Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy codziennych obiadów dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej i wychowanków Domu Dziecka

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 21-400 Łuków, ul. Broniewskiego 20/26
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 025 798 23 78 , fax. 025 798 23 78
  • Data zamieszczenia: 2009-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Broniewskiego 20/26 20/26
    21-400 Łuków, woj. lubelskie
    tel. 025 798 23 78, fax. 025 798 23 78
    REGON: 00091688000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy codziennych obiadów dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej i wychowanków Domu Dziecka
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy codziennych obiadów 33 dorosłych mieszkańców Domu Pomocy Społecznej i 11 wychowanków Domu Dziecka w przedziale wiekowym 2-14 lat, łącznie 44 osób. Wymagania Zamawiającego w zakresie żywienia: Średnia miesięczna ilość przygotowywanych posiłków wynosi: 1 dwudaniowy posiłek dziennie x 30 dni x 44 osoby; Posiłek dla mieszkańców powinien być dostarczony o ściśle ustalonej porze dnia , tj. o godz. 12.00 Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu Pomocy Społecznej zgodnie z zaleceniem lekarza oraz kaloryczności. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach: Wątrobowa - 3osoby Bez produktów mlecznych - 7 osób Bezglutenowa (niskofenyloalaninowa) -1 osoba Ustala się dzienną normę kaloryczności 1500 kcal, z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/-) 5% Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe ( wartości odżywcze).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień tzn. ich działalność gospodarcza obejmuje przedmiot zamówienia i jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym lub rejestrze ewidencji działalności gospodarczej o posiadają procedury Dobrej Praktyki Produkcyjnej (HACCP) i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Księgę HACCP w zakresie przedmiotu zamówienia 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia wymienionych warunków nastąpi na podstawie złożonych dokumentówi oświadczeń spełnia - nie spełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące dokumenty i oświadczenia: 1. Oferta wykonawcy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 2. Oświadczenie o spełnieniu warunków art.22 ust.1 oraz art.24 ust.1 i 2 Ustawy z dnia 29.01.2004 - Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik 2 3. Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne oraz społeczne na rzecz właściwego oddziału ZUS oraz nie zalega z opłacaniem podatków Urzędu skarbowego wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące od terminu składania ofert. 4. Wykaz kierownictwa firmy odpowiedzialnego za realizację zamówienia - załącznik nr 3 5. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem do składania ofert. 6. Wykonawca wykaże, że posiada środek transportu przystosowany do przewozu posiłków i spełniający wymagania higieniczno-sanitarne przy transporcie żywności.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://lukowsp.bip.e-zeto.com/public/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach