Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych dla uczestników/czek form doskonalenia w ramach Projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie grodzkim Miasto Kalisz w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Handlowa 9
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 62 753 22 47 , fax. 62 753 22 47
  • Data zamieszczenia: 2014-01-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego
    ul. Handlowa 9 9
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 62 753 22 47, fax. 62 753 22 47
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckuip.kalisz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych dla uczestników/czek form doskonalenia w ramach Projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie grodzkim Miasto Kalisz w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług cateringowych dla uczestników/czek w ramach projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w powiecie grodzkim Miasto Kalisz, realizowanego przez powiat grodzki Miasto Kalisz. Priorytet III Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Zamówienie dotyczy wspomagania 35 szkół i przedszkoli z terenu powiatu grodzkiego Miasto Kalisz. 2. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a. przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się szkolenie/warsztat/spotkanie; b. świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w opakowaniach posiadających wymagane atesty przy zbiorowym wyżywieniu; c. przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.); d. przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym; e. świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej lub plastikowej, z użyciem sztućców metalowych lub plastikowych, serwetek papierowych, obrusów materiałowych; f. estetycznego podawanie posiłków; g. dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 minut przed rozpoczęciem szkolenia/warsztatu/spotkania oraz zgodnie z ustaleniami przekazanymi przez Zamawiającego, w tym dostarczenie ciepłych posiłków na 30 minut przed wskazaną przez Zamawiającego godziną przerwy obiadowej; h. zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu posiłku i zapewnienie obsługi kelnerskiej; j. realizacji zadań sukcesywnie, w zależności od potrzeb wynikających z prawidłowej realizacji projektu, będąc w stałym kontakcie z personelem zarządzającym projektem i Zamawiającym. Wszystkie zadania Wykonawca zobowiązany jest wykonywać w uzgodnieniu z Koordynatorem Projektu lub Kierownikiem Zamawiającego. 3. Konkretne miejsca realizacji usługi i liczba uczestników zostaną podane przez Zamawiającego na trzy dni przed terminem realizacji poszczególnych elementów zamówienia, natomiast na dwa dni przed terminem Zamawiający zostawia sobie prawo zgłoszenia zmiany a Wykonawcę zobowiązuje do jej wykonania. Usługa realizowana może być w godzinach 08.00 do 20.00. 4. Catering w ramach projektu zostanie zapewniony na potrzeby organizacji: a. szkoleń i innych form doskonalenia nauczycieli i dyrektorów szkół/przedszkoli, b. spotkań realizowanych w ramach sieci współpracy i samokształcenia 5. Catering obejmuje dwa rodzaje posiłków: a. zestaw kawowy, b. lunch (II danie), zestaw kawowy, owoce w ilości adekwatnej do uczestników/czek szkolenia/spotkania. a) Zestaw kawowy (dostępny przez cały czas trwania szkolenia) obejmuje: 1. kawa rozpuszczalna - bez ograniczeń, LUB Kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego - bez ograniczeń, 2. herbata ( czarna, zielona i owocowa: min. 3 smaki) - bez ograniczeń, 3. mleko / śmietanka do kawy UHT - bez ograniczeń, 4. cukier - bez ograniczeń, 5. cytryna świeża, pokrojona w plastry - bez ograniczeń, 6. woda mineralna gazowana/niegazowana - 0,5 l na 1 osobę, 7. ciasto (np. sernik, szarlotka, itp) - 100 g na 1 osobę, 8. kanapki (2 rodzaje pieczywa (jasne i ciemne), 2 rodzaje wędlin, 2 rodzaje serów, dodatki typu: warzywa, majonez itd - min. 2 szt. dla 1 osoby), 9. przygotowanie, dostarczenie i serwis gastronomiczny (przygotowanie, obsługa kelnerska, nakrycie stołów / obrusy, zastawa porcelanowa lub szklana lub plastikowa dostosowana do temperatury posiłku, sztućce metalowe oraz sprzątanie po zakończonym posiłku). b) Zestaw obiadowy (lunch) obejmuje: 1. kawa rozpuszczalna - bez ograniczeń, LUB Kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego - bez ograniczeń, 2. herbata ( czarna, zielona i owocowa: min. 3 smaki) - bez ograniczeń, 3. mleko / śmietanka do kawy UHT - bez ograniczeń, 4. cukier - bez ograniczeń, 5. cytryna świeża, pokrojona w plastry - bez ograniczeń, 6. woda mineralna gazowana/niegazowana - 0,5 l na 1 osobę, 7. ciasto (np. sernik, szarlotka, itp) - 100 g na 1 osobę, 8. drugie danie (danie główne) składające się z: a) dania ciepłego (do wyboru: danie mięsne lub rybne i warzywne), b) sałatka (min 2 rodzaje), c) min. 2 rodzaje do wyboru: ziemniaki lub ryż lub makaron, 9. napoje do wyboru przez uczestników/czki: sok 100% - 3 rodzaje (100ml na osobę), woda mineralna butelkowana niegazowana i gazowana (małe butelki 0,3l), 10. przygotowanie, dostarczenie i serwis gastronomiczny (przygotowanie, obsługa kelnerska, nakrycie stołów / obrusy, zastawa porcelanowa lub szklana lub plastikowa dostosowana do temperatury posiłku, sztućce metalowe oraz sprzątanie po zakończonym posiłku). Na życzenie Zamawiającego, Wykonawca uwzględni w menu dania dietetyczne (np. dania spełniające wymogi diety bezglutenowej, wegańskiej, itp.) 6. Szacunkowa liczba zestawów wynosi: 1) 2745 zestawów kawowych na warsztaty/szkolenia/wykłady dla 183 grup średnio po 15 osób: 2) 1358 zestawów obiadowych w trakcie szkoleń w ramach pełnego cyklu doskonalenia nauczycieli w szkołach/przedszkolach - 97 grup średnio po 15 osób w grupie, 3) 500 zestawów kawowych w trakcie spotkań realizowanych w ramach sieci współpracy i samokształcenia nauczycieli/lek - 5 zajęć grupowych dla 4 sieci/grup, w każdej średnio po 25 osób. 7. Usługa wykonywana będzie na podstawie umowy cywilno-prawnej. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości zestawów w zależności od ilości faktycznie zgłoszonej liczby uczestników/czek spotkań.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckuip.kalisz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach