Przetargi.pl
Świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach w Gminie Mogilany od 07.01.2013 r. do 27.06.2013 r.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilanach ogłasza przetarg

  • Adres: 32-031 Mogilany, ul. Rynek 2A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 2701025 , fax. 012 2701025
  • Data zamieszczenia: 2012-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilanach
    ul. Rynek 2A 2A
    32-031 Mogilany, woj. małopolskie
    tel. 012 2701025, fax. 012 2701025
    REGON: 35158842900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mogilany.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach w Gminie Mogilany od 07.01.2013 r. do 27.06.2013 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług pn. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach w Gminie Mogilany od 07.01.2013 r. do 27.06.2013 r. 1. Wykonanie tego zadania obejmuje : - przygotowanie posiłków ( drugich dań ) z własnych produktów żywnościowych o odpowiedniej temperaturze, gramaturze, wartości kalorycznej i odżywczej zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia, - dowóz posiłków do szkół w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną, - transport posiłków w atestowanych termosach lub atestowanych naczyniach jednorazowych; - wydanie wyporcjowanego gorącego posiłku dla uczniów ze szkół podstawowych i gimnazjów Gminy Mogilany w dniach trwania nauki w szkole. 2. Dla porównania ofert cenę oferty należy skalkulować w oparciu o maksymalną przewidzianą do dożywiania w okresie od 7 stycznia 2013 r. do 27 czerwca 2013 r. liczbę 65 uczniów czyli 65 posiłków, cenę za 1 posiłek oraz przyjętą liczbę dni tj. 108. 3. Zamawiający dopuszcza zmianę niniejszej umowy w zakresie terminu realizacji w przypadku uzasadnionych potrzeb i okoliczności leżących po stronie zamawiającego. 3. Zamawiający dopuszcza zmianę niniejszej umowy dotyczącą zwiększenia ilości uczniów objętych dożywianiem w przypadku braku maksymalnej przyjętej w przetargu liczby uczniów objętych dożywaniem w danym miesiącu tj. liczby 65 dopuszcza się zwiększenie liczby dożywianych uczniów w miesiącach następnych. Łączny koszt dożywiania nie może być jednak być wyższy niż wartość określona w ofercie wybranego wykonawcy. 4.Wydawanie posiłków będzie przeprowadzone na podstawie wykazów ilościowych przygotowanych przez zamawiającego. Liczba uczniów może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. 5. Faktyczna liczba uczniów szkół podstawowych i gimnazjów objęta dożywianiem znajdująca się na wykazie przygotowanym przez Wykonawcę, którym w danym dniu wydano posiłek będzie potwierdzona przez dyrektora danej szkoły. 6. Jadłospis układany będzie przez wykonawcę dekadowo i składany w dwóch egzemplarzach Kierownikowi GOPS i Dyrektorom Szkół. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. 7. Jadłospis tygodniowy będzie składał się z zup z wkładką mięsną i bułką ( 2 razy w tygodniu ) oraz drugich dań : dań jarskich ( raz w tygodniu ) i dań mięsnych ( 2 razy w tygodniu ). Drugie danie powinno składać się z : a) ziemniaków lub zamiennika ( np. ryż, kasza ), potrawy mięsnej ( kotlet schabowy, kotlet drobiowy, sznycel, klopsy, pieczeń cielęca, bitki wieprzowe ) oraz surówki lub jarzyny gotowanej; b) potrawy z mąki ( np. naleśniki z serem, pierogi ruskie, pierogi z mięsem ). 8. Zamawiający wyklucza podawanie frytek i boczku. 9. Zamawiający wyklucza podawanie smażonego mięsa częściej niż raz w tygodniu. 10. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. 11. Zamawiający wyklucza podawanie mięsa mielonego częściej niż dwa razy w tygodniu. 12. Wymagana gramatura i kaloryczność posiłków : A ) uczniowie szkół podstawowych Gramatura obiadu Drugie danie ( od 500 kcal ): - potrawa mięsna - od 100 g, - ryż, ziemniaki, kasza - 100 g, - surówka lub jarzyny gotowane - od 100 g. Potrawa z mąki od 200 g ( od 300 kcal ) Zupa 250 ml oraz wkładką mięsna 100 g i bułką ( od 350 kcal ). B ) uczniowie gimnazjum : Gramatura obiadu : Drugie danie ( od 600 kcal ) : - potrawa mięsna - od 120 g, - ryż, ziemniaki, kasza - od 150 g, - surówka lub jarzyny gotowane - od 100 g. Potrawa z mąki od 300 g ( od 450 kcal ) . Zupa 250 ml oraz wkładką mięsna 120 g i duża bułka ( od 400 kcal ). 13. Dożywianie uczniów obejmuje następujące placówki oświatowe : 1). Szkoła Podstawowa w Bukowie; 2). Szkoła Podstawowa w Gaju; 3). Gimnazjum w Gaju; 4). Szkoła Podstawowa w Konarach; 5). Szkoła Podstawowa w Lusinie; 6). Szkoła Podstawowa w Libertowie; 7). Szkoła Podstawowa we Włosani; 8). Szkoła Podstawowa w Mogilanach; 9). Gimnazjum w Mogilanach. 14. Godzinę dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych szkół. 15. Prowadzący żywienie przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z przygotowaniem i wydawaniem posiłków. 16. Produkcja, przechowywanie, dostarczanie posiłków powinno odbywać się zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności. 17. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 18. Wykonawca jest zobowiązany do zabierania naczyń i sztućców jednorazowych w dniu wydawania posiłków lub w dniu następnym. 19. Kontrola jakości posiłków będzie się odbywała w nieustalonym dla wykonawcy terminie. 20. Oferent powinien zaproponować cenę jednostkową posiłku, która obejmuje: -wartość jednego posiłku ( wsad do kotła ); -koszt przygotowania posiłku ; -koszt dowozu posiłków do poszczególnych szkół; - wydanie posiłku; - koszt naczynia jednorazowego i sztućców. 21. Za przygotowanie posiłków o nieodpowiedniej jakości lub niezgodnej z ustalonym jadłospisem wykonawcy zostanie nałożona kara pieniężna.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość posiłków
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mogilany.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach