Polska Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych S.A. ogłasza przetarg
- Adres: 00-585 Warszawa, ul. Bagatela 12
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 3349800, 3349966 , fax. 22 3349999
- Data zamieszczenia: 2011-06-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Polska Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych S.A.
ul. Bagatela 12 12
00-585 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 3349800, 3349966, fax. 22 3349999
REGON: 01207066900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.paiz.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringu na potrzeby realizacji działań PAIiIZ S.A. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe, zaklasyfikowane wg kodów CPV 55.30.00.00-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków, 55.50.00.00-5 Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków, 55.40.00.00-4 Usługi podawania napojów, które zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010 roku w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym należą do usług wymienionych w Załączniku nr 2 - Wykaz usług niepriorytetowych. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków oraz obsługę spotkań organizowanych przez Zamawiającego, zarówno konferencji (do ok. 120 osób) jak i prestiżowych spotkań kameralnych (do ok. 30 osób). Od charakteru spotkania będzie uzależnione menu, każdorazowo wybierane przez Zamawiającego. W zależności od rodzaju spotkania menu może stanowić: - bufet kawowy zawierający: finger food, przekąski wytrawne i słodkie, napoje zimne i gorące, - bufet śniadaniowy zawierający drobne przekąski, dania z jaj, wybór wędlin, serów, warzyw, owoców, pieczywo, napoje zimne i gorące, - bufet lunchowy zawierający: zupę, danie główne, dodatki, desery, napoje zimne i gorące. Zamawiający będzie wymagał aby wraz z ofertą Wykonawca przedstawił propozycję 5 zestawów menu dla każdego rodzaju w/w bufetów. W celu potwierdzenia, iż usługi oferowane przez Wykonawcę odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawcy dopuszczeni do udziału w postępowaniu, zobowiązani będą do prezentacji proponowanych zestawów menu, w oprawie i z obsługą kelnerską. Próbki do degustacji przeznaczone będą dla 6 osób. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od potrzeb Zamawiającego wynikających z organizowanych spotkań na podstawie składanych zleceń szczegółowych. W zleceniu Zamawiający określi na 2 dni przed spotkaniem termin, miejsce, liczbę uczestników, zakres usługi restauracyjnej tj. zestaw. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu usługi. Rozliczenie z Wykonawcą nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia jednolitego, stosownego do okoliczności i schludnego stroju osób obsługujących spotkania Zamawiającego. W ramach zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do: a) przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się spotkanie, b) świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych i za pośrednictwem osób posiadających stosowne badania w zakresie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, c) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), d) przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych, dekoracji stołów, estetycznego podawania posiłków. Zamawiający informuje, że niektóre z organizowanych imprez mogą wymagać dostarczenia stołów koktajlowych, e) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 60 minut przed rozpoczęciem spotkania, f) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 60 minut po zakończeniu spotkania, po otrzymaniu stosownej informacji od Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Na mocy art. 45 ust. 2 ustawy Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie zażąda od Wykonawców wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: negocjacje z ogłoszeniem
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Estetyka podania posiłków
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizowanych posiedzeń, szkoleń i konferencji w siedzibie CPS Dialog
Dodano: 2016-06-28 - świadczenie usług cateringowych wraz z niezbedną infrastrukturą na terenie Warszawy w ramach posiedzeń zespołów organizowanych przez Narodowe Centrum Kultury w roku 2016
Dodano: 2016-06-15 - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń i spotkań organizowanych dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - znak sprawy ZP-AL-17/16
Dodano: 2016-06-07 - ZP-20/FRSE/2016
Dodano: 2016-06-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
Dodano: 2016-05-31 - Zorganizowanie cateringu dla uczestników kursów specjalizacyjnych - sprawa nr P/145/2016/SMat/WIM - 71/ZP/16
Dodano: 2016-05-30 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-05-11 - Świadczenie usługi gastronomicznej podczas Dnia Fizyka na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-04-15 - Catering na konferencję REVOLVE IPS 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-03-24