Przetargi.pl
Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków w Hostelu Socjalnym dla osób bezdomnych uprawnionych do korzystania z pomocy Ośrodka Pomocy Społecznej w okresie od 4 stycznia do 31 grudnia 2016 r.

Ośrodek Pomocy Społecznej w Śremie ogłasza przetarg

  • Adres: 63-100 Śrem, ul. Mickiewicza 40
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 2836107 , fax. 61 2833989
  • Data zamieszczenia: 2015-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Śremie
    ul. Mickiewicza 40 40
    63-100 Śrem, woj. wielkopolskie
    tel. 61 2836107, fax. 61 2833989
    REGON: 63200300600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.srem.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Ośrodek Pomocy Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków w Hostelu Socjalnym dla osób bezdomnych uprawnionych do korzystania z pomocy Ośrodka Pomocy Społecznej w okresie od 4 stycznia do 31 grudnia 2016 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przygotowanie gorących posiłków oraz zestawu prowiantu, zgodnie z wytycznymi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136,poz. 914, z późn. zm.) i dowiezienie do Hostelu dla osób bezdomnych w Nochowie, przy ul. Śremskiej 12 w okresie od 4 stycznia do 31 grudnia 2016 roku z tym, że w dniu 31 grudnia 2016r. należy wydać zestaw prowiantu na dzień 1 stycznia 2017 roku. 2. Posiłki wraz z zestawem prowiantu należy dowozić od poniedziałku do piątku w dni robocze na godzinę 13:00. 3. Posiłki wraz z zestawem prowiantu należy wydawać od 13:00 - 14:00. 4. Zamawiający wymaga, aby gorące posiłki oraz zestaw prowiantu były przygotowane w dniu ich wydania. 5. Niezbędne informacje dotyczące gorących posiłków: a) Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów. b) Miesięczny jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, podrobów, ryb. Gorący posiłek to zamiennie: - zupa - 500ml ( typu krupnik, grochówka, kapuśniak, gulaszowa, fasolowa, inne zupy muszą zawierać makaron, kaszę lub ryż itp.) + 100g mięsa lub wędliny, - posiłek jednodaniowy typu bigos, fasolka po bretońsku, pulpety, gołąbki, kaszanka o wadze 300g oraz zamiennie 200g ryżu, ziemniaków, kaszy, pieczywa itp. - raz w tygodniu drugie danie: 250g ziemniaki, kasza, ryż, pyzy, 100g surówka, 100g mięsa, sos 70g. 6. Zestaw prowiantu ma obejmować: a) dziennie: chleb żytni -300g, 50g margaryny lub smalcu, dodatków typu szynka, mielonka, pasztet, paprykarz, żółty ser, biały ser itp. zamiennie min. 200g. b) w dni wolne od pracy winien obejmować dziennie: 1 chleb żytni 600g, 125g margaryny, dodatki typu: szynka, mielonka, pasztet, paprykarz, żółty ser, biały ser, ogórek, pomidor, jajko itp. zamiennie min. 200g, Danie gotowe min. 250g (np. fasolka po bretońsku, klopsiki, gołąbki, galart itp.) i 150g herbaty granulowanej. d) Margarynę do zestawu prowiantu należy dostarczać w jednostkowych opakowaniach raz w tygodniu. 7. Posiłek oraz prowiant należy dostarczać w jednorazowych opakowaniach, które Wykonawca zobowiązany będzie odbierać po wykorzystaniu. 8. Oferent musi tak skalkulować cenę jednostkową posiłku i zestawu prowiantu aby: - nie uległa zmianie w trakcie umowy, bez względu na ilość zamówionych gorących posiłków i zestawów prowiantu, - w przypadku rozbieżności między ceną podaną słownie i cyfrowo, za wiążącą uznana zostanie wartość podana słownie. 9. Ustalając cenę jednostkową posiłku i prowiantu należy przyjąć, że z posiłków oraz prowiantu skorzysta: - 25 osób x 252 dni = 6 300 gorących posiłków - 15 osób x 252 dni = 3 780 prowiantów w dni robocze - 15 osób x 112 dni = 1 680 prowiantów w dni świąteczne razem: 11 760 posiłków Uwaga! Podana wielkość zamówienia jest wielkością szacunkową i może ulec zmianie w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na pomoc w formie dożywiania. 10.Wytyczne dotyczące przygotowania i wydania posiłku: - Wykonawca dostarcza Zamawiającemu miesięczny jadłospis oraz propozycję darmowego zestawu prowiantu zaakceptowany przez dietetyka - złożenie pieczątki i podpisu na każdej stronie jadłospisie - do dnia 27-go każdego miesiąca. Każdy jadłospis zawiera dokładnie określone daty, gramatury posiłków oraz podpis kontrahenta. - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki bezwzględnie zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji posiłków oraz jest odpowiedzialny za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania czystości miejsca przygotowania posiłków. - Wykonawca podawał będzie miesięczny jadłospis do wiadomości osobom korzystającym z posiłku oraz personelu w sposób zwyczajowo przyjęty w Hostelu dla osób bezdomnych w Nochowie najpóźniej w pierwszy dzień miesiąca, w którym obowiązuje. - Posiłki wydawane będą na podstawie wykazu osób uprawnionych potwierdzonego przez Kierownika Sekcji Świadczeń Pomocy Społecznej. - Wykazy będą obejmować: dane klienta, liczbę dni miesiąca oraz potwierdzenie odbioru posiłku. - Zamawiający zobowiązuje się do terminowego dostarczania wykazów osób zakwalifikowanych do pomocy w formie dożywiania na następny miesiąc, w terminie do dnia 27 każdego miesiąca poprzedzającego, - Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości wydawanych posiłków w zależności od potrzeb. - Zamawiający ma obowiązek zgłosić zmianę ilości posiłków najpóźniej w ciągu dwóch dni. - Wykonawca poinformuje w drugim dniu Zamawiającego o każdym przypadku dwukrotnego nieodebrania posiłku przez osobę uprawnioną. - Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonywania korekty ilości zamówionych posiłków telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem. - Kontrolę jakości wydawanych posiłków oraz ich zgodności z jadłospisem prowadzić będzie w imieniu Zamawiającego upoważniony pracownik Ośrodka Pomocy Społecznej w Śremie. - każda osoba potwierdza odbiór posiłków na wynos osobiście czytelnym podpisem w poszczególne dni, w które korzystała z posiłków. W przypadku jeżeli osoba nie odbiera posiłków osobiście każdorazowo winna przedstawić stosowne upoważnienie potwierdzone przez pracownika socjalnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Śremie. - nieodebrane w danym dniu posiłki i zestawy prowiantu Wykonawca zobowiązany jest przekazać Administratorowi Hostelu dla osób bezdomnych w Nochowie za potwierdzeniem odbioru.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: tak
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ilość osób zatrudnionych u wykonawcy na podstawie umowy o pracę
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.srem.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach