Przetargi.pl
świadczenie usług gastronomicznych; nr postępowania: 2/ZP/2014

Akademia Muzyczna im. Stanisława Moniuszki ogłasza przetarg

  • Adres: 80-743 Gdańsk, ul. Łąkowa 1-2
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 3009201 , fax. 058 3009210
  • Data zamieszczenia: 2014-08-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Akademia Muzyczna im. Stanisława Moniuszki
    ul. Łąkowa 1-2 1-2
    80-743 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 3009201, fax. 058 3009210
    REGON: 00027575400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.amuz.gda.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usług gastronomicznych; nr postępowania: 2/ZP/2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu jest świadczenie usług gastronomicznych przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego i innych klientów. Zakres usług gastronomicznych: 1) usługi gastronomiczne świadczone w pomieszczeniach, wynajętych przez Wykonawcę od Zamawiającego: a) usługi świadczone będą: - przez cały rok dla studentów, pracowników Zamawiającego i innych klientów, - w okresie letnim dla gości nocujących w Domu Studenckim nr 2 (DS2: ul. Łąkowa 1-2, 80-743 Gdańsk); b) usługi świadczone będą w pomieszczeniach (Bar Studencki, tj. pomieszczenia kuchenne, gospodarcze, sala konsumpcyjna wraz ze znajdującym się w tych pomieszczeniach wyposażeniem) wynajętych przez Wykonawcę od Zamawiającego; Bar Studencki (ul.Łąkowa 1-2, 80-743 Gdańsk) znajduje się na terenie Zamawiającego, tj. na terenie wyższej, publicznej uczelni artystycznej, w budynku dydaktycznym (oznaczonym literą B), wpisanym do rejestru zabytków i objętym ochroną konserwatorską Konserwatora Zabytków Miasta Gdańska; c) usługi gastronomiczne standardem, stylem, jakością i sposobem prowadzenia odpowiadać mają standardowi Akademii Muzycznej; 2) usługi gastronomiczne świadczone na zasadzie cateringu w Domu Studenckim nr 1 (DS1: ul.Plac Wałowy 15A, 80-821 Gdańsk): a) usługi świadczone będą w okresie letnim dla gości nocujących w Domu Studenckim nr 1, b) usługi gastronomiczne standardem, stylem, jakością i sposobem prowadzenia odpowiadać mają standardowi DS1; 3) usługi gastronomiczne świadczone na zasadzie cateringu w wyznaczonych przez Zamawiającego miejscach na terenie Zamawiającego; 2. Podstawą niniejszego postępowania są usługi gastronomiczne w zakresie: - przygotowywania i wydania śniadań (punkt III.B.1.1 SIWZ) w Barze Studenckim dla gości nocujących w Domu Studenckim nr 2 (DS2: ul. Łąkowa 1-2, 80-743 Gdańsk), - przygotowywania, dostarczenia i wydania śniadań na zasadzie cateringu (punkt III.B.1.5 SIWZ) dla gości nocujących w Domu Studenckim nr 1 (DS1: ul.Plac Wałowy 15A, 80-821 Gdańsk). Wykonawca w formularzu oferty jest zobowiązany podać cenę za śniadania. Liczba śniadań (zestawy śniadaniowe i pakiety śniadaniowe), podana w formularzu oferty, stanowi liczbę śniadań, które mają być wydane przez Wykonawcę w Barze Studenckim dla gości nocujących DS2 (ul. Łąkowa 1-2, 80-743 Gdańsk) oraz które mają być wydane w formie cateringu dla gości nocujących w DS1 (ul.Plac Wałowy 15A, 80-821 Gdańsk). Pozostałe usługi gastronomiczne, opisane w punkcie III.B.1.2, III.B.1.3, III.B.1.4 SIWZ, stanowią wymóg stawiany przez Zamawiającego, który musi spełnić Wykonawca. 3. Zasady świadczenia usług gastronomicznych będących przedmiotem zamówienia określono w punkcie III.B SIWZ. Wykonawca, w celu świadczenia usług gastronomicznych jest zobowiązany do zawarcia z Zamawiającym umowy najmu na wyżej wymienione pomieszczenia. Zasady najmu pomieszczeń wskazano w punkcie III.C SIWZ. Wymagane jest zapewnienie świadczenia usług gastronomicznych (określonych w SIWZ) w przedmiocie najmu. 4. Wynikiem niniejszego postępowania w założeniu Zamawiającego będzie zawarcie dwóch umów tj.: umowy na świadczenie usług gastronomicznych i umowy na najem pomieszczeń. 5. Świadczenie usług gastronomicznych obejmuje: 5.1. Przygotowywanie i wydanie śniadań w Barze Studenckim dla gości nocujących w Domu Studenckim nr 2 (DS2: ul. Łąkowa 1-2, 80-743 Gdańsk); 5.2. Przygotowywanie i wydanie posiłków i napojów w Barze Studenckim dla studentów, pracowników Zamawiającego i innych klientów; 5.3. Przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłków i napojów na zasadzie cateringu w wyznaczonych przez Zamawiającego miejscach na terenie Zamawiającego; 5.4. Przygotowywanie i wydanie posiłków i napojów w Barze Studenckim wg zamówień od Zamawiającego lub innych klientów; 5.5. Przygotowywanie, dostarczenie i wydanie śniadań na zasadzie cateringu dla gości nocujących w Domu Studenckim nr 1 (DS1: ul.Plac Wałowy 15A, 80-821 Gdańsk).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 36 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. W niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia Zamawiający wymaga wniesienia wadium. Każdy Wykonawca przystępujący do postępowania obowiązany jest wnieść wadium w wysokości 1.000 zł. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu, b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c) gwarancjach bankowych, d) gwarancjach ubezpieczeniowych, e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 3. W przypadku, kiedy wadium jest wnoszone w pieniądzu, należy je wpłacić przelewem z dopiskiem - wadium: przetarg nieograniczony, usługi gastronomiczne - na rachunek bankowy Zamawiającego: Bank Zachodni WBK S.A. 14 1090 1098 0000 0000 0901 5764. 4. O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu zostało wniesione w terminie, będzie decydowała data wpływu środków na jego rachunek. 5. W przypadku wniesienia wadium w formie poręczenia lub gwarancji, Zamawiający wymaga aby w swojej treści zawierało zobowiązanie do bezwarunkowej zapłaty pełnej kwoty wadium na pierwsze żądanie Zamawiającego oraz przewidywało bezwarunkową utratę wadium na rzecz Zamawiającego w przypadkach określonych w punkcie XIV.10 i 11 SIWZ. 6. W przypadku wnoszenia wadium w pozostałych, niż pieniądz, formach określonych w punkcie XIV.2 SIWZ , oryginał dokumentu wadialnego należy złożyć w oddzielnej, opisanej kopercie wraz z ofertą, natomiast potwierdzoną za zgodność z oryginałem kserokopię, należy załączyć do oferty. Oryginalne dokumenty wadium będą zdeponowane w kasie Zamawiającego, pokój nr 109 (budynek czerwony). Dokumenty dotyczące ustanowienia wadium muszą zachować ważność przez cały okres związania Wykonawcy ofertą. 7. Zamawiający, z zastrzeżeniem punktu XIV.10 i 11 SIWZ, zwraca wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. 8. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 9. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art.46 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, jeżeli w wyniku ostatecznego rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. 10. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, ze wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. 11. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: a) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, b) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano, c) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. 12. Wykonawca, którego oferta nie zostanie zabezpieczona wadium zostanie wykluczony z postępowania. Nie wniesienie wadium w wymaganym terminie, w wymaganej wysokości lub w wymaganej formie skutkuje wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.amuz.gda.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach