Przetargi.pl
Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych podczas wizyty Pełnomocników ds. osób niepełnosprawnych z miast partnerskich z zagranicy zaproszonych przez władze Miasta w dniach 11.11.2010 r. - 14.11.2010 r.

Urząd Miasta ogłasza przetarg

  • Adres: 65-424 Zielona Góra, ul. Podgórna 22
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 0684564100,4564406 do 08 , fax. 068 4564155, 4564455
  • Data zamieszczenia: 2010-10-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Miasta
    ul. Podgórna 22 22
    65-424 Zielona Góra, woj. lubuskie
    tel. 0684564100,4564406 do 08, fax. 068 4564155, 4564455
    REGON: 00065423300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych podczas wizyty Pełnomocników ds. osób niepełnosprawnych z miast partnerskich z zagranicy zaproszonych przez władze Miasta w dniach 11.11.2010 r. - 14.11.2010 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    W ramach usługi Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia zakwaterowania i wyżywienia dla 6-10 osób w okresie od 11.11.2010 do 14.11.2010 r. Zapewnienie noclegu wraz ze śniadaniem w Zielonej Górze dla 6 -10 osób w pokojach i dwuosobowych z własną łazienką, w tym co najmniej jeden przystosowany do potrzeb osoby niepełnosprawnej poruszającej się na wózku inwalidzkim w hotelu spełniającym wymagania nie mniejsze niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii ** zlokalizowany w centrum Miasta (w promieniu do 3 kilometrów od Ratusza), b) Zakwaterowanie w pokojach 2 osobowych z pełnym węzłem sanitarnym. c) Powierzchnia pokoi powinna być nie mniejsza niż powierzchnia określona w Rozporządzeniu Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 roku w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., Nr 22, poz. 169 - tekst jednolity) dla pokoi (2 - osobowych) w hotelach dwu gwiazdkowych. d) Minimalne wyposażenie pokoi (2 - osobowych): łóżko lub łóżka, lampka nocna, nocny stolik lub półka przy każdym miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnęka garderobiana z minimum 3 wieszakami na osobę, biurko lub stół, krzesła lub inne meble do siedzenia, lustro. e) Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienki wyposażone minimum w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę, lustro nad umywalką z blatem lub półką, WC, zestaw ręczników, artykuły higieny osobistej . Co najmniej jedna łazienka powinna być przystosowana dla osoby niepełnosprawnej. f) Temperatura powietrza w pokojach nie powinna być niższa niż 20°C. 6.1.2. Wyżywienie w czasie pobytu (na każdego uczestnika): - śniadanie (3), - piątek, sobota, niedziela - obiady (1), - piątek - kolację (3), - czwartek, piątek, sobota a) Śniadanie w formie szwedzkiego bufetu lub poprzez podanie do stołu, w tym co najmniej: - pieczywo różnorodne, - danie na ciepło: np. jajecznica, kiełbaski na gorąco, - wędliny różnorodne, - sery różnorodne, - dżemy, - mleko: ciepłe, zimne, - przetwory jogurtowe, - płatki śniadaniowe, - świeże warzywa: pomidory, ogórek zielony, - napoje różnorodne: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, - dodatki: cytryna, cukier, mleko, masło, margaryna. b) Śniadanie wliczone w cenę noclegu. c) Dla każdego uczestnika do spożycia śniadania powinna być zapewniona zastawa stołowa w tym komplet sztućców metalowych oraz serwetki (zamawiający nie dopuszcza naczyń jednorazowego użytku). d) Wykonawca musi zapewnić wydanie posiłku jednocześnie dla wszystkich uczestników pobytu i zapewni obsługę pozwalającą na szybkie i sprawne wydanie posiłków. f) Obiady, w tym każdy składający się przynajmniej z: - zupy (po 350 ml), - dania głównego: ziemniaki zamiennie ryż, makaron, kasze (każde po 200 gram), sztuka mięsa (150 gram - bez sosu, z sosem - 170 gram) lub kotlet schabowy (150 gram) lub ryba (150 gram) lub drób (150 gram), warzywa gotowane lub zestaw surówek z warzyw sezonowych (każde po 200 gram); - deser, - napoje, g) Podane gramatury są już po obróbce termicznej i są gramaturami minimalnymi. h) Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło na zastawie stołowej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu (zamawiający nie dopuszcza naczyń jednorazowego użytku). i) Kolacja w tym każda składająca się przynajmniej z: - przystawki, - dania głównego podanego na ciepło, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, warzyw sezonowych, warzyw marynowanych, śledzi, sałatek, itp. - napojów różnorodnych. j) Menu kolacji powinny być różne od menu obiadów podawanych podczas pobytu. k) Kolacja dla każdego uczestnika powinna być podana na zastawie stołowej z kompletem sztućców metalowych i serwetek (zamawiający nie dopuszcza naczyń jednorazowego użytku).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca nie jest zobowiązany do wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.zielona-gora.pl;
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach