Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Miasta

Miasto Stołeczne Warszawa ogłasza przetarg

  • Adres: 00-950 Warszawa, Pl. Bankowy 3/5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-10-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Stołeczne Warszawa
    Pl. Bankowy 3/5
    00-950 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 015259640
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.um.warszawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Urzędu Miasta
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na rzecz Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy. Usługi cateringowe będą miały miejsce podczas uroczystości, konferencji, seminariów i spotkań organizowanych przez biura Urzędu m.st. Warszawy.2. Przedmiot zamówienia w zakresie szczegółowym określony został:- we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 9 do SWZ; - w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 10 do SWZ;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Za spełniającego warunki udziału w postępowaniu Zamawiający uzna Wykonawcę, który:1. posiada aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej – wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego.2. w okresie ostatnich 5 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy, w tym okresie należycie zrealizowali/realizują minimum 3 usługi, z których każda:a) polegała/polega na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych przez okres minimum 9 miesięcy dla jednego Zamawiającego oraz,b) jest o wartości co najmniej 270 000,00 zł brutto za okres 9 miesięcy oraz,c) obejmowała/obejmuje łącznie swoim zakresem:• przygotowanie, dostarczenie i podanie co najmniej 3 razy posiłku o charakterze uroczystego przyjęcia (np.: uroczystego lunchu, kolacji, bankietu) dla co najmniej 200 osób;• przygotowanie, dostarczenie i podania co najmniej 10 poczęstunków składających się minimum z ciepłych i zimnych napojów oraz kanapek lub lunchu dla co najmniej 50 osóbUwaga: W przypadku, gdy przedmiotem Zamówienia są świadczenia okresowe i ciągłe, dopuszcza się wykazanie nie tylko zamówień wykonanych (zakończonych), ale również wykonywanych. W takim przypadku sukcesywne świadczenie usług cateringowych musi być realizowane przez minimum 9 miesięcy oraz musi wypełniać wymogi określone przez Zamawiającego) w lit. a do d) punktu 12.2.2. SWZ. Zamawiający nie uzna za spełnienie warunku wykazanie się doświadczeniem polegającym na realizacji usług których przedmiotem jest wyżywienie całodzienne (np. w zakresie obsługi takich jednostek jak szpitale, szkoły, przedszkola, żłobki i bufety3. W okresie ostatnich 4 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy, w tym okresie należycie zrealizowali co najmniej 4 usługi, , z których każda:a) polegała na przygotowaniu dostarczeniu i podaniu posiłków dla minimum 200 osób oraz,b) była o wartości co najmniej 15 000,00 zł brutto4. Dysponuje zespołem osób zdolnych do wykonania zamówienia, w tym:a) co najmniej 2 kucharzami, z których każdy posiada co najmniej 5-letnie doświadczenie zawodowe w zawodzie kucharza, którzy będą wykonywać czynności przygotowania posiłków ciepłych i zimnych,b) co najmniej 3 kelnerami, z których każdy posiada co najmniej 3-letnie doświadczenie zawodowe w zawodzie kelnera, którzy będą wykonywać czynności serwowania posiłków oraz obsługiwania przestrzeni cateringowej (przygotowanie i sprzątnięcie);c) koordynatorem, który będzie dostępny dla Zamawiającego w godzinach pracy Urzędu m.st. Warszawy tj. 8.00 – 16.00 oraz będzie wykonywał czynności dot. ustalenia logistyki zamówienia, w tym:• omówienie szczegółów z Zamawiającym,• ustalenie szczegółów wykonawczych z kuchnią,• umówienie transportu cateringu;d) technologiem żywności / żywienia*, który będzie wykonywać czynności związane z:• planowaniem potraw i układaniem jadłospisów zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,• oceną jakości żywności oraz jej przechowywania,• organizacją produkcji gastronomicznej.* Dopuszcza się zatrudnianie technika żywienia i usług gastronomicznychZamawiający dopuszcza możliwość wykazania się osobą lub osobami, które spełniają wiele ww. warunków łącznie, za wyjątkiem łączenia stanowiska kucharza ze stanowiskiem koordynatora.Jeżeli z jakiegokolwiek powodu koniecznym stanie się zastąpienie jakiejkolwiek osoby wskazanej w ofercie Wykonawcy, to skieruje on do wykonania Przedmiotu Umowy, za uprzednią wyrażoną na piśmie zgodą Zamawiającego, osobę o tych samych lub wyższych kwalifikacjach i doświadczeniu, zgodnie z wymaganiami określonymi w SWZ.5. Wykonawca musi dysponować potencjałem technicznym:a) co najmniej dwoma urządzeniami, które będą wykorzystywane do świadczenia usług (duże AGD np. chłodziarki, zamrażarki, zmywarki, wyparzarki, piekarniki itp.) spełniającymi co najmniej jedną z następujących norm efektywności energetycznej, jeżeli tego rodzaju normy obowiązują: wspólnotowa etykieta energetyczna (klasa efektywności A).b) co najmniej jednym samochodem dostawczym, który będzie wykorzystywany do świadczenia usług, posiadającym normy w zakresie emisji spalin co najmniej EURO 6.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-10-27

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach