Gmina Miejska Dzierżoniów ogłasza przetarg
- Adres: 58-200 Dzierżoniów, Rynek 1
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 074 6450800 , fax. 074 6450801
- Data zamieszczenia: 2010-03-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Miejska Dzierżoniów
Rynek 1 1
58-200 Dzierżoniów, woj. dolnośląskie
tel. 074 6450800, fax. 074 6450801 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dzierzoniow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjno-wykładowych w rejonie znajdującym się pomiędzy Województwem Dolnośląskim, a Małopolskim w ramach realizacji projektu pt Program doskonalenia jakości usług publicznych w urzędach Dolnego Śląska i Małopolski z wykorzystaniem doświadczeń Urzędu Miasta w Dzierżoniowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest organizacja pełnego zaplecza usług hotelarsko - restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjno-wykładowych dla uczestników spotkań,warsztatów na 2010 r. w ramach realizacji projektu pt Program doskonalenia jakości usług publicznych w urzędach Dolnego Śląska i Małopolski z wykorzystaniem doświadczeń Urzędu Miasta w Dzierżoniowie. Usługi muszą być świadczone w ośrodkach znajdujących się na terenie pomiędzy Województwem Dolnośląskim, a Małopolskim. Przedmiot zamówienia obejmuje: 1. USŁUGI HOTELOWE: świadczenie usług hotelowych w obiektach, których pokoje spełniają wymogi hotelu co najmniej 3 gwiazdkowego oraz które mają możliwość w ramach prowadzonej działalności, zapewnić gościom całodzienne wyżywienie. Wyposażenie pokoi hotelowych musi spełniać wszystkie warunki hotelu, co najmniej 3 gwiazdkowego, w rozumieniu przepisów rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy w sprawie obiektów hotelowych i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. Świadczenie ww. usług hotelowych obejmuje noclegi w standardowych pokojach dwuosobowych (oddzielne łóżka) i ewentualnie jednoosobowych w przypadku nieparzystej ilości kobiet i mężczyzn. W skład usługi hotelarskiej wchodzi również śniadanie. W ramach usługi należy zapewnić noclegi dla podanej liczby uczestników oraz zapewnić rezerwację pokoi 1 - osobowych dla konsultantów, z zastrzeżeniem, że noclegi konsultantów nie liczą się do wartości zamówienia - przyjazd konsultantów będzie się odbywał na 1 dzień przed planowanymi warsztatami i spotkaniami (dla konsultantów zostaną wystawione oddzielne faktury za noclegi). Każdorazowo przed organizacją danej usługi Zamawiający poinformuje o ilościach osób i konsultantów. 2. CAŁODZIENNE WYŻYWIENIE: dwudaniowy obiad (zestaw przykładowy: zupa grzybowa, drugie danie: polędwica wieprzowa w sosie, z warzywami, ćwiartki ziemniaków opiekane) i kolacja . Do wszystkich posiłków wchodzą napoje (woda,soki) w cenie ofertowej usługi. W wypadku, kiedy usługa całodziennego wyżywienia połączona jest z wynajmem sali konferencyjno-wykładowej, przerwy kawowe oraz obiad powinny być zapewnione w miejscu szkolenia (na sali lub w jej bezpośrednim sąsiedztwie). W skład całodziennego wyżywienia nie wchodzi śniadanie, ponieważ stanowi ono element usługi hotelarskiej, opisanej powyżej. Śniadania i kolacje powinny być podane w formie szwedzkiego stołu: 3. WYNAJEM SAL KONFERENCYJNO-WYKŁADOWYCH: sale powinny znajdować się w ośrodkach, w których zakwaterowana jest grupa uczestników lub w bezpośrednim sąsiedztwie takiego ośrodka (do 100m). Warsztaty/spotkania odbywać się będą w dni powszednie. Sala powinna pomieścić min. 60 osób. W sali musi znajdować się: odpowiednia liczba stołów i krzeseł z możliwością dowolnej aranżacji i ich ustawienia (preferuje się układ stołów szkolny i ustawienie w podkowę). Sale muszą posiadać następujące wyposażenie: projektor multimedialny, ekran, flipchart, zapewnienie szybkiego podłączenia do internetu. Ponadto sale muszą spełniać wymogi: bezpieczeństwa i akustyczne, być ogrzewane, posiadać oświetlenie, zaplecze sanitarne, w tym toalety. 4. PRZERWA KAWOWA: w trakcie dnia warsztatowego/spotkania Wykonawca zapewnia uczestnikom wraz z wynajmem sali konferencyjno-wykładowej obsługę gastronomiczną, na którą składać się będą przerwy kawowe (gorąca kawa, gorąca herbata, cukier, śmietanka, cytryna, woda mineralna, świeże ciastka w 4 rodzajach, świeże ciasta w 2 rodzajach). Wykonawca będzie na bieżąco dostarczać ww. artykuły spożywcze podczas dnia szkoleniowego zgodnie z zapotrzebowaniem uczestników, tak aby zapewnić ciągłą przerwę kawową. 5. INNE ISTOTNE WYMAGANIA DOTYCZĄCE OŚRODKA HOTELOWEGO: a) posiadać bezpłatny parking (liczba miejsc uzależniona od liczebności uczestników: min. 40 miejsc parkingowych), Oferta powinna przewidywać możliwość zwiększenia lub zmniejszenia przez Zamawiającego liczby uczestników, według liczby podanej w załączniku nr 3 i dokonywana każdorazowo na 14 dni przed organizacją warsztatów/spotkań. Konkretne terminy oraz ilości jednostek usług będą przekazywane Wykonawcy w trakcie trwania umowy na podstawie poszczególnych zamówień. Zamawiający wymaga kompleksowej realizacji usług w ramach przedmiotu zamówienia Szczegółowa planowana ilość i rodzaj noclegów, racji całodziennego wyżywienia, racji wyżywienia w formie przerwy kawowej oraz dni najmu sal szkoleniowych zawiera załącznik Nr 3 do niniejszej Specyfikacji. Usługa musi być wykonywana w ośrodku hotelowym położonym na terenie pomiędzy województwem dolnośląskim, a małopolskim. Organizacja pełnego zaplecza usług hotelarsko - restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjno-wykładowych dla uczestników warsztatów/spotkań: 1) Warsztaty benchmarkingowe: organizacja 2 warsztatów dwudniowych a) Usługa hotelarska (jedna doba noclegowa), liczba uczestników na każdych warsztatach ok. 55 osób + 4 konsultantów (noclegi w pokojach dwuosobowych i maksymalnie 5 pokoi jednoosobowych). W ramach usługi należy zapewnić noclegi dla podanej liczby uczestników. Przyjazd i zakwaterowanie uczestników przewiduje się w godzinach porannych: około 9.00. Wyjazd i wykwaterowanie w godzinach południowych ok. 14.00. b) Usługa restauracyjna: zapewnienie wyżywienia dla uczestników warsztatów i dla konsultantów (ok. 55 osób+4 konsultantów), w tym 59 obiadów x 2 dni. c) Wynajem sali wykładowej na 2 dni (I dzień: od godz. 10.00 do 19.00, II dzień: 8.00 - 13.00). Sala powinna pomieścić min. 60 osób, oraz posiadać następujący sprzęt audiowizualny: ekran, projektor multimedialny, flip chart, dostęp do internetu. Stoły powinny być ułożone w układzie szkolnym lub 5 stołów okrągłych. d) Ciągła przerwa kawowa podczas 2 dni: zapewnienie ciągłej przerwy dla min. 55 osób + 4 konsultantów. e) Bezpłatny parking na terenie hotelu dla około 30 samochodów. f) Inne wymagania: Wykonawca zorganizuje wieczorek integracyjny dla uczestników warsztatu: kolacja w formie ogniska z pieczeniem kiełbasek + szwedzki stół w odpowiednio przystosowanym miejscu znajdującym się przy ośrodku (odpowiednie zadaszenie, miejsce na palenisko), oraz opcjonalnie w przypadku złych warunków pogodowych zorganizowanie dancingu wraz kolacją. Wykonawca powinien posiadać odpowiednie warunki przy i w ośrodku umożliwiające organizację ww. form wypoczynku. 2) Warsztaty benchmarkingowe: organizacja 1 warsztatu 3-dniowego. a) Usługa hotelarska (dwie doby noclegowe), liczba uczestników ok. 55 osób + 10 konsultantów (noclegi w pokojach dwuosobowych i maksymalnie 5 pokoi jednoosobowych). W ramach usługi należy zapewnić noclegi dla podanej liczby uczestników. Przyjazd i zakwaterowanie uczestników przewiduje się w godzinach porannych: około 9.00. Wyjazd i wykwaterowanie w godzinach południowych ok. 14.00. Konsultanci wyjeżdżają w II dniu warsztatów. g) Usługa restauracyjna: zapewnienie wyżywienia dla uczestników warsztatów i dla konsultantów (ok. 55 osób+ 10 konsultantów), w tym 65 obiadów x 2 dni i 55 obiadów w III dniu. h) Wynajem sali wykładowej na 3 dni (I dzień: od godz. 10.00 do 19.00, II dzień: 8.00 - 17.00, III dzień: od godz. 8.00 do 13.00). Sala powinna pomieścić min. 60 osób, oraz posiadać następujący sprzęt audiowizualny: ekran, projektor multimedialny, flip chart, dostęp do internetu. Stoły powinny być ułożone w układzie szkolnym lub 5 stołów okrągłych. i) Ciągła przerwa kawowa podczas 3 dni: zapewnienie ciągłej przerwy dla min. 55 osób + 10 konsultantów w I i II dniu oraz dla 55 osób w III dniu. j) Bezpłatny parking na terenie hotelu dla około 35 samochodów. k) Inne wymagania: Wykonawca zorganizuje wieczorek integracyjny dla uczestników warsztatu: kolacja w formie ogniska z pieczeniem kiełbasek + szwedzki stół, w odpowiednio przystosowanym miejscu znajdującym się przy ośrodku (odpowiednie zadaszenie, miejsce na palenisko), oraz opcjonalnie w przypadku złych warunków pogodowych zorganizowanie dancingu wraz kolacją. Wykonawca powinien posiadać odpowiednie warunki przy i w ośrodku umożliwiające organizację ww. form wypoczynku. Usługa hotelarsko - restauracyjna wraz z zapewnieniem sal konferencyjno-wykładowych dla wszystkich typów warsztatów, spotkań ma się odbyć w jednym ośrodku hotelowym i być zgodna z terminarzem szkoleń podanym w załączniku Nr 3 do specyfikacji. Oferta powinna przewidywać możliwość zwiększenia lub zmniejszenia przez Zamawiającego liczby uczestników przy każdym spotkaniu/warsztatach, zwiększenie nie więcej niż o 5 osób. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.um.dzierzoniow.pl/pl/bip/przetargi/ogloszenia_przetargi/przetargi_pozostale/rejonpomiedzy
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa hotelarsko-gastronomiczna w związku Konferencją Naukową Studentów
Dodano: 2016-04-25 - Świadczenie usług gastronomicznych - obiadów/kolacji i przerw kawowych
Dodano: 2015-12-03 - Usługa hotelarsko-gastronomiczna na konferencję- Wyjazdowe Posiedzenie Parlamentu Studentów Politechniki Wrocławskiej.AC/BZP/244/2015
Dodano: 2015-12-02 - Świadczenie usług hotelowych na rzecz UMWD
Dodano: 2015-11-26 - Usługa hotelarsko-gastronomiczna na konferencję- Szkoleniowe Forum Aktywności Studenckiej (sFAS) - dla Działu Studenckiego -Samorządu Studenckiego Politechniki Wrocławskiej - AC/BZP/237/2015
Dodano: 2015-11-17 - Przetarg nieograniczony na wynajem sali szkoleniowej wraz z wyposażeniem oraz zapewnienie usługi hotelowej i gastronomicznej w związku z organizacją przez Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy szkolenia z programu Szukam Pracy.
Dodano: 2015-10-15 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług cateringowych w związku z organizacją przez Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy Transgranicznych Targów Informacyjno-Rekrutacyjnych w Zgorzelcu i Świdnicy w dniach od 6 do 7 października 2015r, z podziałem na dwa zadania.
Dodano: 2015-08-27 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarskiej i gastronomicznej na potrzeby XIII Konferencji Naukowej Studentów, organizowanej przez Dział Studencki Politechniki Wrocławskiej w dniach 17-20 września 2015 roku.
Dodano: 2015-08-25 - Zorganizowanie koloni letnich nad morzem dla ok. 80 dzieci z rodzin korzystających z pomocy społecznej
Dodano: 2015-05-04 - Usługa hotelarsko - gastronomiczna z wynajmem sali konferencyjnej
Dodano: 2015-04-08