Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marii Konopnickiej w Gorzowie Wlkp. w roku 2014.

Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Marii Konopnickiej ogłasza przetarg

  • Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, ul. gen. Jarosława Dąbrowskiego 23
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 0-95 7226423 , fax. 0-95 7226423
  • Data zamieszczenia: 2013-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Marii Konopnickiej
    ul. gen. Jarosława Dąbrowskiego 23 23
    66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
    tel. 0-95 7226423, fax. 0-95 7226423
    REGON: 21020284700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp1.edu.gorzow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego nie posiadająca osobowości prawnej.

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marii Konopnickiej w Gorzowie Wlkp. w roku 2014.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci realizowana w okresie od dnia 2 stycznia 2014 do 31 grudnia 2014 z wyłączeniem dni świątecznych, okresu ferii zimowych i ferii letnich w roku 2014, dni oznaczonych przerw (m. innymi dni wolnych od zajęć dydaktyczno-opiekuńczych) oraz dni o których Zamawiający poinformuje Wykonawcę zgodnie z kalendarzem danego roku szkolnego. Wykonawca będzie dostarczał posiłki na własny koszt i ryzyko w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku oraz usunięcia z terenu szkoły wszelkich odpadów konsumcyjnych. Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Śródki transportu i termosy służące do przewożenia posiłków powinny spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 Nr 136 poz 914 z pzm) Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60-75 stopni C. Wykonawca przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej. Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie z terenu szkoły odpady żywnościowe. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) przez minimum 10 dni i dostarczony Zamawiającemu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Dzienny jadłospis obejmuje jednodaniowy obiad - 4 razy w tygodniu drugie danie + surówka + kompot + dodatek i 1 raz w tygodniu zupa + pieczywo + owoc. Danie mięsne co najmniej 3 razy w tygodniu. Każdy gorący posiłek ma zawierać co najmniej 1000 kcal. Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych naturalnych mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych- konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych-w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz normach jakościowych. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy produktów dla dzieci w wieku 5-12 lat. Określone ilości posiłków są szacunkowe i służyć będą jedynie do obliczenia wartości progowej umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.sp1.gorzow.pl / Zamówienia publiczne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach