Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 21-400 Łuków, ul. Broniewskiego 20/26
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 025 798 23 78 , fax. 025 798 23 78
- Data zamieszczenia: 2009-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
ul. Broniewskiego 20/26 20/26
21-400 Łuków, woj. lubelskie
tel. 025 798 23 78, fax. 025 798 23 78
REGON: 00091688000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy codziennych obiadów dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej i wychowanków Domu Dziecka - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy codziennych obiadów 33 dorosłych mieszkańców Domu Pomocy Społecznej i 11 wychowanków Domu Dziecka w przedziale wiekowym 2-14 lat, łącznie 44 osób. Wymagania Zamawiającego w zakresie żywienia: Średnia miesięczna ilość przygotowywanych posiłków wynosi: 1 dwudaniowy posiłek dziennie x 30 dni x 44 osoby; Posiłek dla mieszkańców powinien być dostarczony o ściśle ustalonej porze dnia , tj. o godz. 12.00 Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu Pomocy Społecznej zgodnie z zaleceniem lekarza oraz kaloryczności. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach: Wątrobowa - 3osoby Bez produktów mlecznych - 7 osób Bezglutenowa (niskofenyloalaninowa) -1 osoba Ustala się dzienną normę kaloryczności 1500 kcal, z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/-) 5% Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe ( wartości odżywcze). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień tzn. ich działalność gospodarcza obejmuje przedmiot zamówienia i jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym lub rejestrze ewidencji działalności gospodarczej o posiadają procedury Dobrej Praktyki Produkcyjnej (HACCP) i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Księgę HACCP w zakresie przedmiotu zamówienia 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia wymienionych warunków nastąpi na podstawie złożonych dokumentówi oświadczeń spełnia - nie spełnia
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące dokumenty i oświadczenia: 1. Oferta wykonawcy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 2. Oświadczenie o spełnieniu warunków art.22 ust.1 oraz art.24 ust.1 i 2 Ustawy z dnia 29.01.2004 - Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik 2 3. Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne oraz społeczne na rzecz właściwego oddziału ZUS oraz nie zalega z opłacaniem podatków Urzędu skarbowego wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące od terminu składania ofert. 4. Wykaz kierownictwa firmy odpowiedzialnego za realizację zamówienia - załącznik nr 3 5. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem do składania ofert. 6. Wykonawca wykaże, że posiada środek transportu przystosowany do przewozu posiłków i spełniający wymagania higieniczno-sanitarne przy transporcie żywności.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://lukowsp.bip.e-zeto.com/public/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla IUNG-PIB w Puławach
Dodano: 2016-01-28 - Usługi cateringowe na potrzeby UMWL na rok 2016 [OP-IV.272.145.2015.MON]
Dodano: 2015-12-10 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala i ZOL uwzględnieniem diet i kaloryczności dla SP ZOZ w Łęcznej, znak sprawy SP ZOZ -DZ/7/15
Dodano: 2015-03-12 - świadczenie usługi cateringowej dla uczestników warsztatów grupowych; konsultacji grupowych /wykładów grupowych; konsultacji grupowych /podsumowania prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych w ramach projektu pn. Kompleksowe wspomaganie szkół i przedszkoli w powiecie ryckim OR.272.4.2015
Dodano: 2015-03-05 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń/warsztatów prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych wspomagających proces doskonalenia nauczycieli i dyrektorów biorących udział w sieciach współpracy i samokształcenia w ramach projektu pn. Kompleksowy system doskonalenia nauczycieli w powiecie kraśnickim
Dodano: 2015-02-12 - Obsługa cateringowa bankietu z okazji 70-lecia Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawczego
Dodano: 2015-01-15 - Zakup i dostawa zestawów obiadowych dla Miejskiego Centrum Usług Socjalnych im. Jana Pawła II w Świdniku
Dodano: 2014-12-11 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń (warsztatów szkoleniowych rad pedagogicznych) prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych wspomagających proces doskonalenia nauczycieli i dyrektorów szkół w ramach projektu pn. Kompleksowy system doskonalenia nauczycieli w powiecie kraśnickim realizowanego przez Powiat Kraśnicki
Dodano: 2014-12-04 - Świadczenie usług cateringowych podczas Wigilii Rady Miasta Lublin w 2014 roku w Lublinie
Dodano: 2014-10-17 - Świadczenie usługi cateringowej podczas staży u pracodawców w ramach projektu pn. VOCATIONAL PLACEMENT. Program stażowy u pracodawców dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Stanisława Staszica w Parczewie - III etap
Dodano: 2014-10-09