Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych dla Dziennego Domu Pomocy przy ul. Wajdeloty 28a, Dziennego Domu Pomocy przy ul. Sterniczej 2, Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Wajdeloty 28a, Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Nowiny 7, dla osób korzystających z systemu pomocy społecznej oraz prowadzenie na bazie kuchni treningu dla osób niepełnosprawnych.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 80-865 Gdańsk, ul. Marynarki Polskiej 134a
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 5207000 , fax. 058 5207001
  • Data zamieszczenia: 2009-12-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Marynarki Polskiej 134a 134a
    80-865 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 5207000, fax. 058 5207001
    REGON: 00283702100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.gda.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych dla Dziennego Domu Pomocy przy ul. Wajdeloty 28a, Dziennego Domu Pomocy przy ul. Sterniczej 2, Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Wajdeloty 28a, Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Nowiny 7, dla osób korzystających z systemu pomocy społecznej oraz prowadzenie na bazie kuchni treningu dla osób niepełnosprawnych.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowywaniu dostarczaniu i wydawaniu przez Wykonawcę posiłków na rzecz Zamawiającego na bazie wydzierżawionych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem (kuchnia znajduje się budynku przy ul. Wajdeloty 28 a w Gdańsku). Łącznie w placówkach przebywa średnio 160 klientów. Liczba osób żywionych nie jest stała. Liczba uczestników może zmieniać się okresowo, ze względu na nieobecności spowodowane urlopowaniem, pobytem w szpitalu itp. Może ona także ulec zmniejszeniu w sposób naturalny. 2. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązuje się udostępnić pomieszczenia kuchenne przeznaczone na trening umiejętności kulinarnych i porządkowych dla dwóch osób niepełnosprawnych wskazanych przez Zamawiającego w ilości dwóch godzin dziennie, dwa razy w tygodniu. Przez trening należy rozumieć zdobywanie umiejętności przez osoby niepełnosprawne w zakresie: a) kulinarnym - przygotowywanie prostych potraw itp., b) porządkowym - mycie naczyń, obsługa zmywarki, obsługa maszyn znajdujących się na wyposażeniu kuchni itp., Wykonawca w ramach treningu wyznaczy osobę odpowiedzialną do organizowania pracy oraz nadzoru nad jej wykonaniem, przez uczestników treningu. Trening będzie prowadzony w ścisłej współpracy w osobą wyznaczoną do tego celu przez Zamawiającego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dodatkowo do udostępnienia płatnych posiłków przeznaczonych dla osób korzystających z systemu pomocy społecznej w ramach usług środowiskowych po cenie nie wyższej od ustalonej dla placówek, w ilości do 40 posiłków dziennie. Posiłki te będą wydawane klientom na podstawie pisemnego zaświadczenia wydanego przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Gdańsku po wcześniejszym jednodniowym zgłoszeniu chęci korzystania z nich. Płatności za te posiłki reguluje klient zgłaszający zapotrzebowanie na usługę. 4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w siwz. 5. Maksymalna ilość posiłków jaka może być zamówiona przez Zamawiającego w okresie od 01.02.2010 r. do 31.01.2011 r. wynosi 42 840.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawcy wnoszą wadium w kwocie 4000.00 PLN.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: 1) spełniają warunki określone art. 22 ust. 1 ustawy oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy, 2) wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, usług w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, przynajmniej 2 usługi gastronomiczne o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia o wartości równej lub wyższej od 100 000 zł (słownie: sto tysięcy złotych), 3) są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzonej działalności na kwotę nie mniejszą niż 100000 zł (słownie: sto tysięcy złotych). 2. OCENA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU 1) Wykonawca przystępując do udziału w postępowaniu składa ofertę i oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu wraz z żądanymi przez Zamawiającego dokumentami potwierdzającymi spełnianie tych warunków. 2) Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie poprzez analizę złożonych oświadczeń i dokumentów metodą spełnia / nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga, aby wraz z ofertą Wykonawca złożył następujące dokumenty, potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz, 2) Oświadczenie o przyjęciu zapisów wzoru umowy bez zastrzeżeń - załącznik nr 5 do siwz, 3) Dowód wniesienia wadium - zgodnie z Roz. VII ust. 3 i 4 siwz, 4) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 5) Dokumenty potwierdzające w odniesieniu do osób podpisujących ofertę uprawnienie do reprezentacji wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych, 6) Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 7) Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 8) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 9) Wykaz wykonanych w okresie ostatnich 3 lat usług gastronomicznych lub wykonywanych o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem wartości, przedmiotu, daty wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie, 10) Kserokopia ważnej polisy lub innego dokumentu ubezpieczenia, poświadczonych za zgodność z oryginałem, potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. W przypadku składania oferty wspólnej w/w dokumenty składa każdy z wykonawców. Warunek wysokości sumy ubezpieczenia zostanie uznany przez zamawiającego za spełniony, jeżeli wykonawcy składający ofertę wspólną będą spełniać go łącznie, 11) W przypadku, kiedy ofertę składają wykonawcy występujący wspólnie - pełnomocnictwo dla jednego z nich, do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.gda.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach