Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych - II części

Gmina Lublin ogłasza przetarg

  • Adres: 20-109 Lublin, Pl. Króla Władysława Łokietka 1
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 4663000 , fax. 81 4663001
  • Data zamieszczenia: 2014-09-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Lublin
    Pl. Króla Władysława Łokietka 1 1
    20-109 Lublin, woj. lubelskie
    tel. 81 4663000, fax. 81 4663001
    REGON: 43101951400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lublin.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych - II części
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Część I: Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników VI Spotkania Turystycznego. 1.1. Usługa cateringu obejmuje przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz zapewnienie ciągłego przygotowywania i podawania napojów zimnych i gorących dla uczestników w oparciu o menu. 1.2. Usługa cateringowa świadczona będzie dla 80 osób w Centrum Kultury w Lublinie przy ul. Peowiaków 12 - w holu przy Sali Kinowej. 1.3. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a) przygotowania, dowozu i podania posiłków oraz napojów zimnych i gorących w godz. 11.00 - 16.00 dla uczestników spotkania, b) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.), c) świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, d) podania napojów i posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego, e) świadczenia usługi cateringowej na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych na Spotkaniu Turystycznym, f) zapewnienia ilości filiżanek na kawę/ herbatę, szklanek oraz talerzy w ilości co najmniej o 50% większej niż ilość osób, dla których zostanie przygotowany catering, g) zapewnienia obsługi cateringu (niezbędny personel co najmniej dwóch kelnerów/kelnerek na każde 50 osób). h) estetycznego podawania posiłków i napojów. i) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem posiłku. j) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu posiłku. k) transportu w obie strony wyposażenia, produktów i osób wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi. l) zapewnienia dekoracji stołów. m) zapewnienia osobnego stołu/stołów na brudne naczynia. n) usunięcia i wywozu nieczystości i odpadów pokonsumpcyjnych na swój koszt. 2. Część II: Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników sportowej imprezy plenerowej. 2.1. Usługa cateringu obejmuje przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz zapewnienie ciągłego przygotowywania i podawania napojów zimnych i gorących dla uczestników w oparciu o menu. 2.2. Usługa cateringowa świadczona będzie dla 100 uczestników imprezy sportowej w specjalnie przygotowanym namiocie na Placu Zamkowym w Lublinie. 2.3. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a) przygotowania, dowozu i podania posiłków oraz napojów zimnych i gorących w godz. 12.00 -19.00 dla uczestników imprezy sportowej, b) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.). c) świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych. d) podania napojów i posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego. e) zapewnienia naczyń jednorazowych (miseczki, talerzyki, sztućce, serwetki papierowe) podczas imprezy sportowej. f) zapewnienia naczyń jednorazowych (kubeczki na napoje zimne i gorące) podczas plenerowej imprezy sportowej. g) zapewnienia obsługi cateringu (niezbędny personel co najmniej dwóch kelnerów/kelnerek na każde 50 osób). h) estetycznego podawania posiłków i napojów. i) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem posiłku. j) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu posiłku. k) transportu w obie strony wyposażenia, produktów i osób wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi. l) zapewnienia dekoracji stołów. m) zapewnienia osobnego stołu/stołów na brudne naczynia. n) usunięcia i wywozu nieczystości i odpadów pokonsumpcyjnych na swój koszt
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie ma wymogu wnoszenia wadium przez wykonawców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lublin.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach