Przetargi.pl
Świadczenie usług hotelowych, gastronomicznych i konferencyjnych podczas Letniej Szkoły dla kierunków: Chemia i Ochrona Środowiska, organizowanej w ramach projektu Uniwersytet Gdański promotorem zasobów nowoczesnej gospodarki - zwiększanie liczby absolwentów kierunków przyrodniczych i ścisłych (PRO-GOS) (UDA-POKL.04.01.02-00-037/09-00) realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Uniwersytet Gdański ogłasza przetarg

  • Adres: 80-952 Gdańsk, ul. Bażyńskiego 1A
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 5232344 , fax. 058 5232484, 5523741
  • Data zamieszczenia: 2012-03-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Gdański
    ul. Bażyńskiego 1A 1A
    80-952 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 5232344, fax. 058 5232484, 5523741
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.univ.gda.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług hotelowych, gastronomicznych i konferencyjnych podczas Letniej Szkoły dla kierunków: Chemia i Ochrona Środowiska, organizowanej w ramach projektu Uniwersytet Gdański promotorem zasobów nowoczesnej gospodarki - zwiększanie liczby absolwentów kierunków przyrodniczych i ścisłych (PRO-GOS) (UDA-POKL.04.01.02-00-037/09-00) realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług hotelowych, gastronomicznych i wynajęcie sal na przeprowadzenie zajęć wykładowych i seminaryjnych w związku z obsługą Letniej Szkoły dla kierunków: Chemia i Ochrona Środowiska dla 54 osób, organizowanej w ramach projektu Uniwersytet Gdański promotorem zasobów nowoczesnej gospodarki - zwiększanie liczby absolwentów kierunków przyrodniczych i ścisłych (PRO-GOS) (UDA-POKL.04.01.02-00-037/09-00) realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Obiekt, w którym odbywać się będzie Letnia Szkoła powinien znajdować się nie dalej niż 100 km od Gdańska. Łączna liczba uczestników Letniej Szkoły nie przekroczy 54 osób. Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia liczby uczestników o max 10% (w tym usług hotelowych i gastronomicznych). Ostateczna liczba uczestników Letniej Szkoły zostanie przekazana na 14 dni przed rozpoczęciem Letniej Szkoły. Zmiany rezerwacji pokoi po tym terminie nie są możliwe. Ramowy program Letniej Szkoły, zawierający godzinowy harmonogram zajęć, został przedstawiony w załączniku nr 4 do SIWZ . Zamówienie obejmuje: a)zakwaterowanie uczestników Letniej Szkoły (studentów) - 40 miejsc noclegowych (40 osób zakwaterowanych w pokojach 2-osobowych (pojedyncze łóżka), pełne standardowe wyposażenie węzła sanitarnego w poszczególnych pokojach lub wspólny węzeł sanitarny dla max 2 pokoi 2-osobowych, całodobowy dostęp do Internetu, b)zakwaterowanie uczestników Letniej Szkoły (nauczycieli akademickich) - 14 miejsc noclegowych (14 osób zakwaterowanych w pokojach 1-osobowych lub pojedynczo w pokojach 2-osobowych), pełne standardowe wyposażenie węzła sanitarnego w poszczególnych pokojach, całodobowy dostęp do Internetu, c)wynajęcie 1 sali konferencyjnej na przeprowadzenie zajęć wykładowych, mieszczącej 45 osób, wyposażonej w krzesła i stoły z możliwością ustawienia w dowolnej konfiguracji, projektor multimedialny, ekran, białą tablicę przestawną do pisania markerami, d)wynajęcie 3 sal na przeprowadzenie zajęć seminaryjnych dla 14 - osobowych grup, wyposażonych w krzesła i stoły, białą tablicę przestawną do pisania markerami; sale z dostępem do wody lub posiadające w bliskiej odległości kran z wodą, 1 sala powinna mieć przynajmniej 5 gniazdek na 230 V (lub mniej z możliwością wprowadzenia rozgałęźnika gwarantującego co najmniej 5 przyłączy). Świadczenie usług gastronomicznych dla 54 uczestników Letniej Szkoły: a)6 śniadań wg załącznika nr 2 poz. 1, b)5 obiadów wg załącznika nr 2 poz. 2, 3, 4, 5, 6, c)1 uroczysta obiadokolacja wg załącznika nr 2 poz. 7, d)4 kolacje w formie bufetu szwedzkiego wg załącznika nr 2 poz. 8, e)1 uroczysta kolacja wg załącznika nr 2 poz. 12, f)3 posiłki grill/ognisko wg załącznika nr 2 poz. 9, 10, 11, g)napoje, soki, przekąski w trakcie zajęć przez 4 dni wg załącznika nr 2 poz. 14, h)4 przerwy kawowe wg załącznika nr 2 poz. 13. Wykonawca zapewni: a)pomoc w zorganizowaniu lokalnego poboru próbek wody z jeziora lub morza do monitoringu chemicznego, b) możliwość przechowywania na terenie obiektu przenośnej aparatury naukowo - badawczej do pomiaru jakości wody i dokonywania pomiarów z użyciem tej aparatury, c) możliwość dodatkowego zapoznania studentów z praktycznym wykorzystaniem odnawialnych źródeł energii - dostęp do urządzeń związanych z tą tematyką z zakresu ochrony środowiska (elektrownie wiatrowe, kolektory słoneczne), d) możliwość wypożyczenia rowerów dla uczestników Letniej Szkoły w ilości 20 szt. wg załącznika nr 2 poz. 20, Zamawiający nie dopuszcza możliwości zakwaterowania uczestników oraz wynajęcia sal do przeprowadzenia zajęć wykładowych i seminaryjnych dla uczestników poza miejscem, w którym odbywa się Letnia Szkoła. Strony dokonają rozliczenia noclegów oraz usług gastronomicznych na podstawie faktycznego wykorzystania miejsc hotelowych oraz serwowanych posiłków podczas trwania Letniej Szkoły, z zastrzeżeniem pkt. 4 i pkt. 5 rozdziału II SIWZ. Wykonawca wyznacza koordynatora, bezpośrednio odpowiedzialnego za obsługę, kontakty, koordynację organizacji Letniej Szkoły oraz sprawowanie nadzoru nad realizacją przedmiotu zamówienia zgodnie z zapisami w SIWZ, umowie i ustaleniami z Zamawiającym. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie po należytym wykonaniu usługi, w terminie 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego oryginału faktury VAT wystawionej przez Wykonawcę na adres Zamawiającego: Uniwersytet Gdański, 80 - 952 Gdańsk, ul. Bażyńskiego 1A, NIP 584-020-32-39. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych - dotyczy napojów i serów. Zaproponowane artykuły równoważne mają być o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych w odniesieniu do artykułów określonych przez Zamawiającego. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego materiały spełniają wymagania określone przez Zamawiającego - art. 30 ust. 5 ustawy Pzp. Szczegóły dotyczące przedmiotu zamówienia opisane są w rozdziale II SIWZ, załączniku nr 2, 3 i 4 do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ug.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach