ; - koszt dowozu posiłków do poszczególnych szkół; - wydanie posiłku; - koszt naczynia jednorazowego i sztućców. 18. Za przygotowanie posiłków o nieodpowiedniej jakości lub niezgodnej z ustalonym jadłospisem wykonawcy zostanie nałożona kara pieniężna.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość posiłków
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mogilany.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach