Urząd Gminy Ciasna ogłasza przetarg
- Adres: 42-793 Ciasna, ul. Nowa 1a
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 034 3535100 w. 19 , fax. 034 3535105
- Data zamieszczenia: 2011-07-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Ciasna
ul. Nowa 1a 1a
42-793 Ciasna, woj. śląskie
tel. 034 3535100 w. 19, fax. 034 3535105
REGON: 15139841600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ciasna.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych w ramach realizowanego projektu Przedszkole dla wszystkich dzieci w ramach Priorytetu IX, Działania 9.1, Poddziałania 9.1.1 Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechniania edukacji przedszkolnej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zakres zamówienia obejmuje Świadczenie usług cateringowych w ramach realizowanego projektu Przedszkole dla wszystkich dzieci w ramach Priorytetu IX, Działania 9.1, Poddziałania 9.1.1 Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechniania edukacji przedszkolnej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013. Przedmiotem niniejszego zamówienia są usługi cateringowe związane z dożywianiem dzieci oraz poczęstunkiem w związku z realizacją projektu pn. Przedszkole dla wszystkich dzieci, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.1 Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.1 Zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej. CPV: 55321000-6 Usługi przygotowania posiłków A) Przez usługi cateringowe Zamawiający rozumie : 1.Przygotowanie i dostawę posiłków dla dzieci w wieku 3-6 lat, w formie kanapek i soczków w ilości do 160 szt. dziennie w dni pracy przedszkola w godz.13.00 -15.00 z uwzględnieniem godzin pracy przedszkola, do przedszkoli w Ciasnej, Glinicy, Jeżowej, Zborowskiem, Sierakowie Śląskim i Wędzinie. 2.Przygotowanie i dostawę poczęstunku dla dzieci w wieku 3-6 lat obejmującego cztery(4) teatrzyki, dwie(2) wycieczki oraz jeden(1) festiwal piosenki dziecięcej na każdym do 160 dzieci w formie wafelka i soczku, dostawa przed teatrzykami, wycieczkami oraz festiwalem do przedszkoli w Ciasnej, Glinicy, Jeżowej, Zborowskiem, Sierakowie Śląskim i Wędzinie w terminie uzgodnionym z Zamawiającym w okresie realizacji projektu. 3.Wymogi dotyczące przedmiotu zamówienia :Kanapka z bułki o wadze 170-200 gram lub równoważnego produktu pieczywa z wkładem wędliny lub przetworami mleczarskimi z dodatkiem warzyw zapakowana w folię gastronomiczną oznaczoną etykietą producenta. 4.Zamawiający dopuszcza raz w tygodniu zastąpienie opisanej wyżej kanapki drożdżówką z marmoladą, serem lub owocami. 5.Soczek owocowy BoboVita lub równoważny min.200ml kartonik ze słomką-różne smaki. 6.Wafelek typu Prince Polo lub równoważny masa min. 80 g, polewa czekoladowa w szczelnie zamkniętym opakowaniu. 7.Opakowania zbiorcze na kanapki oddzielnie dla każdego przedszkola . 8.Ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy do 57600. 9.Ilość poczęstunków w okresie obowiązywania umowy do 1120. B) Wykonawca zobowiązuje się do: a) Przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości, zachowując ich jakość i estetykę wykonania zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi; b)Przygotowania i dostarczenia posiłków spełniających wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności c) Dostarczania posiłków na własny koszt. d) Odbiór dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczania, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków, podpisem upoważnionego pracownika Zamawiającego. e) Przygotowania i dostarczenia posiłków o godzinie i w dni wskazane przez Zamawiającego, do miejsca i sali wskazanego przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem zajęć lub wyjazdem na wycieczkę . f) Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania, przygotowywania i transportu artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), g) Wszystkie posiłki zapewnione przez Wykonawcę muszą być bezwzględnie świeże, przyrządzone w dniu świadczenia usługi, muszą charakteryzować się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników oraz estetyki podania. Produkty przetworzone będą posiadały odpowiednią datę przydatności do spożycia. C)Ilość i wielkość zamawianych usług wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu protokolarnego odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ciasna.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04